Liigauran avaus 13.11.2014


Tässä jo jonkun aikaa on ollut puhetta alkavasta Blood Bowl -liigakaudesta, johon ihmisjoukkueeni on osallistumassa. Tänään se sitten lähti osaltani ihan tosissaan käyntiin, ensimmäinen liigaottelu ensimmäisessä liigassani. Mitään tilannekuvia en tälläkään kertaa muistanut ottaa, mutta laitetaan tuohon alemmas nyt yksi jälkikäteen otettu joukkuekuva, jossa kaikki näyttävät kovin pirteiltä.

Vastaan asettui Tomin Sigevif-nimeä kantanut amatsoonijoukkue, joten ihmisiä oli kentällä puolin ja toisin, miehet vastaan naiset. Oma joukkueeni kantoi maineikkaan Reikland Reaversin nimeä ja värejä. Molemmat joukkueet pelasivat ensimmäiset liigaottelunsa, joten ottelusta oli luvassa tasaväkinen. Amatsoonit keräsivät kuitenkin lehtereille huomattavasti enemmän kannattajia, joka näkyi joukkueen itseluottamuksessa. Kannattajat toivat heti alkuunsa amatsoneille yhden uusintaheiton lisää ja aloitusvuoron saatuaan naiset alkoivat näyttää kaapeille paikkoja.

Reikland Reavers

Reikland Reavers

Taklaukset satelivat ja suojukset tuntuivat olevan paperia, sitä tahtia miehiä kammettiin kentän pintaan ja kentältä ulos. Juuri ennen kauden alkua joukkueeseen liittynyt tulokasjuoksija numerolla 3 sai niin kovan käsittelyn, että ei tokene seuraavaankaan peliin – muut sentään selvisivät vähemmällä. Puolustus piestiin niin auki, että kovin suuri yllätys ei ollut Sigevifin 1-0 -avausmaali, vaikka pallonkantaja kertaalleen onnistuttiin kaatamaan kentän pintaan urhoollisen linjamiehen 6 nopanheittoa käsittäneellä suorituksella.

Tasoitusta lähdettiin vimmatusti hakemaan vaikka kentällä oltiinkin alivoimalla, onneksi kuitenkin tilanne tasoittui ja miehet saivat lentävän lähdön napattuaan varaslähdön. Tässä kohtaa naisiakin saatiin sairastuvalle asti ja peli oli hämmästyttävän tasaista ja fyysistä vääntöä, pallo kyllä pysyi melko hyvin heittäjän hyppysissä, mutta kun heittopaikkoja ei tullut, niin keskiviivan tuntumassa nähtiin aikamoista nujakointia. Viime hetken maalintekoyritys vaikeasta paikasta jäi yritykseksi. Tauolle tilanteesta 1-0.

Toisen jakson alkajaisiksi fanit kerääntyivät taas amatsonien taakse, mikä oli sinällään ihan tervetullutta varmastikin, koska pallojumalat eivät olleet heille lainkaan suosiollisia. Väistökyvyistään tunnetut amatsonit kompastelivat kerta toisensa jälkeen jalkoihinsa ja kun miehetkin intoutuivat lyömään naisia ihan kunnolla, niin kentällä oli tilaa. Puolivälin paikkeilla avautui kompurointien myötä maalintekoyritys, mutta siepparini puolestaan kompastui pyrkiessään maalialueelle ja tilanne kuivui siihen. Mikäli juoksu olisi onnistunut, niin kopparini ei olisi tarvinnut kuin juosta tyhjää kenttää eteenpäin ja heittää helpohko heitto maalintekoalueelle päässeelle kopparille.

Tämän jälkeen iskuja vaihdettiin taas puolin ja toisin ja kun lopulta pallo lensi katsomon kautta toiselle puolen kenttää, niin pelin painopiste muuttui dramaattisesti. Kovia taklauksia ja muutamat kengännauhat myöhemmin oli viimeisen vuoroni alussa mahdollisuus juosta pallo noppia heittelemättä maalialueelle. Pienen harkinnan jälkeen päätin näin tehdä ja peli saatiin tasoitettua. Pelaajat kyyristyivät vielä viimeiseen aloitukseen, mutta muutamaa iskua ja pikkukolhua enempää ei saatu aikaan, joten peli päättyi 1-1.

Omasta joukkueestani valokeilaan nousivat kaikki juoksijat, tulokasjuoksija päätyi siis sairaalaan, mutta kokeneemmat esiintyivät edukseen varsinkin toisella jaksolla. Toinen teloi kaksi vastustajaa, joista ensimmäinen kävi jo kuoleman porteilla ennen kuin joukkueen apteekkari sai hänet sieltä pelastettua. Pelastusoperaatiossa tosin osa pelaajan suojuksista katosi jonnekin… Jää nähtäväksi palaako tämä juoksija vielä kentille. Toinen kokeneista juoksijoistani puolestaan teki lopussa maalin ja valittiin ottelun jälkeen joukkueeni arvokkaimmaksi pelaajaksi. Tätä myötä tähtipelaajapisteitä kertyi yhdestä ottelusta 8 ja nopanheittoa myöhemmin hänen näppäryytensä nousi pykälällä. Melko mallikasta. Toinen heittäjistä teki toisella jaksolla onnistuneen syötön, joka myös noteerattiin.

Tasapeli toi joukkueen kassaan 50 000 kultarahaa ja fanilaumakin alkoi heti kertyä.

Otteluohjelmaakin saatiin sovittua eteenpäin, samaisella areenalla pelataan maanantaina ottelu Pertun Cave Mountain Manglers -kaaoskääpiöjoukkuetta vastaan. Kaaoskääpiöille ottelu on jo kauden kolmas, takana on yksi voitto ja tasapeli – joskin joukkuetta on kohdannut myös pienimuotoinen suru, kun avausottelussa kuolla kupsahti toinen härkäkentaureista.

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Liigauran avaus 13.11.2014

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s