Sattuipa pahasti, 26.2.2015


Kauden kolmas Reikland Reaversin ottelu käytiin eilen tutulla Kerttu-areenalla Sissiliskoja vastaan. Kaunis sää ja tasapeli edellisestä ottelusta keräsi Reavers-faneja katsomoon 12 000, mutta kun Sissiliskojen kannattajia oli 19 000, niin alakynteen jäätiin. Vaikka Reavers pääsi otteluun terveenä, niin Sissiliskot oli silti huomattavasti kovatasoisempi ja edellisestä ottelusta tuttu Bloodweiser Babe sekä velho liittyivät joukkueen kokoonpanoon epäilyttävästi bretonnilta näyttävän apteekkarin kera.

Reavers ryhmittyi puolustusasemiin, ja Sissiliskot puolestaan hyökkäysmuodostelmaan. Aloituspotku singahti ilmaan ja pelaajien katsoessa pallon lentoa sai aiemmin fanien suosiosta vahvasti nauttinut Günther kivestä päähänsä ja tuupertui kentän pintaan. Sama meno jatkui Sissiliskojen rynnistäessä hyökkäykseen, Jesper poistui saman tien kentän laidalle parantelemaan vammojaan. Herbertkin kampitettiin kentän pintaan. Puolustus saatiin kuitenkin vielä ihan mukiinmenevään muotoon ja Herbertkin kömpi kuuliaisesti jälleen jaloilleen – tullakseen vain tapetuksi heti seuraavaksi. Vieraileva apteekkari (se bretonnin näköinen) teki kai parhaansa avatessaan rintalastan (ja sydämen) saadakseen Ogren jälleen hengittämään, mutta nähtävästi ogrefysiologia ei kuulunut erityisaloihin.

Tässä kohtaa mieliala Reavers-leirissä notkahti, varsinkin kun Sissiliskot jatkoivat vimmattua hyökkäämistään. Koppari-Max pyrki nostattamaan mielialaa taklaamalla pari skinkkiä sairastuvan puolelle, mutta eipä 1-0 -maalille oikein voinut enää kukaan oikein mitään.

IMG_6288

1-0 -tilanteessa ensimmäisellä jaksolla

Tasoitusmaalia jouduttiin siis hakemaan alivoimaisena, kun Sissiliskoja löytyi riittävästi vaihtopenkiltä paikkaamaan kolhittujen paikat. Muutoinkin tuntui olevan vastamäkeä, kun Sissiliskojen valmennusjohto piiskasi omaa joukkuettaan. Ihan kelvollista hyökkäystä saatiin rakenneltua, kun saurusrivi saatiin tuupittua nurmen pintaan, mutta ajan käydessä vähiin jouduttiin lopulta turvautumaan kunnianhimoiseen heitto- ja väistöpeliin, joka ei sitten kuitenkaan onnistunut. Tauolle tilanteessa 1-0.

Toiselle jaksolle Reavers lähti samalla taktiikalla, mutta kun vastapuoli otti avauspotkun aikana uudet asemat, niin hyökkäyksen rakentelu tahmaantui pahasti. Vastapalloon tuli aika pahasti, Max sai maistaa omaa lääkettään, kun hänet torpattiin sairastuvan puolelle pikkuvamman kera, josta hän ei täysin koskaan parane. Hetikohta perään Kasper kannettiin loppupelin ajaksi toipumaan vammoistaan. Hyökkäys muuttuikin nopeasti puolustukseksi, kun kolme skinkkiä ryntäsi linjan läpi yksinäisen heittäjän ja pallon ympärille. Edellisestä ottelusta tuttu velho otti kuitenkin ohjat käsiinsä ja viskasi tulipallon pelaajalaumaan – ensimmäinen skinkki tuupertui kentän pintaan, toinen kannettiin kentän laidalle, kolmas tuupertui niin ikään ja heittäjä katseli savuavaa nurmikkoa varpaidensa välissä.

Toivonpilkahdus siis saatiin, mutta kun palloa ei saatu siivottua väljemmille vesille, niin Sissiliskot siirtyivät 2-0 -johtoon. Seuraavaan aloitukseen ei potkija-Petrus suostunut edes Bloodweiser Baben suostuttelemana osallistumaan, joten kentälle saatiin vain seitsemän pelaajaa. Lempeä tuuli lennätti palloa. Reavers-pelaajat eivät pysyneet pystyssä oikein millään, oli syynä sitten vastustajan taklaukset, liukas nurmikko tai omat kengännauhat. Siinä rytäkässä koko uransa varsin värittömästi pelannut Kalderkin kuolla kupsahti joukkueen apteekkarin sovittaessa kiristyssidettä kaulan tienoille.

