Suunnitelmia 4.10.2014


No niin, viikon lomareissu on takana, mutta sen verran se aina väsyttää, että ihan heti ei keskittymiskyky riitä maalailuun. Varsinkin kun pyykkikori on täynnä ja jääkaappi tyhjä…

Lomalla ei tullut maalattua, mutta suunniteltua tietenkin kaikenlaista. Nyt kun tässä joskus saan valmiiksi nuo gondorilaiset, Blood Bowlin tähtipelaajat ja muutaman Mansion of Madness -hirviön, niin seuraavaksi työn alle päätyy velho, kääpiö ja tumma haltia. Paljon pidemmällekin meneviä suunnitelmia on, mutta olen havainnut, että ne on hyvä pitää ajatusasteella, koska suunnitelmat kuitenkin muuttuvat ja elävät sen verran paljon. Snakebite Orks, Imperial Guard ja muut armeijat antavat odottaa itseään, vaikka figuja onkin enemmän tai vähemmän joskus tullut hankittua.

Aluksi oli helppoa, osti figuja, maalasi ne ja osti lisää figuja… Jossain kohtaa homma meni mutkikkaammaksi, figuja ostin enemmän kuin ehdin maalata. Osasyy tähän oli se, että piti myös pelata maalaamisen sijaan, joten aikaa oli vähemmän, mutta toisaalta taas piti hankkia figuja, joilla pelata. Suurempi syy lienee ollut se, että kun halvalla saa, niin ostan. Näin käy helposti varsinkin käytettyä tavaraa ostaessa, jossa paketissa on jotain mielenkiintoista ja jotain ei. Osan näistä saa tietenkin myytyä eteenpäin, mutta osaa jää käsiin. Osasta ei edes halua luopua, kun ne sopivat ”tulevaisuuden projektiin”… Uuttakin tavaraa olen aina toisinaan ostanut halvalla, vielä muoveissa olevia avaamattomia laatikoita on muutamia.

Olen kehitellyt välillä kaikenlaisia erilaisia menetelmiä pitääkseni osto/maalaus -indeksin kohdallaan, mutta kaikkihan tietävät, että ne jossain kohtaa epäonnistuvat. Ehkä hieman parempaa kuria tulee pidettyä, tiedä häntä. Toinen ongelma on maalauskohteet, olisi tietenkin hyvä maalata sellaisia figuja, joita tarvitsee pelaamiseen, mutta toisaalta ”tarpeettomat” figut voivat olla sen verran nättejä, että ne on pakko maalata… Tai sitten olisi kiva maalata ne muutamat puuttuvat figut yksiköstä/armeijasta, niin saisi ne pois jaloista.

Tuon maalauskohteen suhteen olen ollut onnistuneempi kontrollin pitämisessä kuin osto/maalaussuhteessa. Nytkin on työn alla nuo gondorilaiset, joilla en oikeastaan tee mitään – maalattuja on ennestään jo niin paljon, että riittävät peleihin, jos sellaisia joskus tulee, mutta saanpahan kaikki gondorilaiset siivottua pois laatikoista. Muut figut sitten taas päätynevät toivottavasti enemmänkin pelikäyttöön.

Samanlaista jaottelua olen tehnyt ennenkin, maalilaatikostani löytyy esimerkiksi pieni post-it -lappunen, jolle olen suunnitellut figujen maalausjärjestystä. Voisin ottaa siitä kuvan, mutta siitä tulisi varmaan turhan epäselvä, joten kirjoitan sen puhtaaksi tähän:

 • Wychit
 • Barrowwights
 • Dreadnought
 • Longbeards
 • Blood Bowl
 • Dwarfs

 •  Talos
 • Hellion
 • Razorback
 • Gandalf’s Cart
 • Gondorians

Ylivedetyt on siis maalattu. Tuossa on kaiketi yläosaan listattu figuja, jotka olisi hyvä maalata pelikäyttöön tai ”muuten vaan näytille” ja alaosa sitten taas ehkä enemmän ”pakkopullaa”. Vaikea sanoa, kun on niin pitkä aika. Voi olla että on toisinkin päin tai ollut joku muu jaottelulogiikka. Täytynee jossain kohtaa tehdä uusi lista, joka vastaa enemmän nykyistä tilannetta ja tarvetta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s