Heittäjät heittivät veivinsä, 27.3.2015


Perinteisellä Kerttu-areenalla asettui torstaina vastaan kaaoskääpiöiden Cave Mountain Manglers. Säät suosivat voitottomia joukkueita ja lehtereille päätyi 30 000 katsojaa, joista karvan verran enemmän oli Reaversin kannalla. Manglers oli kuitenkin paperilla kovempi, joten bretonnin näköinen apteekkari ja Bloodweiserin sponsoroima pimu päätyivät auttamaan Reavers-joukkuetta, joka aloitti pelin puolustamalla.

Aloituspotku karkasi kuitenkin korkealle ja hyökkääjät sen sitten melkein nappasivatkin kiinni. Aikamoista kähinöintiä puolin ja toisin, ketteränä pelaajana mainetta niittänyt Günther osoitti viimeinkin, että taklaaminen on tekniikkalaji torpattuaan toisen härkäkentaurista sairaalakuntoon alkupuolella jaksoa. Apteekkari oli kuitenkin kärryillä ja operoi härän pelikuntoon. Linjamiehistä Jonathan odotteli jo paikkaamon puolella pelin päättymistä.

Kääpiöporukka eteni hitaasti mutta varmasti kohti maalialuetta, mutta puolustus oli sitkeä ja onnistui torppaamaan lopulta pallonkantajan irti pallosta. Pienen hapuilun jälkeen pallo jäi kentälle Reavers-pelaajien jalkojen viereen. Koppari-Karl huomasi tilaisuutensa tulleen ja nappasi pallon maasta ja pinkoi sen jälkeen minkä kintuistaan pääsi kohti vastakkaista kulmaa. Muu joukkue pyrki estelemään takaa-ajoon lähteviä. Iholle asti vastustajat pääsivätkin, mutteivat sen lähemmäs, reippaasti juoksemalla Karl karisti kaaoskääpiöt kannoiltaan kantaen kallisarvoisen pallon maaliin ihan ensimmäisen jakson loppuhetkillä. Siinä jossain välissä Günther torppasi toisenkin härkäkentaurin tajuttomaksi.

Toiselle jaksolle lähdettiin hyökkäämään, molemmilla joukkueilla kymmenen pelaajaa. Vastustaja kokosi kuitenkin joukkonsa uuteen uskoon pallon lentäessä ilmassa eikä huolellisesti suunnitellut kuvio näyttänytkään enää niin hyvältä. Muutamien iskujen vaihtojen jälkeen hobgoblin onnistui pinkomaan linjojen läpi kohti pallon jo poiminutta Ernstiä. Teräshermoisena kaverina tunnettu Ernst hätkähti nyt kovin vähästä ja heitti pallon nopeasti käsistään Güntherille, joka oli laidassa melko vapaana. Pallon hän toki sai, mutta jäi myös melko yksin.

Tämän jälkeen alkoi Reavers-pelaajia tipahtelemaan niin nurmen pintaan kuin katsomoonkin, heittäjä-Horst jäi loppumatsiksi paikkailemaan itseään, tuore pelaaja Kurtis sen sijaan miettii uransa jatkoa. Jyrän alle jäätyään häneltä murtui solisluu, jota operoinut bretonni-apteekkari kiristeli taas kiristyssidettä kaulan ympärille. Hengenmenetykseltä lopulta selvittiin. Harvalukuiseksi käynyt puolustus pystyi vain pyristelemään ja hieman hidastamaan kaaoskääpiöiden hyökkäystä. Pelin jo lähennellessä loppua yksi viidestä vielä kentällä olleesta kenttäpelaajasta irtautui vastustajan otteesta, juoksi kohti hobgoblinia ja tyrmäsi hänet kentän pintaan, jatkoi juoksuaan, pinnisti juoksunsa äärimmilleen ja kompastui pallonkantajan jalkojen juureen. Tasoitusmaali nähtiin hetkeä myöhemmin. Bloodweiser-tytön palveluksia ei tarvittu ja kun omakin lääkäri olisi riittänyt, niin velhon vasamalle olisi ollut näillä paikkeilla käyttöä.

Tasapeli houkutti faneja, uhrautuvasti pelannut Horst palkittiin arvokkaimpana pelaajana ja oppi paljon tarkempien syöttöjen heittämisestä seuraavaan otteluun. Rahaakin joukkueen kassaan ropisi 50 000 kultakolikkoa. Kurtis olisi seuraavasta ottelusta sivussa, mutta potkija-Petrus olisi taas pelikykyinen, joten kauden päätöspeliin Amazoneja vastaan lähdettiin hyvin mielin.

