600. figu, 11.12.2014


Sormusaave

Sormusaave

Eilen lupailin kuvaa maalaushaasteen ensimmäisestä figusta ja tässä se nyt on. En silloin vielä huomannutkaan, että kyseessä on kaikkien aikojen kuudessadas figu, jonka olen maalannut. 600 figua noin 20 vuodessa on noin 30 figua vuodessa. Toki tuossa on välissä ollut pari useamman vuoden täydellistä taukoa, mikä hieman selittää.

Mutta tässä tämä nyt kuitenkin on, periaatteessa helppo ja yksivärinen figu, mutta ei mustan maalaaminen kuulemma yleensä ole helppoa. Itse ammuin itseäni vielä lisää nilkkaan maalaamalla tuon valkoisen pohjamaalin päälle.

IMG_6138Maalasin itse kuitenkin tuon mustaksi ja sitten harmaalla vähän kuivaharjausta, yliharjausta ja korostuksia. Varpaat ja sormet metallilla ja ohutta mustaa maalia päälle, miekka sitten tummemmalla ja vähän vaaleammalla metallilla. Alusta on perinteinen LotR-alustani, Snakebite Leatherilla ensin kauttaaltaa, sitten päälle Erikeeperillä liimaa ja uitto hiekassa. Annetaan kuivua ja sitten tumma wash alustan päälle. Aiemmin olen käyttänyt Chestnut Inkkiä, mutta se on päässyt loppumaan eikä sitä enää valmisteta. En ole Citadelin valikoimasta löytänyt vielä korvaavaa tuotetta, nykyiset shadet eivät ole yhtä tummia/peittäviä. No, tulee siihen sentään jonkunlainen varjostus. Tämän jälkeen vielä samaisella Snakebite Leatherillä melko kovakourainen harjaus, jotta saadaan hiekan yläosa astetta vaaleammaksi. Toki Snakebite Leatherkin loppuu jossain kohtaa, saa nähdä muuttuuko tulevien alustojen sävy jossain kohtaa…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.