ModelExpo-ostokset, 11.4.2015


IMG_6416

CX-10 Mini Quadcopter

Kirjoittelen päiväretkestäni ModelExpo 2015:een tarkemmin varmaan läpipäivinä, mutta käydään nyt läpi jos ei tärkeimmät uutiset, niin ainakin selkeimmät, eli ostokset.

Ensimmäiseksi ostin radio-ohjattavan helikopterin, tarkemmin quadkopterin tai mikä se nyt suomeksi mahtaakaan olla. Lennätysnäytöksessä tuollainen pörräsi ja kun kyseinen yksilö vaatii tilaa ja rahaa huomattavasti vähemmän kuin moni muu vempele, niin ostin sitten messutarjouksesta. Oranssinpunaisen olisin halunnut, mutta kun liian pitkään arvoin, niin edeltävä asiakas ehti ostaa viimeisen. Tyydyin sitten vihreään. Hiukan tuota on jo olohuoneessa lennätetty, ei mikään paras paikka harjoitella… Noh, kyllä se hiukan pysyy hallussa, mutta sitten kun karkaa, niin korjausliikkeet ovat yleensä sen verran voimakkaita, että menee sitten saman tien syteen. 25 euroa oli tämän hinta.

IMG_6413

Academy Nieuport 17

Pitkään puntaroin koottavien kanssa, että mitä ostan tai että ostanko mitään. Mielenkiintoisiahan ne ovat, mutta kun tarttis rakentaa kanssa, ja viime vuosina ei ole oikein mallit edistyneet. Mutta kun halvalla sai, niin päädyin ostamaan. Suomen ilmailumuseon pisteestä ostin kympillä Nieuport 17:n, skaala on 1:32. Valtaosa lentokoneista on 1:72, 1:144 tai vieläkin pienempiä, mutta löytyi sitten vähän isompiakin malleja. Kun sitten aikani arvoin hintojen, koon ja varsinaisen mallin suhteen päädyin tähän ensimmäisen maailmansodan klassikkoon. Selkeästi halvin mitä löysin, kun laitoin skaalavaatimukseksi 1:48 tai isompi.

IMG_6414

Riich.Models Livestock Set Vol.3

Seuraavalla kojulla oli sitten malleja laidasta laitaan, Ilmailumuseo ymmärrettävästi keskittyi lentokoneisiin. Kaikenlaisia sotakoneita on tietenkin pilvin pimein miljoonalla eri valmistajalla, mutta pengoin silti hyllyjä etsien jotain mielenkiintoista ja sopuhintaista. 1:35 -skaalan panssarivaunuja ja muita sotakoneita ja hyllystä ja kaapeista löytyy, nyt löytyy niiden seuraksi saman skaalan koiria. Oli sen verran eksoottinen (ja ikään kuin käyttökelpoinen verrattuna esimerkiksi dinosauruksiin), että päätin ostaa pois. Kympin maksoi tämäkin, joten yhden koiran hinnaksi jää alle kaksi euroa.

IMG_6415

Master Box 1/35 Polizei-Kübelsitzwagen ab 1937

Edellisen paketin saksanpaimenkoirat löytänevät itsensä jossain välissä poseeraamasta tämän poliisiauton vierestä. Samaisesta kojusta koirien kanssa ostin tämän sotia edeltävän saksalaisen armeija/poliisiauton. Täytyy vielä tutustua tarkemmin, että mikä tämä oikein on – saksaksi lukee poliisi, englanniksi armeija. Ehkä tämä on joku sotilaspoliisiauto? Noh, vähän sotaisampien laitteiden rinnalle sopii tämä hiukan rauhallisempi laitos, joten ihan kiva lisä. Tämä maksoi 20 euroa, alkuperäinen hintalappu oli 32. Tämä oli lisäksi valmistettu Ukrainassa, joten jos ei nyt välttämättä rahallista, niin ainakin moraalista tukea sinnepäin.

IMG_6412

Kaikki ostokset

Lopuksi vielä yhteispotretti kaikista, hintaa koko paketille kertyi 65 euroa, mikä näin jälkikäteen on kai ihan sopiva summa käytettäväksi messuille. Helikopteri näki siis jo käyttöä, saa nähdä missä kohtaa mallit alkavat valmistua. Voi olla, että koirat yksinkertaisuudessaan kokevat ensimmäisenä valmistumisen riemun, mutta aika näyttää.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s