Perjantaina oli Kerttu-areenalla ruuhkaa, joten Reikland Reavers ja Sigevif pelasivat päätösottelunsa ennenkokemattomalla Old Bank Stadiumilla. Katsojat löysivät kuitenkin tiensä paikalle, 27 000:sta karvan verran enemmän kannusti naisia. Sigevif oli kuitenkin rankattu sen verran kovemmaksi joukkueeksi, että Bloodweiser sponsoroi jälleen yhden tytön, bretonniapteekkari sen sijaan jätettiin kentän laidalle ja otettiin vanha tuttu velho apuun. Amatsoonit ovat kuitenkin kovuudestaan huolimatta selkeästi kevyempi vastus kuin kaaoskääpiöt, joten mitäpä niillä apteekkareilla, mukavampi käräyttää karkuun juossut tyttö tomuksi. Reavers aloitti ottelun hyökkäämällä.

IMG_6336

Avausmaali roikkuu ilmassa

IMG_6337

Hetki ennen velhoa

Edellisessä ottelussa jo huomattiin, että taktisesti virheetöntä peliä ei pelattu välttämättä kummallakaan puolella – sama trendi jatkui tälläkin kertaa. Ottelu oli aikamoista mäiskimistä, mutta vakavammilta vammoilta vältyttiin pitkään. Hieman avausjakson puolivälin jälkeen Ernst sai kuitenkin pahan tällin, mutta vakavalta näyttäneen nilkanmurtumisen onnistui joukkueen apteekkari parsimaan pelikuntoon. Tämä ei kuitenkaan estänyt Sigevifin vahvaa hyökkäystä, joka lopulta päätyi maalin velhon heittämästä vasamasta huolimatta. Tätä ennen Günther oli jo esittänyt hyvin haltiamaisen hyppypotkun pallonkantajaan, mutta kun muu joukkue ei taaskaan ehtinyt apuun, niin ilo olio lyhytaikaista. Ensimmäisen jakson lopulla lyötiin vielä puolin ja toisin, mutta kun heittopelikin epäonnistui, niin mitään merkittävää ei enää tapahtunut pois lukien Sigevif-pelaajan ulosajo.

Tappioasemasta lähdettiin puolustamaan toiselle jaksolle. Innokkaat Reavers-pelaajat hieman varastivat ja karkasivat jo melko pitkälle vastustajan puolelle ennen kuin pallo ehti maahan huomatakseen vain jääneensä varsinaisista pelitapahtumista aika lailla lopulta sivuun. Ei siinä kovin kauaa ehtinyt kellossa aika kulua, kun Horst sai tuta elämän kovuuden – napakka isku päätti heittäjän uran ja elämän apteekkarin levitellessä käsiään. Muutenkin joukkue tuntui hieman lamaantuneelta ja vähän ennen puoltaväliä taululla komeilikin jo 2-0 -lukemat.

Toivosta ei luovuttu vaikka seuraavaan aloitukseen Sigevif vastasi samalla mitalla, amatsoonit pääsivät jo niinkin pitkälle, että pallo oli jo melkein näpeissä ennen kuin Reavers-pelaajat liikahtivatkaan, mutta viime hetkellä juoksuvauhti vaati veronsa ja hyökkääjä tuupertui maahan. Joukkueen ainoa heittäjä Ernst oli tilanteen tasalla, nappasi pallon maasta ja heitti viuhuvan syötön tarkasti toiseen laitaan, jossa Max otti syötön varmasti käsiinsä häkin keskellä. Tätä häkkiä lähdettiin sitten pikkuhiljaa hivuttamaan eteenpäin, joskin maa oli niin täynnä pökertyneitä pelaajia, että se oli paikoin liki mahdotonta. Iskuja vaihdettiin puolin ja toisin, viime minuuteilla Ernst jyrättiin katsomoon amatsoonien keskelle, jokainen heistä halusi nähtävästi tästä urheasta miehestä palasen itselleen, sen verran ripeästi he hänet repivät kappaleiksi. No, paikkasihan apteekkari jo hänen nilkkansa kertaalleen.

Edellisessä ottelussa taklaamaan oppinut Günther tästä hieman kimpaantui ja paiskasi yhden vastustajista sairastuvan puolelle. Max kuittasi omalla tavallaan ja kun kerran oli karkuun päässyt, niin juoksi sitten samantien maalin tehden kavennusmaalin. Lopuksi vielä vähän lyötiin, mutta ei sen kummempaa.

Kassaan ropisi 40 000 kultakolikkoa, uuttera Jesper sai valinnan parhaaksi pelaajaksi, mutta fanimäärä pysyi ennallaan ja joukkueen muonavahvuudesta poistui molemmat heittäjät. Kovin makea maku suuhun ei ottelusta siis jäänyt. Kuolleelle Ernstille oli vähän lupailtu näppäryystreeniä kaudenvaihteeseen, mutta jäipä sekin sitten väliin. Uusi kausi, uudet kujeet, mutta minkälaiset? Tästä kaudesta jäi käteen kolme tasapeliä ja kolme tappiota, eli yksi piste enemmän kuin avauskaudesta. Ehkä ensi kaudella sitten jo se voitto?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s