Mansions of Madness, 24.2.2015


Lauantaina pääsin vihdoinkin kokeilemaan Mansions of Madness -lautapeliä, jonka figuureja on täällä ollut jo aiemmin näytillä. Neljän hengen aloittelijaporukkamme valitsi loogisesti skenaarioksi ensimmäisen, eli Fall of House Lynchin. Itse toimin Keeperinä eli pahan edustajana ja muut kolme olivat tutkijoita selvittämässä mysteeriä.

Sääntöjen kanssa meni luonnollisesti aikansa, kukaan kun ei ollut peliä aiemmin pelannut ja minä olin ainoa, joka olin lukenut säännöt. Fantasy Flight Games ei ole tunnettu laadukkaista sääntökirjoistaan, eikä poikkeusta tapahtunut nytkään. Lukemattomia erilaisia kortteja ja pahvilätkiä, yhtä paljon erilaisia pikkusääntöjä, mutta ei minkäänlaista sisällysluetteloa tai hakusanalistaa. Päästiin kuitenkin pelaamaan ja aika hyvin säännöt pelin aikana painuivat mieleen, mutta aina kun tuli jotain uutta vastaan, niin piti sääntöjä tavata ja tarkistaa.

IMG_6285

Mansions of Madness käynnissä

Peli oli kaiken kaikkiaan ihan viihdyttävä, mutta päättyi valitettavasti aikamoiseen antikliimaksiin odotetun suuren finaalin sijaan. Tästä voidaan syyttää minua, sillä olin jotenkin siinä kaikessa tohinassa olettanut, että mikäli aika loppuu, niin voitan automaattisesti. Näin voi käydä joskus ja jossain skenaarioissa, mutta meidän pelissämme tällaista ehtoa ei ollut. Voittaakseni minun olisi pitänyt herättää Shoggoth henkiin ja saada se karkaamaan talosta, mutta siinä kohtaa kun tämän havaitsin, niin tajusin sen olevan jo mahdotonta. En millään pystyisi saavuttamaan tavoitetta niin lyhyessä ajassa ja niin vähillä toiminnoilla. Niinpä pyrinkin saamaan tutkijoita hengiltä, mutta en siinäkään onnistunut. Tutkijat pelasivat sitten lopun tietenkin turvallisesti aikaa.

IMG_6286

Tähtianis-Cthulhu

Peliin osallistunut kaveripariskunta oli aiemmin päivällä kokatessaan löytänyt mausteistaan oheisen Cthulhu-tähtianiksen, joka oli tietenkin selkeä ennusmerkki siitä, että tällaista peliä tänään pelataan. Toivottavasti vastaavia ennusmerkkejä tulee vastaan jatkossakin, sillä antikliimaksistaan peli jätti hyvän maun suuhun. Lisäpelejä haluan ehdottomasti pelata ja kokeilla jossain kohtaa tutkijoidenkin puolta. Ehkä seuraaviin peleihin mennessä saan tutkijatkin maalattua, nythän on jo kaikki hirviöt maaleissa, mutta ei yksikään tutkija.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s