Selviytymistaistelu, 12.3.2015


Kun edellisessä ottelussa kahden kuolleen lisäksi kaksi muuta pelaajaa loukkaantui niin pahoin, että tämä ottelu jäi väliin, niin en kovin paljoa ottelulta odottanut. Toki kassasta löytyi sen verran rahaa, että kuolleen Kalderin tilalle sain palkattua samaa paikkaa pelaavan Kurtisin, tutut kiertolaiset Jürg ja Jürgen liittyivät lisäksi joukkueeseen. Näin saatiin jalkeille edustuskelpoinen porukka. Ajatuksenani oli selviytyä ottelusta mahdollisimman vähin vaurioin ja pienellä tappiolla tai toivottavasti tasapelillä.

Vastaan asettui Blizzard Boyz, jota vastaan edellisellä kaudella tuli pelattua 1-1 -tasapeli. Nyt sain avukseni vielä Bloodweiser Baben ja kiertelevän apteekkarin, toivoin näiden avulla selviäni ottelusta kunnialla. Vastapuolellakaan ei ollut mennyt kovin hyvin, katsomoon kertyikin huimat 11 000 katsojaa, joista niukka enemmistö Reaversin puolella. Aloitusvuoro meni vastustajalle, joten asettelin pelaajat puolustukseen. Yhtenä toivonani minulla oli tähtipelaajani Günther, joka näppäränä ja loikkivana pelaajana saattaisi muodostaa aikamoisen uhan vastustajalle päästyään linjojen taakse. Hän ei kuitenkaan kaadu helposti, väistelee näppärästi ja ottaa palloja kiinni, loikkii tarvittaessa pelaajien yli ja niin edelleen. Sikäli olikin harmillista, että hänet taklattiin katsomoon ensimmäisen jakson alkuhetkillä, yleisön hellään huomaan hän jäi loppupelin ajaksi. Seuraavalla vuorolla teräshermoinen Ernst oli kuolla lähdettyään uhkarohkeaan taklaukseen, mutta apteekkari onnistui hänet elvyttämään. Tähän peliin hän ei kuitenkaan palannut. Muutenkin peli oli aika brutaalia, joten suuresti ei yllättänyt se, että puolivälin jälkeen Boyz liikutti nopeasti palloa oikeaa laitaansa pitkin eteenpäin ja juoksivat pallon lopulta maaliin.

Tasoitusmaalin yrittäminen kahdeksalla pelaajalla on tietenkin aavistuksen hankalampaa, mutta laitoin yhden kortin varaan aika lailla, oikeasta laidasta murtautui koppari-Karl läpi ja kun Horst tempaisi hänelle tarkan syötön, niin pikkuisen venyttämällä hän ennätti juosta tasoitusmaalin ennen taukoa. Aloituspotkun aikana tapahtunut pieni varastaminen luonnollisesti auttoi. Toki tasoitusmaalin jälkeen nujakoitiin vielä puolin ja toisin, mutta sen kummempaa ei tapahtunut.

Toiselle jaksolle lähdin hyökkäämään, edelleen vajaalukuisena. Aika lailla samalla lailla lähdin tähänkin hyökkäykseen, tarkoitus oli pitää pallo melko lailla turvassa sopivan kaukana vastustajista ja pyrkiä estämään vastustajan vyöryminen. Jürgen onnistui lopulta jossain, missä muu joukke ei, ja sai taklattua vastustajan sairastuvan puolelle. Tästä innostuttiin sen verran, että pari muutakin vastustajaa siirtyi kentän laidalle katselemaan tähtiä. Voimasuhteet olivat suurinpiirtein tasan. Kun sitten sain yhdestä raosta kopparin taas takakentälle karkuun, niin aloin rakennella hyökkäystä. Ihmeen kaupalla pääsin tilanteeseen, jossa palloa kantanut Horst oli vuoroni aluksi irti vastustajasta ja kopparikin melko vapaana takakentällä. Pääsin syöttämään jälleen pitkää heittoa takakentälle, joka osui jälleen nappiin, siinä ei lumipeikkokaan vieressä pelottanut. Karl odotteli maalialueella ja otti pallon varmasti näppeihinsä ja teki ottelun toisen maalinsa.

Puolustukseni oli jälleen melko reikäisen näköinen ja kun vastustaja sai vaihtomiehien avulla täyden kentällisen jalkeille, niin voittoni ei ollut mitenkään kirkossa kuulutettu. Niinpä sieltä sitten viime hetkillä tirpaistiin potkaisija-Petrus sairastuvan puolelle ja kun muutenkin pelaajat keräilivät itseään, niin tasoitusmaalin saivat aikaiseksi. Loppuhetken kahinoissa ei saatu ihmeempiä aikaiseksi, Horst heitti lopuksi ottelun kolmannen nappisyöttönsä Karlille. Ottelu päättyi siis 2-2.

Harvalukuisille faneille tämä kelpasi, heitä tuli lisää ja kassaankin kolisi sen verran rahaa, että urheasti useissa otteluissa esiintynyt Jürgen saatiin palkattua joukkueen vakinaiseksi jäseneksi. Joukkueen parhaaksi pelaajaksi valittiin urheasti iskuja vastaan ottanut Jonathan, joka nautti samaisesta kunniasta kertaallen jo viime kaudella. Hän saakin seuraavaan otteluun arvokasta lisäoppia samoin kuin kaksi maalia tehnyt Karl. Petrus on siis seuraavasta ottelusta pois, mutta Jürgen paikannee häntä mukavasti, uusia temppuja oppineet Max ja Jesper palaavat myös pelaavaan kokoonpanoon, kun ensi viikon maanantaina kaaoskääpiöt ottavat mittaa ihmisistä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s