Sääntöinventaario – III Osa, 10.1.2015


Lord of the Rings -sääntökirjat

Lord of the Rings -sääntökirjat

Kun nyt Hobitti-ostoksessa jo vähän sivuttiin aihetta, niin tehdäänpä nyt samalla kunnollinen sääntöinventaario LotRin maailmaan. Hyllystä löytyy siis ohessa näkyvät kolme elokuviin liittyvää sääntökirjaa. Ensimmäisen ostin ihan aloituspaketin yhteydessä suurin piirtein samana päivänä, kun peli tuli kauppoihin. Jälkimmäiset ostin käytettyinä eikä niiden mukana tulleita figuja tietenkään siis ole. Ensimmäisen kirjan ostamisen jälkeen peliä tuli muutaman kerran pelattua Tommin kanssa, mutta sitten WH40K-innostus vei mukanaan minut ja muut. Omien sanojensa mukaan Tommi oli Fantasiapeleissä ostamassa ratsastavaa sormusaavetta itselleen, mutta kun sellaista ei ollut, niin osti WH40K-aloituspaketin. Tämä kiinnosti kaveriporukkaa enemmän kuin LotR, koska LotRissa on ”vain kaksi armeijaa” ja niin edelleen. Itsekin lähdin toki siihen touhuun mukaan, mutta kiltisti ostelin myös LotRin sääntöjä ja figuja siinä ohessa.

Lisäsääntökirjoja

Lisäsääntökirjoja

Nämäkin tuli hankittua jossain kohtaa, lähinnä Fantasiapelien alennusmyynneistä. GW osti elokuvien jälkeen Tolkienin perikunnalta oikeuden tehdä figuja Tolkienin kirjojen mukaan ja sai luvan tehdä myös vähän omaa tarinaa sinne sekaan. Kun elokuvistakin jäi yli henkilöitä, paikkoja ja taisteluita, niin näitä sitten julkaistiin lisäsääntökirjoissa pikkusääntöjen ynnä muun tarpeellisen ja tarpeettoman kanssa. Löytyy näistä ainakin skenaarioita pelattavaksi, muutoin kaikki löytynee uudemmista sääntökirjoista ja muista julkaisuista (joita tietenkään kaikkia ei minulla ole).

The One Book

The One Book

Tämän suuren sääntökirjan ostin silloin joskus kun se ilmestyi. Tarjolla olisi ollut myös Mines of Moria -aloituspaketti figuilla, muulla roinalla ja pienempikokoisella pehmeäkantisella sääntökirjalla, mutta koska figupelaaminen ja maalaus oli silloin melko olematonta, niin en viitsinyt ostaa lisää figuja, vaan mieluummin tyylikkään näköisen kirjan. Tähän kirjaan oli koottu aiempien sääntöjen säännöt yhteen ja vähän hienosäädetty niitä. Mukana taisi tosin olla vain yksi skenaario, Balin’s Tomb, jota Tommin kanssa kyllä ainakin kertaalleen aikanaan kokeiltiin ja puhuttiin pelaavamme tulevaisuudessa vielä lisääkin. Mulla kun kuitenkin oli riittävästi figuja tuohon skenaarioon ja moneen muuhunkin. Siihen se kuitenkin jäi.

IMG_6189

Pelaamattomuus ei tietenkään tarkoittanut sitä, ettenkö olisi tilaisuuden tullen ostanut edullisesti aina silloin tällöin lisäsääntökirjoja ja figuja, koska keräilijäluonnetta kuitenkin löytyy. Oikealla olevat opukset on tullut vuosien mittaan hankittua, viimeisimpänä tuo The Free Peoples, josta oli aikaisemmin juttua. Siinä olevien armeijanrakennussääntöjen mukaan olisi pelaamista tässä tammi- (tai helmi-)kuussa tarkoitus kokeilla muutaman kerran Blood Bowlin lomassa. Sarjaan kuuluu yhteensä viisi kirjaa, jotka sitten kattavat kaikki mahdolliset armeijalistat jälleen päivitettyine pistehintoineen ja sääntöineen. Pelikaverilta löytyy muutama muu, joten pääsen kokeilemaan muitakin kuin suurhaltioita (tai Sormuksen Saattuetta), jotka muun muassa tuosta kirjasta löytyvät.

Mainittakoon vielä tuo Legions of the Middle-Earth, se on vähän samanlainen viritys kuin The Free People, vähän vanhempi vain. Siinä on kaikki silloiset armeijalistat pistehintoineen ja sen sellaisineen, mutta säännöt ja arvot oli jätetty suuren määrän takia pois. Erilaisia armeijoita oli tuossa muistaakseni viitisenkymmentä, jotka toki pystyivät liittoutumaan toistensa kanssa melko joustavasti. Hieman yhdistelevämpään suuntaan on mennyt tämä uudempi systeemi. Sen lisäksi pääsääntöisesti yhtä sankaria kohden voi ottaa enintään 12 tavallista taistelijaa, mikä luo automaattisesti vähän tasapainoa armeijoiden välillä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s