LotR-lämmittelyä, 21.1.2015


Eilen tosiaan sattui sekin ihme, että pelasin LotRia. Eli siis The Lord of the Rings: Strategy Battle Gamea. Joskus silloin, kun peli ilmestyi, niin ostin sen ja pelasinkin Balin’s Tomb -skenaariota kerran tai pari. Ja sitä ennen pelasin muutaman taistelun The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ringiä. Nyt oli vuorossa ihan ”perinteinen” armeijalistojen pohjalta rakennettu peli ja geneerinen skenaario, eikä mitään historiallista taistelua.

Warband-säännöillä kukin 1-12 rivitaistelijan joukko tarvitsee itselleen johtajan, joko jonkun nimetyn sankarin tai sitten ”kapteenin” tai muun vastaavan, jotka toki täytyy nimetä. Sopivia johtajia mulla oli rivimiehille melko vähän, mutta goblineista löytyi tähänkin figuja enemmän kuin tarpeeksi, joten armeijan valinta oli melko selvää. Vastapuolelle asettuivat kääpiöt, joten hyvin Moria-henkinen taistelu käytiin, joskin taivasalla eikä luolissa. Pisterajaksi sovittiin 300 pistettä, jonka itse onnistuin päässälaskien alittamaan 20 pisteellä, vastapuoli taisi päästä 298 pisteeseen.

Joukkoni oli tällainen, goblin-shamaanin johtama 12 goblinin joukko – 4 jousella, 4 keihäällä ja 4 kilvellä – sekä goblin-kapteenin johtama joukko, jossa oli peikko ketjulla ja 11 goblinia – 4 jousella, 3 keihäällä ja 4 kilvellä. Kapteeni Ugbug toimi joukkoni ylikomentajana. Vastustajalla oli kaksi kääpiökapteenin johtamaa joukkoa, joissa molemmissa 8 kääpiötä, joista toisen ryhmän yksi kääpiö kantoi lippua. Skenaarioksi valikoimme Hold Ground!:in.

Kääpiöt aloittivat ja saivat joukkonsa ”omalle” puolelleen pöytää, mutta melko kauaksi toisistaan. Shamaanin johtama ryhmäni pääsi sivustalle puolivälin paikkeille ja pääosastoni vasta seuraavalla vuorolla, mutta toiselle laidalle ja melkein kääpiöihin kiinni. Ei hirveästi mietitty, että mikä olisi kaikkein fiksuinta taktisesti tai muuten, tehtiin vain mielenkiintoisen oloinen lähtöasetelma.

IMG_6209

Peikkoni Nûzu pistää kääpiöitä matalaksi

Molemmilla puolilla päästiin iholle melko nopeasti, muutama nuoli singahti ilmassa, mutta sitten siirryttiin käsirysyyn. Shamaanini Gazduf loitsi omat joukkonsa raivon valtaan, loitsun vaikutuksetkin muistettiin ainakin silloin tällöin. Siellä puolen taistelu jatkui pitkään tasaisena, yksi kääpiö vastasi hyvin kahta goblinia – mukavanoloisesti sain tuikattu keihäsgobboja aina sopiviiin paikkoihin takarivistä auttamaan pinteeseen joutuneita.

Päälliköiden puolella sattuikin sitten enemmän ja kovempaa, peikko oli aika hurjana. Vaikka ruumiita kertyi molemmille puolille, niin vaakakuppi kallistui goblineille. Lähetin aika hyvissä ajoin pari jousimiestä kentän keskustaan turvaamaan kohdetta ja lisäpisteitä, kun en taisteluihin iljennyt ampua.

IMG_6211

Shamaanini Gazduf loitsusi kääpiökapteenin paikoilleen

Shaamanin kanssa ei mennyt yhtä hyvin, mutta jotenkin se selkäranka sielläkin puolella notkahti. Puolin ja toisin huudeltiin Heroic Movea, mutta se meni kuitenkin kääpiöille. Seuraavalla vuorolla shamaani onnistui Transfix-loitsulla jähmettämään kääpiökapteenin. Kolme jousimiestäni eivät saaneet naarmuakaan kääpiöön. Onnistuin tosin jossain välissä tappamaan oman goblinini taistelun tiimellyksessä, kun ei nuoli mennyt sinne minne piti. Samaan aikaan toinen kääpiöjoukko oli käytännössä tuhottu ja yksi kääpiö lähti shamaanin puolelta juoksemaan keskelle keräämään pisteitä. Dramaattisesti heikentynyt kääpiölauma sai seuraavaksi kunnolla turpiinsa.

IMG_6210

Goblinit vahtivat kohdetta

Omat jousi-goblinini olivat keskustassa jo odottelemassa kääpiöitä, mutta ammunta oli kovin tuloksetonta. Kääpiölauma oli kuitenkin vähentynyt jo alle puoleen ja ensimmäisenä kääpiökapteeni lähti lipettiin muiden jäädessä taistelemaan. Peikko Nûzu viimeisteli oman puoliskonsa, ja yksi jos toinenkin lähti juoksemaan kohti keskustaa.

IMG_6212

Lopputulema

Lopputulos voittajan kannalta oli jo pitkään selvä ja kun peli vain venyi ja venyi kääpiöiden murtumisen jälkeen ja yhä useampi kääpiö päätyi nurmen pintaan tai karkumatkalle ja vastaavasti goblineita taas kertyi keskelle taistelutannerta, niin loppulukemat 15-2 olivat aika synkät. Peli tuntui paljon tasaisemmalta, mutta shamaanini päästyä jotenkin niskan päälle, alkoi koko kääpiöjoukko natista liitoksistaan.

Kaiken kaikkiaan ihan nautinnollinen peli, pitkästä aikaa ihan oikea figupeli ja kyllä maistuisi lisää! Hiukan kun vielä kertailee sääntöjä ja miettii pari jippoa valmiiksi, niin tulee entistä parempia pelejä. Ja saa maalatut figut käyttöön ja maalaamattomat hyvällä syyllä maalatuksi ja vielä ostamattomat figut ostettua.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s