Sääntöinventaario – I Osa, 21.12.2014


Blood Bowl -kausi saatiin siis päätökseen ja kun maalaushaastekin sanelee vähän omia ehtojaan maalattujen figujen julkaisemiselle, niin täytyy keksiä muita keinoja pitää blogi hengissä. Tuli tuolla muualla keskustelua eri säännöistä ja huomasin siinä, että loppujen lopuksi aika paljon kaikenlaista on vuosien varrella kertynyt. Joten ehkäpä olisi hyvä käydä sääntökirjat läpi ja katsoa, että mitä kaikkea sitä oikeastaan sillä saralla figuharrastusta oikein on.

IMG_6151En kaikkea käynyt kerralla läpi, joten näitä postauksia tulee jatkossa lisää. Aloitetaan nyt aktiivisimmasta ja selkeimmästä sääntöpaketista. Blood Bowliin löytyy vuoden 1994 kolmannen laitoksen sääntökirja sekä tulostetut versiot Living Rulebookin versioista 2 ja 5+ sekä levyn nurkalla pdf:nä versio 6. Mitään sääntölisäosia en ole tähän koskaan hankkinut ja nuo Living Rulebookit mukavasti yhdistävät aiemmat lisäosat yksiin kansiin, josta löytyy siis suurinpiirtein kaikki mahdolliset joukkueet ja tähtipelaajat sekä vaihtoehtoiset säännöt ja sen sellaiset.

Tätä on tullut pelattua varsinkin viime aikoina melko runsaasti ja vuosia sitten aika muutamia kertoja. Samalla selkiytyi hieman oman figuharrastuksen aloittamisen ajoittaminen, kovin paljon ennen vuotta 1994 tuskin olen figuja ostellut, koska tämä peli silloin vasta ilmestyi. Tätä ennen olin tosin ostanut jo muutamia figuja roolipelikäyttöön, mutta ekat maalini ostin vasta tämän pelin hankinnan yhteydessä Turun Fantasiapeleistä, joka sijaitsi silloin Rauhakadulla.

IMG_6152Vuodelta 1999 löytyy Mordheimin sääntökirja, jonka tosin ostin käytettynä vasta vuosia, vuosia myöhemmin. Joku versio Mordheim Living Rulebookista löytyy myös levynkulmalta. Tätä pelattiin jokunen kerta 2000-luvun alkupuoliskolla, pääosin Witch Huntereilla, mutta muistaakseni kerran tai pari myös kääpiöillä. Samanlaista hahmojen kehittymistä oli tässä kuin Blood Bowlin liigasäännöissäkin, tässä tosin kaikenlaisia varusteita tuli paljon nopeampaa tahtia, mikä aiheutti haasteita figujen WYSIWYGin kanssa. Kuulemma säännöt ovat aika lailla rikki, mutta jotain korjauksia on olemassa. Kyllä tätäkin voisi joskus vielä pelata, mutta sopivien figujen kanssa joutuu vähän askartelemaan eikä sopivaa kaupunkimaastoakaan ole ylenpalttisesti tarjolla.

IMG_6153

Viimeisenä pakettina Town Cryerin numerot 10 ja 12 sekä Fanaticin numero 1. Town Cryerit ovat Mordheimille omistautuneita lehtiä, niistä löytyy sääntöjä esimerkiksi uusille joukkioille ja sen sellaista. Fanatic puolestaan keskittyi kaikkiin GW:n Specialist Games -sarjan peleihin sen jälkeen kun ne White Dwarffista tiputettiin pois. Näyttääpä tuossa numerossa olevan ihan uusi pelikin eli Pit Fighter. Nopeasti vilkaistuna Mordheimin maailmaan sijoittuva gladiaattoripeli. Ehkä sitäkin voi joskus kokeilla, kunhan tulee sopiva mielentila ja saan säännöt luettua.

Mainitaan tässä yhteydessä vielä HAVOC: Tactical Miniature Warfare -sääntökirja, jonka PDF-muodossa ostin tuossa syksyllä. En ole saanut sääntöjä vielä kahlattua läpi, mutta keskiaikafantasiahenkinen skirmish-peli on kyseessä. Peli on siinä mielessä ehkä erikoinen, että siinä on vain yksi armeijalista. Vastapuolien luulisi siis olevan tasapainossa. Tämän takia pelissä voikin käyttää haluamiaan figuja, joten tätä varten ei välttämättä tarvitse ostaa uusia. Lisäksi järjestelmä mahdollistaa esimerkiksi kääpiöt vastaan roomalaiset -taistelut ja sen sellaiset. Tätä täytyisi joskus päästä koittamaan, mutta säännöt on melko runsassanaisesti selitetty…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.