Sääntöinventaario – V Osa, 8.4.2015


IMG_6359

Kovin hiljaiseksi käy tämä blogi, liekö kevättä ilmassa vai mikä mahtaa olla. No, joka tapauksessa olen jotain saanut hiukan maalattuakin, mutta ovat vielä kesken enkä niistä ottanut nyt kuvaa. Sen sijaan jatkan supersuosittua sääntöinventaariosarjaa, jossa tänään esillä sekalainen seurue Warhammer 40000 -sääntöopuksia. Näitä on lisääkin, mutta varastointiratkaisuiden takia kaikki eivät ole samassa paikassa enkä niitä kaikkia nyt jaksanut kaivaa esiin. Joten lisää on tulossa ja jatkoa seuraa.

Tuossa ensimmäisessä kuvassa on kovakantinen sääntökirja, muistaakseni neljännen laitoksen. Tuota ei ole juurikaan käytetty, ostin sen alennusmyynnistä kauan julkaisun jälkeen ja pelatessa käytin aloituspaketin mukana tullutta pienikokoista ja pehmeäkantista sääntökirjaa. Mutta ostin tuon isonkin sitten ihan keräilymielessä, mahtoikohan nuo olla jotain numeroituja kirjoja – tuskin sentään. Warhammer 40000 Codex Space Marines siinä vieressä edustaa sitten ”uutta sukupolvea” eli ikään kuin vitoslaitoksen kirja, mutta ilmestyi neloslaitoksen aikana.Tätä käytinkin muistaakseni jonkun verran Space Marineilla pelatessani. Codex Cityfight ja Codex Eye of Terror ovat sitten vähän erilaisia opuksia, Cityfight keskittyy kaupunkitaistelun erikoisuuksiin, tarjoaa lisäsääntöjä ja tehtäviä, mutta ei muistaakseni uusia armeijalistoja. Eye of Terror sitten puolestaan oli kampanja-Codex, muinoin GW pyöritti Eye of Terror -kampanjaa, johon saivat kaikki pelaajat osallistua ja netissä raportoida peliensä tuloksia, jotka sitten vaikuttivat jonkun verran historiankirjoitukseen siitä eteenpäin. Tässä oli lisänä muutamia armeijalistoja ja erikoishahmoja, joilla pystyi muokkaamaan peruscodexien listoja.

IMG_6360

Tässä vasemmalla ovat sitten Codex Tau, Codex Chaos Space Marines ja Codex Imperial Guard, kaikki WH40K:n neljännen laitoksen tyyliä. On nuo kaikki luettu, mutta itse en ole noilla koskaan pelannut. Vastapuolelta sentään löytyi välillä Chaos Space Marineita ja Imperial Guardia. Samoista armeijoista löytyy jonkun verran figujakin, ehkä joskus jonkun armeijantyngän saan niistäkin kasattua ja maalattua. Tau sen sijaan ei ole kiinnostanut koskaan.

IMG_6361

Viimeisessä kuvassa sitten sekaisin nelos- ja vitosedikan tyylisiä codexeja, näitä en ole ehtinyt edes lukemaan. Muistanette, että ostin nämä tuossa taannoin ja sen jälkeen ovat odotelleet yöpöydällä lukuvuoroaan. Näille ei siis ole ollut senkään enempää käyttöä. Necrons on sikäli samantyyppinen Taun (tai Tau Empiren) kanssa, että siitä ei ole figuja enkä ole koskaan niitä vastaan pelannut. Ne houkuttelevat ehkä hieman enemmän kuin Tau, mutta eivät kuitenkaan kovinkaan paljoa. Niiden taustatarina oli muistaakseni ihan mielenkiintoinen, kuten Taullakin paikoin, mutta figut eivät ole ollenkaan kiinnostavia. Ehkä molempia armeijoita yhdistävä persoonattomuus on se vastaanharaava tekijä.

Mutta tähän tänään, katsotaan mitä seuraava viikko saa aikaiseksi, luultavasti jotain vähän mielenkiintoisempaa kuin tämä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s