Jossain kuitenkin onnistuttiin, Günther näytti uutta hyppytaitoaan ja loikkasi pelaajaryppään seasta taklaamaan skinkkiä ja poistui väljemmille vesille. Heti perään teräshermoinen Ernst syötti pitkän syötön tarkasti Güntherin näppeihin ja Reavers-maali vähän jo roikkui ilmassa. Koppari-Karl säntäsi apuun suojaamaan pallonkantajaa ja muu joukkue koitti pidätellä vastustajia liikkumasta. Saatiin se pallo ja Günther kuitenkin kentän pintaan, melko lailla odotetusti. Günther nousi maasta ja tinttasi skinkin pallon päälle ja pallo painui sivurajan yli katsomon puolelle. Tästä alkoikin sitten ottelun ikimuistoisin palloralli. Pallo heitettiin yleisöstä kohti Sissiliskojen päätyä ja päädystä yli. Sieltä se palautui vain mennäkseen toiselta laidalta yli. Yleisö heitti sen takaisin samasta päädystä yli, josta se heitettiin takaisin katsomoon samaan paikkaan, josta se lähtikin. Pallo heitettiin vielä kertaalleen päädystä yli ja sieltä takaisin tuupertuneen skinkin päälle. Siitä se ei enää vierähtänyt (seitsemättä kertaa peräjälkeen) katsomoon vaan jäi kentälle. Günther jaksoi juoksuaan ja hyppäsi kaatuneen skinkin yli pallon perään. Maaliin asti ei kuitenkaan päästy ja pallokin joutui lopulta Sissiliskojen hyppysiin. Viime hetkillä skinkit rakensivat vielä nopean hyökkäyksen ja viimeistelivät 3-0 -maalin.

Todettakoon tähän vielä, että loppulukemista huolimatta ei ottelu ollut riemujuhlaa Sissiliskoillekaan, nähtiin useammat tuplakallot ja pallonnostoepäonnistumiset. Kutosia (ja vitosia ja nelosia niiden seuraksi) heiteltiin kuitenkin esimerkiksi ogrea tapettaessa ja heiteltäessä palloa yleisön kesken ottelun lopulla. Pelaajaylivoima kuitenkin näkyi, kun käytännössä jokainen Reavers-vuoro alkoi siten, että suurinpiirtein jokainen pelaaja oli vartioituna ja usein alivoimaisena, niin noppia jouduin heittämään todella paljon saadakseni yhtään mitään tehtyä. Ja tulihan sieltä niitä onnistumisiakin, ei siinä mitään. Kyllä tämäkin taas ihan kokemus oli.

IMG_6290

Sairastupa ottelu lopussa

Tuossa oikealla lohduton kuva Reaversin sairastuvasta ottelun jälkeen. Jesper palkittiin ottelun parhaansa pelaajana ja hänellä onkin hyvin aikaa opetella uusia taitoja sairaslomallaan. Skinkkien taklaajana kunnostautunut Max pääsee niin ikään opiskelemaan uusia juttuja. Kahden kuolleen pelaajan lisäksi nämä kaksi siis jättävät seuraavan ottelun väliin. Joukkueen miesmäärä on siis 10, joista 8 pelikykyistä. Onneksi fanit eivät kuitenkaan unohtaneet joukkuetta ja kassaankin ropisi 60 000 kultakolikkoa, joten seuraavaan otteluun saadaan sentään nimettyä 11-henkinen joukkue. Uutta kokoonpanoa ja uusia taitoja miettiessä meneekin sitten mukavasti hetki pieni. Todettakoon sivuhuomiona, että joukkueesta on nyt tapettu ne pelaajat, joita ei edusta virallinen Blood Bowl -figu…

Mainokset

3 kommenttia artikkeliin ”Sattuipa pahasti, 26.2.2015

  1. Kuulostaapa kauhealta ottelulta. Varsinkin ogren ennenaikainen poistuminen on kerrassaan ikävää, mutta näitä sattuu itse kullekin jossain vaiheessa. Joukkueen paikkailusta sen verran, että kannaisiko kuitenkin säästää siihen kolmanteen blizeriin? Ne on kuitenkin ihmisten suorittavimmat pelaajat, ja peli tai pari journeyman-linjamiehillä ei ole kovin paha juttu. Harvoinpa niillä tarvii tavallisest rerolleja käytelläkään, kun niitä käyttää lähinnä merkkailuun ym. epäkiitollisiin hommiin.

    Tykkää

  2. Jostain syystä luulin että olisit täydentänyt joukkuetta linjamiehillä, mutta ethän tosiaan puhu linjamiehistä tuossa mitään. No hyvä että blizeri sentään tulee jo seuraavaan otteluun.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.