Alkujuontoa 19.9.2014


Vanhoina hyvinä aikoina minulla oli käytössä pienehkö maalauspöytä, jonka sai rullattua tarpeen vaatiessa syrjään ja tarvittaessa taas esille. Muuttojen ja tavaramäärän lisääntyessä jostain oli luovuttava, ja jossain kohtaa jyrän alle joutui tuo maalauspöytä. Tuohon aikaan pöytä oli käytössä ehkä pari kertaa vuodessa, joten ei sinällään paha uhraus.

IMG_6031

Maalausta keittiön pöydällä, työn alla Men of Gondor

Nykyisin maalaaminen tapahtuu keittiön pöydällä, joka on ehkä aavistuksen matala, mutta saan siihen viritettyä ainakin omiin tarpeisiini hyvän valon. Varjopuolena tavarat täytyy siivota kaappiin päivän (tai parin) päätteeksi. Toisaalta eipä jää keskeneräistä tavaraakaan hirveästi lojumaan.

Eilen illalla oli muutama tunti aikaa ja kun oli aiemmin päivällä käynyt rekisteröimässä tämän blogi-alustan, niin keskityin maalaamiseen. Työn alla on viisi Lord of the Rings -pelin Men of Gondor -keihäsmiestä sekä Isildur ratsailla. Jälkimmäinen on periaatteessa valmis, täytyy vain pyöritellä figu läpi ja etsiä mahdolliset sotkut ja korjata ne. Rivimiehissä onkin enemmän tekemistä, mutta kun päällä on musta pohjamaali, niin ei siihen päälle tarvita kuin hiukan yksityiskohtia.

IMG_6033

Men of Gondor vaiheessa

Kuvien ottamisen jälkeen jatkoin vielä jonkun aikaa, mutta tässä WIP-kuva vähän lähempää. Taustalla Blood Bowlin Scrappa Sorehead, jonka jokin aika sitten ostin. Sitä maalailen aina välillä, kun odottelen gondorilaisten maalien kuivumista. Maalaus ei edennyt kovinkaan nopeasti, lähinnä syypäänä rutiinin puute, mutta myös tottumattomuus uusiin Citadelin maaleihin. Olen tottunut maalaamaan suurinpiirtein suoraan purkista, mikä toimi ihan hyvin vanhoilla (ja vielä vanhemmilla) Citadelin ja Miniature Paintsin maaleilla, mutta näillä uusilla on vaikea saada kunnolla peittävää pintaa. Lisäksi ensimmäistä kertaa näitä maaleja ostaessani en hoksannut base- ja layer -tekstejä purkeissa…

IMG_6032

Vanhempi Men of Gondor referenssimallina

Laitetaan tähän loppuun vielä yksi vanhempi figu, joka on siis jo valmis – uskokaa tai älkää! Men of Gondoreita on vuosien saatossa maalattu yksi jos toinenkin, ja koska heillä on uniformut ja yhtenäinen varustus, niin haluan figujenkin näyttävän yhtenäisiltä. Ongelmia tulee kuitenkin vuosien taukojen jälkeen esimerkiksi siitä, että en muista millä värisävyllä jokin kohta on maalattu, tai vaikka muistaisinkin, niin sellaista maalia ei enää ole…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.