Koottavia koiria, 22.5.2015


IMG_6515

Lammaskoira ja bulldog

Vaikka tarkoitukseni onkin ollut pyhittää tämä blogi figuille, niin pieni syrjähyppy koottavien pienoismallien maailmaan sallittakoon, monet ihmiset eivät kuitenkaan osaa edes tehdä eroa näiden kahden välillä. ModelExposta tuli siis ostettua näitä Riich Modelsin koottavia koiria ja tuossa kääpiöiden maalauksen sivussa pari ensimmäistä on tullut koottua ja maalattua. Maalaaminen on melko nopeaa, kun yksityiskohtia ei juurikaan ole – verrattuna siis vaikkapa Warhammer-figuihin. Näiden ainakin pitäisi olla siis skaalassa, eli pienoismalleja. En ole vielä lähtenyt vertailemaan, että ovatko vaiko eivät, mutta näyttävät ainakin ihan hyviltä.

IMG_6516

Livestock set vol 3, pari ensimmäistä

IMG_6517

Sheep dog & bulldog

Yksityiskohdat ovat näissä figuihin verrattuna hyvinkin hienoja, toisin sanoen karvoituksen tekstuuri kutakuinkin hukkuu parin maalikerroksen alle. Mutta toisaalta nämä näyttävät paremmilta kuin esimerkiksi Warhammer-maailman vastineensa, nämä näyttävät pienoiskoossa olevilta koirilta ja hyvällä maalauksella, sopivalla taustalla ja valokuvaustaidoilla nämä saisi varmastikin näyttämään isommilta kuin mitä oikeasti ovatkaan ja huijaamaan katsojan silmää. Kovin paljoa maalaamiseen ei tullut panostettua, tosin kun molempien koirien karvoitus on kaksivärinen, niin eipä siinä hirveästi ollut mahdollisuuksiakaan. Silmien kanssa en ihan onnistunut, ne saattaisi pienellä korjauksella saada huomattavasti paremmiksi, nyt yrittämäni hento kimallus näyttää enemmänkin hullunkiillolta. Jotain silmiin oli kuitenkin pakko laittaa, muuten olisivat olleet kovin ilmeettömiä. Ehkä noita vielä huomenna paremmassa valossa ja vireystilassa hiukan parantelen. Tai sitten en.

Mitään alustojahan näille ei tullut, mutta liimasin nämä 24-millisille prikoille ja täytin keskellä olevan aukon green stuffilla. Sain siten hieman tukevuutta ja painoa, niin ovat helpompia käsitellä. ”Väärän skaalansa” takia eivät välttämättä pelipöydälle eksy, mutta ehkä johonkin dioraaman tapaiseen kylläkin.

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Koottavia koiria, 22.5.2015

    • Washi voisi hiukan tuoda, mutta karvoitus on noissa todella hienoa. Mittakaava noille on 1/35, eli sellainen perinteinen ”tankkiskaala” koottaville. Kokoluokka aika lailla sama kuin nyky-Warhammereilla, mutta koska noilla on normaalin kokoiset päät ja tassut (ja karvat), niin eivät välttämättä sulaudu joukkoon kovinkaan hyvin. Täytynee jossain välissä ottaa kokovertailukuva.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s