Sormusten sankareita, 23.2.2015


IMG_6282

Lurtz

Lauantaina sain maalattua muutaman LotR-figun, kaikki suuria sankareita jommallakummalla puolella. Aloitetaan Uruk-Hai -pomo Lurtzista, jonka Saruman elokuvissa käski nappaamaan kiinni sormuksenkantajahobitin eli Frodon. Tässä he eivät ihan onnistuneet, Merry ja Pippin saatiin hobiteista vangeiksi, mutta heillä ei ollut sormusta. Boromir kuoli heitä puolustaessaan ja lopulta Lurtz kuoli Aragornin käsittelyssä.

IMG_6283

Lurtz

Tästä Lurtzista tuli mielestäni hyvä, värit toimivat hyvin toistensa kanssa eikä niitä ole liikaa. Sopivissa määrin sain aikaan myös kulumaa mustaan nahkaan. Muutenkin näyttää siltä, että noissa tamineissa on kuljettu useampi päivä tai viikko.

Figuuri on siinä mielessä poikkeuksellinen, että vaikka siitä tulikin siis mielestäni hyvä, niin joudun silti luopumaan siitä. Maalaushaasteen osallistumismaksu on yksi maalattu figu, joka esittää anti-sankaria, roistoa tai muuta vähemmän hyväntahtoista kaveria. Valitsin Lurtzin, koska minulla on jo ennestään yksi, enkä kahdella oikeastaan mitään varsinaisesti tee. Harmillisesti siis tästä jälkimmäisestä tuli mielestäni parempi, mutta toisaalta onhan se hyvä antaa maksuksi kunnollinen työ. Siinä mielessä ei siis harmita oikeastaan ollenkaan.

IMG_6284

Lurtz

Monilla on varmaan muistissa, että elokuvassa Uruk-Hailla on naamassaan Sarumanin tunnus, valkoinen käsi. Tällä Lurtzissa tuota tunnusta ei ole. Ajattelin sen alunperin kyllä tehdä, mutta en sitten halunnutkaan lähteä sotkemaan mukavasti onnistunutta naamaa. Silmät onnistuivat varsinkin valokuvassa varsin hienosti, näyttää aika uhkaavalta, eikö?

Ei niin pahaa, ettei jotain hyvääkin, joten otetaan sitten muitakin sankareita samaan läjään. Legolas, Gimli ja Aragorn muodostavat kolmikon, jolla osallistuin haasteen Comic-bonuskierrokselle.

IMG_6277

Legolas, Gimli & Aragorn

Kaikki eivät välttämättä ole samaa mieltä, mutta elokuvissahan Gimlistä tehtiin melko häpeällisesti kolmikon koominen sivuhahmo Legolaksen ja Aragornin sankaroidessa valokeilassa. Nämäkin onnistuivat ihan hyvin, joskaan eivät ihan yhtä nätisti kuin Lurtz. Näissä hahmoissa pyrin siihen, että koitin saada värit täsmäämään vuosia sitten maalamieni samojen sankareiden kanssa. Tässä nyt ei tietenkään ole sellaista ryhmäkuvaa heistä, mutta voin kertoa, että onnistuin aika hyvin. Aragornista tuli ehkä vähän tylsän ruskea, kun hänellä ei ole aiempien figujen tapaan vihreää takkia päällään. Muut ovatkin sitten puolestaan pukeutuneet haltiakaapuihinsa.

IMG_6279

Legolas, Gimli & Aragorn

Lurtzilla oli hienot silmät, näistä tuli taas tämmöisiä hullunkiiltoisia nappisilmiä. Yritin ensin vähän muuta, mutta eipä siitä mitään tullut. Palasin siis tuttuun ja turvalliseen teknikkaan, joka tosin varsinkin suurissa lähikuvissa näyttää todella hölmöltä. Tarttis opetella maalaamaan.

Mutta onpa nyt sitten ainakin peleihin käytössä Legolas ja Gimli haltiakaavuilla ja Aragornistakin kelvollinen figu – aiemmat ovat joko vähän huonosti maalattuja tai sitten vanhentuneen lakan harmaannuttamia.

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Sormusten sankareita, 23.2.2015

  1. Komean näköinen Lurz (nuo silmät on kyllä pelottavat), mutta Gimlihän on kerrassaan loistava! Mahtavasti onnistuneet nuo punaisen ja vihreän sävytykset, ja kypäräkin on kiva. On Legolas ja Aragornkin onnistuneet hyvin, mutta kääpiöt nyt vaan on lähellä omaa sydäntäni… Niistä puheenollen, muistanet armeistani etten ole edes yrittänyt maalata niille silmiä – minun tarkkuudella ei ole toivoakaan onnistua. Mutta yllätyin studiofigukuvia katsellessa tässä joku päivä kun huomasin, että aika harvoille niillekään on maalattu silmiä! Lotrin figujen naamat on usein vaan niin pieniä, ettei ilmeisesti ole juuri toivoa saada asiallisia silmiä maalattua, kun ei niitä usein ole sculptattukaan. Warhammereissahan tähän on jo paljon paremmat mahikset.

    Tykkää

    • LotR-figujen silmät on kyllä melko hankalia, kun pää ja silmät ovat niin älyttömän pienet. Onneksi aika monilla figuilla on sellainen kypärä päässä, ettei tarvitse edes yrittää.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.