Sääntöinventaario – IV Osa, 8.2.2015


Otetaanpa pitkästä aikaa taas vähän inventaariopitoista tekstiä, niin saadaan sekin osuus jossain kohtaa valmiiksi. Yksi sääntökokonaisuus on vielä käymättä läpi, ja se on kaikista suurin eli Warhammer 40K, Warhammer 40.000, Warhammer 40000 tai vaikka WH40K.

IMG_6263

Warhammer 40000 2nd Edition

Tämä on se peli, jota olen pelannut ylivoimaisesti eniten, joten kirjallisuuttakin on sääntöjen puolesta kertynyt selvästi eniten – toisinaan sitä on tullut jopa vähän tarkoituksellisesti kerättyä. Niinpä käynkin tämän luetteloinnin läpi useammassa erässä. Aloitetaan luonnollisesti alusta, eli kronologisessa järjestyksessä edetään.

Tässä käydään läpi nyt sitten siis vain kakkosversion sääntökirjat. Nämä ovat sen verran vanhaa tavaraa, etten ole näillä säännöillä koskaan itse pelannut, nämä on tullut pikkuhiljaa hankittua myöhempiä sääntölaitoksia pelatessa.

Ensimmäisessä kuvassa tuossa oikealla näkyy käsittääkseni aloituspaketin kolme sääntökirjaa. Varsinainen sääntökirja, varusteluettelot sääntöineen sekä erityissäännöt ja muu sälä keisarillisille joukoille.

IMG_6264

Warhammer 40000 2nd Edition

Toisen kuvat lehdykät ovat myös käsittääkseni aloituspaketista. Nämä ovat huomattavasti ohuempia, sisältäen pikaohjeet, armeijalistoja ja skenaarioita. Lisäksi paketissa tuli tietenkin figuja (örkkejä ja Blood Angels Space Marineita), läjäpäin pahvilätkiä ja pahvisia rakennuksia. Näitäkin on aika hyvä valikoima tallessa. En edes muista, että mistä nämä olen hankkinut, mutta uskoakseni nämä kaikki tulivat yhdessä läjässä. Osa örkeistä on vielä tukirangoissaan kiinni, joten kovin suurta suosiota ei peli tainnut alkuperäisen omistajan käytössä nauttia. Muutenkin kirjat ovat lähes iskemättömässä kunnossa.

Näillä säännöillä ei ole tullut koskaan pelattua, mutta vähän tietenkin sekin kutkuttaisi – lukuisia erilaisia kranaatteja, yksityiskohtaisia sääntöjä vaikka mihinkä erilaisiin tilanteisiin ja muutenkin kahinat olivat lähtökohtaisesti pienempiä kuin nykyisissä versioissa.

IMG_6265

Codex Orks & Codex Space Wolves

Nämä kaksi viimeistä kirjaa ovat sitten lisäosia, jotka olen hankkinut eri aikoina. Vähemmän yllättäen kirjoissa on tarkempia kuvauksia, sääntöjä ja armeijalistoja örkeille ja Space Wolves Space Marineille. Nämä ovat aavistuksen kuluneempia, eli näitä on selkeästi käytetty. Tosin ovatpa ne sitten suojausmielessä päällystetty kontaktimuovilla.

Tämmöistä herkkua tällä kertaa, seuraava inventaariokatsaus keskittyykin sitten melko varmasti kolmoslaitoksen kirjallisuuteen.

Warhammer 40 000 Rogue Trader & Codex Eldar

Warhammer 40 000 Rogue Trader & Codex Eldar

Päivitys 6.3.2015: Laitetaan tänne päivitystä, kun tuli tehtyä uusia hankintoja. Nyt löytyy sitten WH40K:n ensimmäinenkin sääntökirja eli Roque Trader omasta hyllystä, samoin kuin kakkoslaitoksen lisäsääntökirja Codex Eldar. Ensimainittua on hieman teipilla korjailtu, mutta pikaisesti katsoen kaikki sivut ovat tallella. Vähemmän yllättäen ei ole näitäkään pelikäytössä tullut nähtyä…

IMG_6334

Codex Imperial Guard

Päivitys 10.4.2015: Kakkoslaitokseen tuli jokin aika sitten ostettua vasemmalla näkyvä Codex Imperial Guard. Ei ole vielä käyttöä nähnyt, enkä ole lukaissutkaan vielä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s