Kausi 25 käyntiin, 6.7.2015


Edellisestä otteluraportista on sen verran aikaa, että mahdanko enää muistaa, että miten tällainen kirjoitetaan. Miespulasta kärsinyt Reikland Reavers jätti kauden 24 kokonaisuudessaan väliin ja samalla joukkueen valmentajakin sai keskittyä kaikkiin muihin asioihin. Kauden 25 alla tulikin sitten hieman kiirus, kun todettiin joukkue pahasti vajaamiehiseksi eikä kuntokaan ollut kohdallaan. Ernstin ja Horstin siirryttyä autuammille heittomaille, joukkueeseen värvättiin pikapikaa nuori Kurt syöttäjäksi. Pikkuvammoista kärsinyt Kurtis kieltäytyi eläköitymästä, joten joukkue saatiin ainakin paperilla täysimääräiseksi ja kelvolliseksi pelaamaan ottelun Cave Mountain Manglers -kaaoskääpiöitä vastaan perinteisellä Kerttu-areenalla. Reavers arvioitiin sen verran altavastaajaksi, että sekä bretonnilääkäri että puolituiskokki haalittiin avustajiksi.

Ottelu alkoi kauniissa säässä, mitä nyt nuoren Kurtin kentän pintaan tipauttanut kivi tuli kuin tyhjältä taivaalta. Kaaoskääpiöitä eivät puolituiskokin keitokset miellyttäneet, mutta ihmiset saivat niistä puolestaan aavistuksen lisää yritystä. Katsojia kertyi paikalle varsin mukavasti 30 000, jotka jakaantuivat veljellisesti tasan. Manglers sai päättää aloituksen ja hivenen yllättävästi antoivat Reaversin aloittaa. Pitkän tauon jälkeen Reavers-pelaajia ei tuntunut kiinnostavan pallo lainkaan, muutenkin peli oli vähän hapuilevaa. Puolin ja toisin tönittiin, mutta mitään vakavampaa ei saatu aikaiseksi, peli junnasi aika pitkälti paikoillaan. Lopulta nuori Kurt nappasi pallon hyppysiinsä ja muu joukkue kerääntyi liki kokonaisuudessaan hänen välittömään läheisyyteensä ja Manglers-pelaajat puolestaan tämän ryppään ympärille. Härkäkentauri puski muurista läpi ja survaisi Kurtin kentän laidalle toipumaan, pallo pomppi aikansa, kunnes päätyi Maxin hyppysiin. Peli alkoi koveta, tosin vain toispuolisesti. Siinä missä Manglers lähinnä töni vastustajaa, tuntui jokainen epätoivonenkin Reavers-isku kellistävän vastustajan. Kaiken huippuna rivimies Kasper taklasi puolivälissä avausjaksoa yhden kaaoskääpiöistä hauta-arkkuosastolle. Joukkueen lääkäri yritti parhaansa, mutta mitään ei ollut tehtävissä.

Tämän seurauksena peli muuttui hämmentävästi, yksi vahtiva kääpiö pois pelistä ja muutkin tuntuivat olevan koko ajan vähän väärässä paikassa. Reaversilla sen sijaan toimi kaikki ja yllättäen Max pääsi juoksemaan täysin vapaasti pitkälle toiselle kenttäpuoliskolle. Auttajia hänelle ei ehtinyt, mutta kun ainoa kääpiökin pääsi vain kaikkensa venyttämällä turvalleen Maxin jalkoihin, niin avausmaali alkoi roikkua ilmassa. Loppujakso pelattiinkin sitten odotellen, Max juoksi ympäri vastustajan kenttäpuoliskoa pysyen kaukana kääpiöistä muun joukkueen keskittyessä sitomaan ja taklaamaan vastustajia. Tässä onnistuttiinkin varsin hyvin ja aivan jakson lopulla Max kävi tekemässä avausmaalin. Vielä ehdittiin yhteen aloitukseen, jossa kaaoskääpiöyleisö hurrasi voimallisemmin. Tämän jälkeen vielä hetki nujakoitiin, mutta katsomokin oli jo rauhoittunut, eikä vakavia vammoja syntynyt.

Toisella jaksolla Manglers lähti hakemaan tasoitusta valmentajan piirrettyä kovasti taktiikkakuvioita. Toisaalta puolituiskokki jatkoi keittelyään, kentälle selvinnyt kymmenen hengen ihmisjoukkue sai taas hieman lisää voimaa. Alku näytti kaaoskääpiöiden kannalta varsin hyvältä, kun keskelle kenttää raivattiin avoin väylä. Väylä oli tosin avoin molempiin suuntiin ja pari Reavers-pelaajaa juoksikin vastustajan kenttäpuoliskolle ja otti pallon näppeihinsä. Samaan aikaan Jesper näytti ettei ollut Pekkaa (tai Kasperia) pahempi ja lähetti yhden kaaoskääpiöistä manan majoille. Keskialueelle voimaylivoima alkoi tästä sattumuksesta huolimatta näkyä, ihmisistä yksi toisensa jälkeen menetti tajuntansa. Reavers koitti hyödyntää hyökkäysalueen momentuminsa, mutta palloa ei saatu oikein maalia kohti ja pikkuhiljaa hetkellinen alueellinen ylivoimakin oli mennyttä. Kun noin puolet joukkueesta oli kentän laidalla ja loputkin suurin piirtein kentässä, niin tasoitusmaalia ei pystytty estämään, varsinkin kun jo hyvin tutuksi tullut liukas kenttä teki taas tepposensa.

Tilanteessa 1-1 fanit hurrasivat tasapuolisesti molemmille ja kumarruttiin vielä yhteen aloitukseen. Liki kaikki ihmispelaajatkin pääsivät takaisin tolpilleen ja kentälle. Ihmiset pyrkivät panostamaan heittopeliin nopean maalin toivossa, mutta eipä siinä onnistuttu. Muutoin peli oli tuttua tuuppimista keskialueella, kaaoskääpiöiden kevyet iskut siirtelivät ihmisiä kentällä tai korkeintaan kentän laidalle. Loppuhetkille Kurtkin sai sulan hattuunsa onnistuttuaan syötössä. Vastaanottanut pelaaja oli kuitenkin aivan liian kaukana maalista ja aikaa aivan liian vähän, joten peli päättyi tasapeliin 1-1.

Reavers-joukkueen parhaana pelaajana palkittiin Petrus. Kukaan pelaajista ei saanut vakavia vammoja, joten kaikki pääsevät seuraavaan otteluun mukaan. Lisävahvistuksiakin lienee luvassa, kun kassaan kilahti 60 000 kultapalikkaa lisää, fanejakin tuli uusia.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s