Ystävyysottelu Blood Bowlia, 9.10.2014


Olen alustavasti lupautunut osallistumaan Turun Blood Bowl -liigan seuraavalle kaudelle, ihan vain senkin takia että on kiva pelata. Samalla tulee figuille käyttöä ja maalauksellekin ehkä jotain suuntaviivoja. Koska peliä ei ole hirveästi tullut pelattua, varsinkaan viime vuosina muutamaa X-Box -matsia enempää, niin kylmiltään liigapeleihin lähtö ei kuulosta järkevältä. Säännötkään eivät ole mitenkään kristallinkirkkaana mielessä. Täksi illaksi sain kuitenkin sovittua ystävyysottelun sääntöselityksillä.

IMG_6058

Reikland Reavers

Pelin tuoksinnasta en tietenkään huomannut ottaa kuvaa, mutta tässä kuvassa jälkikäteen otettu joukkueeni kokoonpanosta. Melko lailla perusjoukkue, kaksi juoksijaa, yksi heittäjä, kaksi kiinniottajaa ja yhdeksän linjamiestä. Miljoonan budjettiin mahtui vielä kolme uusintaheittoa ja yksi osasto kannattajia.

Vastaan astui epäkuollut joukkue, lähinnä zombeja ja yksi muumio mäiskimässä.

Käytiin säännöt pääpiirteittäin läpi sekä kaikki aloitusrutiinit niin kuin liigapelissä ikään. Minulle tuli aloitusvuoro. Pallo pomppi kummasti suoraan toisen kiinniottajani käteen ja olinkin sitten vähän hukassa, että mitä sitä sitten tekisi… Hiukan matkaa onnistuin etenemään ennen kuin pelaajia työnnettiin katsomoon ja pallo singahti vastakkaiseen kulmaan liki omalle maalialueelleni. Siinä sivussa tuomari ehti ajaa yhden linjamieheni ulos. Sain pallon takaisin itselleni, mutta niin vain ennen ensimmäisen jakson päättymistä epäkuolleet saivat varastettua pallon ja tehtyä 1-0 -maalin. Viime hetkien rypistykseni ei tuonut tulosta ja joukkueet poistuivat tauolle.

Toinen jakso alkoi vaiherikkaasti, yhtä jos toista ehti tapahtua, mutta puolivälin paikkeilla epäkuolleet saivat murrettua puolustukseni ja juostua pallon maaliin. Tässä tohinassa taisi jo toinen linjamieheni katsella punaista korttia. Muutenkin miesvahvuudessa oli kärsitty puolin ja toisin. 2-0 -tilanteessa vastustaja puolusti ehkä hieman lepsusti ja melko tyhjällä kentällä onnistuin kaventamaan juoksumaalilla tilanteeksi 2-1. Tämän jälkeen erotuomari revittiin kappaleiksi (aiheesta), mutta viimeisellä vuorolla ei luonnollisestikaan ehditty enää maaleja tehdä.

Miellyttävä peli ja vaikka muutamia pikkusääntöjä aina välillä unohtuikin, niin peli eteni varsin jouhevasti ja pääpiirteissään säännöt olivat hallussa. Tätä ehdottomasti lisää jatkossa. Täytyy pelailla vähän lisää ja vaikka örkeilläkin ennen kuin liigapelit alkavat. Vaikka säännöt olisikin hallussa, niin taktiikoiden suhteen on vielä hakemista.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s