Katkeraa kalkkia 24.11.2014

Reikland Reavers kohtasi kolmannessa liigaottelussaan Lady’s Water Lilies -bretonnijoukkueen hieman kaltoin kohdelluista lähtökohdista. Avausottelussa loukkaantunut Kalder oli toki jälleen pelikunnossa, mutta Manglerien kohtelun jälkeen rivejä piti paikata Jürgenilla ja Jürgilla, jotta saatiin pelikentälle minimimäärä pelaajia. Bloodweiser tarjosi yhden tytöistään Reaversin huoltojoukkoihin, kun Lilies vaikutti sen verran kovemmalta joukkueelta. Yleisöä kertyi lehtereille 19 000, pääosin Lilies-kannattajia. Aloitusvuoron nappasi kuitenkin Reavers ja ottelu lähti käyntiin mukavassa säässä.

Hyökkäyskuvioita rakennettiin pitkään ja hartaasti, lopulta Reaversin tähtikoppari Max sai juostua pallon vastustajan maalialueelle ensimmäisen jakson loppupuolella. Reavers siirtyi ensimmäistä kertaa nykyhistoriassaan johtoon! Tämä tuudutti joukkueen liiankin hyvään oloon, rento puolustusmuodostelma osoitti haavoittuvuutensa, kun aloituspotku potkaistiin suoraan takakentän Lilies-pelaajalle. Hän kiitti kunniasta, kantoi pallon puoleen kenttään ja antoi sen eteenpäin. Muutama napakka isku ja bretonnit tulivat voimalla läpi, ihan ensimmäisen jakson loppuun tasoittivat tilanteeksi 1-1.

Toiselle jaksolle lähdettiin puolustusasetelmista, muodostelmaa muokattiin hieman kovemmaksi kuin avausjaksolla, mutta kun pallo potkaistiin korkeana jälleen suoraan Lilies-pelaajan näppeihin, niin ensimmäisen jakson näytelmä toistui. Taululle nopeasti lukemat 1-2.

Max ja 2-2 -tasoitus

Tässä kohtaa tapahtui jotain hämmentävää, peli muuttui seuraavasta aloituksesta täydellisesti. Liekö valmentaja löytänyt bretonnisuojista nyrkin mentävän aukon, sillä vastustajia tipahteli nurmen pintaan enemmän tai vähemmän tajuttomina kuin kärpäsiä. Hetkessä keskellä kenttää oli ammottava aukko, josta Reavers kirmasi joukolla läpi ja kerääntyivät oppikirjamaiseen muodostelmaan odottelemaan pallonkantajaa. Max irtautui vartijastaan ja juoksi varmasti paikalleen. Bretonneista ei ollut enää taklauspeliin ja hetkeä myöhemmin hieman haparoidenkin Max tuuletti toista maaliaan, peli tasottui 2-2:een toisen jakson loppuhetkillä.

Lilies oli osoittanut vaarallisuutensa ja varsinkin nopeutensa, joten puolustuskuviota hiottiin entistä kovemmaksi. Aloituspotku liiteli jälleen liki vastustajan syliin. Siitä se oli helppo napata ja sännätä vasenta laitaa pitkin läpi. Varsin uskottavan näköinen puolustus saatiin kuitenkin vielä pallon ja maalin väliin, mutta se ei itsevarmoja bretonneja häirinnyt. Muutama napakka isku sinne ja toinen tänne, aivan loppumetreillä 2-3 -johtomaali, joka jäi voittomaaliksi. Viimeinen aloitus oli enää muodollisuus, muutama bretonnien maalainen jäi keskikentälle muiden ryhmittyessä tiukasti taaemmas takakentälle. Turhautuminen purettiin reppanoihin keskikentällä ja ihan viime hetkillä avausmatsissa amatsooneja kurittanut Walther tempaisi liki piiritetyn maalaispojan sairastuvalle asti. Apteekkari oli pikkukolhua parantaessaan taittaa raukkaparalta niskat nurin, mutta muu henkilökunta ehti väliin ja pelasti hengen. Omat pelaajat eivät ottelussa kärsineet kolhuja kummempia, joukkueen apteekkarikin patisti hajusuolan avittamana Güntherin vielä loppuhetkiksi kentälle.

Ottelun jälkeen Reaversin parhaaksi pelaajaksi valittiin pari nättiä syöttöä antanut heittäjä Horst. Hän sai palkinnokseen hieman yksityistunteja ennen seuraavaa ottelua, samoin kauden kolmannen taklauksensa esittänyt Walther. Joukkueen kassaan kilahti 20 000 kultarahaa, mutta niillä ei paljoa juhlita. Tärkeämpää lienee se, että seuraavaan otteluun saadaan jalkeille täysin terve ja jälleen hieman kokeneempi joukkue.