Sääntöinventaario – VI Osa 25.4.2015


IMG_6445

Viimeinen sääntöinventaario näillä näkymin, sillä tämän jälkeen kaikki tällä hetkellä omistetut säännöt on tänne luetteloitu. Jotain yksittäisiä saattaa olla jonnekin unohtunut ja tulla ostetuksi vielä, mutta niistä sitten tulevaisuudessa lisää. Pääpaino tällä kertaa Warhammer 40000:ssa, sen kodekseissa ja lisäosissa. Tuossa vasemmalla WH40K:n neljännen laitoksen aloituspaketin Battle of Macraggen opettelusäännöt ja lisäosa The Battle Rages On!, jossa on lisäsääntöjä ja skenaarioita. En ole noita koskaan pelannut ja varsinkin kun nykyään ei ole yhtään Tyranideja varastossa, niin niiden pelaaminenkin on vaikeaa. Olen kyllä miettinyt, että josko näillä joskus koettaisi jonkun kanssa pelata, mutta se vaatisi figuja.

IMG_6441

Chapter Approved, Imperial Armour II

Tässä sitten taas vähän vanhempia opuksia, Chapter Approvedit taisivat olla lisäsääntöjä ja sääntökorjauksia kolmanteen laitokseen. Taisi niissä olla White Dwarffeista koottuja artikkeileitakin mukana, eli virallisesti hyväksyttyjä korjauksia ja lisäyksiä. Näitä tuli jonkun verran muistaakseni käytettyä, kunnes nekin sitten tietenkin vanhenivat viimeistään seuraavan laitoksen myötä. Imperial Armour II sisältää uusia ajoneuvoja ainakin Eldarille ja Dark Eldarille, mutta eipä näitäkään tainnut tulla koskaan käytetyä, kun ei ollut sopivia figuja. Olisi siis tarvittu jonkunsortin konversioita tai rakentelua melkein tyhjästä, että olisi näitä saanut tyydyttävällä tavalla pelattua, joten se sitten ymmärrettävästi jäi.

IMG_6442

Space Marines Codexit

Space Marines Codex lisäosineen sen sijaan oli käytössä, tai oikeastaan lähinnä vain tuo emokoodeksi. Muilla armeijoilla ei tullut itse pelattua, mutta Blood Angels sentään tuli vastaan pelikentällä jonkun kerran. Space Marines Codex oli siis täysimittainen koodeksi, jossa oli tarvittavat säännöt Space Marineilla pelaamiseen. Nuo loput kolme (Blood Angels, Dark Angels ja Space Wolves) olivat ohuempi läpysköitä, joissa oli mainittu vain muutokset tuohon emokoodeksiin. Eli esimerkiksi uusia sankareita, uusia yksiköitä, muutamia lisäsääntöjä, joidenkin yksiköiden poistoja tai rajoituksia ja sen sellaista. Alkuperäisen Codexin omistaminen oli silti välttämätöntä, sillä siinä oli kaikki perussäännöt, joihin nuo lisäosat sitten vain sisälsivät muokkauksia.

IMG_6443

Hiukan ohuempia olivat myös Codex Assassins, Codex Catachans ja Codex Armageddon, Codex Orks puolestaan oli täysiverinen koodeksi. Assasinsiin ei tullut oikein tutustuttua, siinä oli muutama salamurhaaja, joita keisarikunnan joukot pystyivät käyttämään. Ei muistaakseni kovin käyttökelpoinen yksinään. Catachans puolestaan oli lisäosa Codex Imperial Guardiin samaan tapaan kuin nuo aiemmat Space Marine koodeksin lisäosat. Tässä oli tosin mukana viidakkotaistelusäännöt, joita tuli ainakin yhden kampanjan verran käytettyä. Catachaanit olivat siis sellaisia rambomaisia viidakkotaistelijoita, jotka eivät välttämättä viidakon ympärillä olleet kovinkaan vahvoilla. Örkeillä ei tullut koskaan pelattua enkä muista, että tuliko tämän laitoksen örkkejä koskaan vastaankaan, taisivat tulla vasta seuraavan laitoksen myötä. Codex Armageddon puolestaan oli samantapainen kampanjakoodeksi kuin Eye of Terror, josta oli aiemmin puhetta. Mutta nämä kaikki olivat siis käytännössä kolmanteen laitokseen, kun taas Eye of Terror oli neljänteen. Kronologia ei ole tällä kertaa siis aivan kohdillaan.

IMG_6444

Viimeiseen kuvaan on sitten kerätty loput kolmanne laitoksen koodeksit. Codex Eldar ja sen ohuempi lisäosa Codex Craftworld Eldar (yllätys, yllätys samantapainen kuin nuo Space Marines -lisäosat) tuli moneen kertaan taistelukentillä vastaan. Codex Dark Eldar puolestaan oli se ensimmäinen oma armeijani, jolla pelasin kauan ja hartaasti. Codex Tyranids ja Codex Chaos Space Marines sen sijaan ovat olleet vain lukemistona, niitä ei ole tullut kentillä vastaan (kaaosmariineja vastaan olen pelannut, muta ne käyttivät silloin jo seuraavaa painosta koodeksista).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s