Voitoton avauskausi, 18.12.2014


Eilen sain päätökseen omalta osaltani Blood Bowl -liigakauden, minään suurena yllätyksenä viimeisestäkään ottelusta ei tullut voittoa. Ennakkoon ajattelin, että kyllä varmaan jonkun matsin voitan, mutta kaipa tämä on sitten niin taitopeli kuitenkin. Ihmiset eivät tosin ole se helpoin joukkue pelatakaan, mutta ei näitä surumarsseja sen enempää. Ensimmäistäkään kuvaa en saanut otettua, mikä on sikäli sääli, että vastassa oli kuitenkin nätisti maalattu liskomies-armeija.

Jürg ja Jürgen haalittiin taas kentän laidalta joukkueeseen mukaan paikkaamaan örkkien käsittelyssä kovia kokenutta joukkuetta. Vastapuoli sai riveihinsä Bloodweiser-typyn. Menestymättömyydestä piittaamatta yleisö oli hienokseltaan ihmisten takana, kun ottelu mukavassa auringonpaisteessa lähti käyntiin. Tiedä sitten mikä oli mieliala ottelun jälkeen, Blood Bowl -peli oli ennemminkin Dodge Ball -peliä, mutta siitä lisää myöhemmin.

Liskomiesten hyökkäystä hieman hillitsi heti alkuun puhjennut mellakka. Tästä intoutuneena liskot paiskoivat ihmisten puolustusmuurin kentän pintaan ja noukkivat pallon mukaansa. Jotenkin vaivattoman näköisesti puskettiin läpi ja vaikka hieman aikaa pelattiinkin, niin puolivälissä skinkki juoksi pallon maalialueelle.

Ihmiset lähtivät vastahyökkäykseen, korkea pallo oli näennäisen helppo kopata kiinni, mutta ei siinä kuitenkaan onnistuttu. Onneksi pallo ei karannut kauaksi ja sen Ernst nopeasti poimikin maasta ja heitti oikealle laidalle, jossa komeasti rakennettiin hyökkäystä. Liskot tulivat kuitenkin kiukulla päälle ja poloinen Jürg kannettiin sairastuvan puolelle. Pallokin päätyi jälleen liskoille ja lopulta viime hetkillä maaliin. Ensimmäisen jakson lopuksi ihmiset purkivat turhautumistaan mätkimällä sauruksia, mutta vailla suurempaa vahinkoa. Tauolle siis lukemista 2-0.

Vajaamiehiset ihmiset lähtivät hakemaan kavennusta, tällä kertaa korkea aloituspotku napattiin kiinni ja Ernst kokeneesti heitti jälleen pallon oikeaan laitaan. Aikamoinen kasa saatiin aikaiseksi ja pallo lopulta katsomoon, josta se viskattiin kauas liskojen alueelle. Siellä he saivat sen haltuunsa, mutta ihmiset pääsivät aika mukavasti liskojen kylmälle iholle. Tässä kohtaa kentällä ei mitään rintamalinjoja nähty, ympäri kenttää oli yksittäisiä pelaajia tai parivaljakkoja, jotka muksivat toisiaan. Aikamoisella pujottelulla liskot saivat pallon kannettua taas ihmisten puolelle. Aggressiivinen puolustuspelaaminen pakotti pallon jälleen katsomoon, jossa hyvin edustetut ihmiset paiskasivat palloa taas kauemmaksi. Mätkintää siellä ja täällä, pallo liskoille ja ihan viime hetkillä 3-0 -maali.

Se oli toki etukäteen tiedossa, että varsinkin skinkit ovat liukkaita pirulaisia, mutta että he eivät kertaakaan kaatuneet ihmisiä väistellessään oli jo aikamoista. Mutta vain aikamoista, sillä aikamoista oli se, että ihmisetkään eivät tainneet kaatua kertaakaan väistellessään. Toisaalta ihmiset saivat vain yhden skinkin heräämöön Bloodweiser-typyn seuraksi ja vahvat saurukset onnistuivat saamaan vain Jürgin pois pelistä. Tämän lisäksi muutama pelaaja keräsi lukua kentällä vähän pidempään, mutta noin yleisesti ottaen suojukset kestivät ällistyttävän hyvin. Toisaalta sauruksilla oli toisella jaksolla paikoin ongelmia saada ihmisiä edes nurin. Ymmärtänette nyt mitä tarkoitin alun Dodgeball-vertauksellani?

Ottelusta ei ihmisille jäänyt paljon kerrottavaa, urheasti iskuja vastaanottanut Jonathan valittiin parhaaksi pelaajaksi ja kun muuten suoritukset jäivät Ernstin pariin syöttöön, niin paljoa ei pelistä opittu. Positiivisena seikkana joukkue on terveenä seuraavaa kautta varten ja kassassakin on mukavasti rahaa. Kausi kokonaisuudessaan toi kuitenkin pelaajille mukavasti taitoja, joten ensi kauteen lähdetään mielenkiinnolla.

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Voitoton avauskausi, 18.12.2014

  1. Ihmiset on vaikea joukkue aloittaa. Ensimmäisellä ihmis-tiimi kaudellani sain runkosarjassa tehtyä vain yhden maalin. Joukkueita tosin oli vain neljä, eli kolme peliä. Sain kylläkin maistiaiset koko repertuaarista: 1 voitto, 1 tasapeli ja 1 tappio.

    Tykkää

    • Aloitusvaihtoehdot oli örkit tai ihmiset ja halusin kuitenkin hiukan pelata palloa. 🙂 Mutta sain kuitenkin maaleja tehtyä ja kun MVP:tkin ropisi viimeistä matsia lukuunottamatta mukavasti sellaisille, joilla oli muitakin pisteitä, niin taitoja on kertynyt ihan kivasti. Ja ihan opettelun ja hauskanpidon piikkiin tämän kauden laitan, vaikka tosissani toki yritin.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.