Finaalissa finaalissa, 1.8.2015


IMG_6578

Avausmaalia estämässä

IMG_6579

Tasoitusta hakemaan

IMG_6580

Vakuuttavan kokoinen puolustus

IMG_6581

Toisen jakson alku, 2-0

IMG_6582

Kavennusmaali roikkuu ilmassa

IMG_6583

Loppuvihellys

Reaversin kauden avausottelu käytiin uusintana finaalissa, kun ehkä hivenen yllättäen Reavers onnistui kampeamaan itsensä finaaliin tasapistein, tasamaalein ja keskinäisen ottelun tasapelillä Cave Mountain Manglersia vastaan. Joukkueet olivat sen verran tasaväkisiä muutenkin, että mitään tasoituksia ei kummallekaan annettu. Ottelu käytiin perinteisen hyvässä kelissä perinteisellä Kerttu Areenalla.

Kaaoskääpiöt lähtivät hyökkäykseen, mutta ihmiset vastasivat nerokkaalla puolustuskuviolla. Koko kauden sitkeästi pelanneet ihmiset taisivat olla jo ylittäneet sieto- ja venymiskykyjensä rajat, pienen pallottelun ja muksinnan jälkeen avausjakson puolivälissä kääpiöt alkoivat murjoa ihmisten nilkkoja (eivät kai muualle yltäneet). Liki samalla sekunnilla sekä Hugo että Walther saivat kovat iskut nilkkoihinsa ja hoipertelivat kentän laidalle. Samaan aikaan apteekkari keskittyi parsimaan Kurtia elävien kirjoihin, tällä kertaa onnistuneesti. Muutama muu kaveri odotteli heräämistään kentän laidalla.

Puolustuksessa oli aukkoja vaikka kuinka, mutta kun minotauri hetkeksi jätti Güntherin muksimatta, tämä laittoi kaiken peliin ja loikkasi palloa kantaneen hobgoblinin kimppuun muiden pelaajien yli, kampesi tämän maahan, nappasi ilmaan lentäneen pallon toiseen käteensä ja poistui vauhdikkaasti takavasemmalle. Miesylivoima oli kuitenkin niin vahvasti kaaoskääpiöiden puolella, että vapaita pelaajia jäi liikaa ja pallo saatiin kammettua irti. Günther pääsi vielä palloon uudestaan kiinni ja koitti heittää sen kauas vastapuolelle sännänneelle pelaajalle, mutta tumpeloi pallon sormistaan maahan. Vastustaja kiitti, kumarsi ja kantoi pallon maalin.

Tasoitusmaaliin oli vielä aikaa, mutta vähän pelaajat eivät riittäneet ja vastustaja kuittasi jakson loppuun vielä 2-0 -johtomaalin. Tämän jälkeen Reavers koitti vielä hieman tasoittaa voimasuhteita, mutta ei saanut kummempaa aikaiseksi, vaikka katsomosta heitetty kivi kolkkasikin yhden kääpiöistä. Surkea jakso päättyi Kurtin epäonnistuneeseeen pallonheittoon.

Toisen jakson alkuun kivi tuli toisesta katsomosta ja Kasper jätti pelin kesken. Vastustaja murjoi Hansilta solisluun poikki ja tilanne näytti entistä epätoivoisemmalta. Tästä huolimatta hyökkäystä lähdettiin rakentamaan vasemmalta Kurtin onnistuneella syötöllä, mutta se pysäytettiin ja pallo jäi rajan tuntumaan vapaaksi. Jesper irtautui pitelijästään, noukki pallon, kiersi keskelle kenttää, parkkeerasi kääpiön viereen ja antoi pallon taakseen Jürgenille. Tämä juoksi puolustuksen aukosta läpi pitkälle takakentälle ja pinnisti takakenttää vartoineen hobgoblinin suureksi hämmästykseksi aivan tämän iholle. Samaan aikaan toisella laidalla Günther pomppasi kentän pinnasta ylös ja saman tien yli vastustajien puolustajien, jätti kurottelijat jälkeensä ja venytti juoksunsa äärimmilleen taklatakseen takakentän puolustajan turpeeseen. Pari muuta pelaaja kykeni vielä irtautumaan ja suojaamaan palloa. Pallonkantajaa päästiin kuitenkin heti taklaamaan vauhdikkaasti, mutta tämän seurauksena pallo lensi ilmaan, josta Günther sen rutiininomaisesti nappasi sen kiinni. Siitä sitten pitkä loikka ja hölkkäys maaliin.

Aikaa oli vielä runsaasti tasoitusmaalin tekoon eikä se kovin kauas jäänyt, Reavers ei kuitenkaan onnistunut liikkeellään korvaamaan menetettyjä miehiä ja vaikka Günther jälleen ilmiömäisesti rakenteli hyökkäyskuvioita, niin lopputulemaksi jäi 2-1. Jesper valittiin joukkueen parhaaksi pelaajaksi ja Kurt lähetettiin jatkokoulutukseen. Kassaan ei ropissut kuin 20 000 kultakolikkoa, mikä ei sinällään ihmetytä, koska ottelua saapui katsomaan vain 24 000 katsojaa. Finaalipaikka kuitenkin tyydytti faneja, he eivät lähteneet polttamaan jäsenkirjojaan.

Ottelun loppulukemat kuvastavat peliä varsin hyvin, ottelu oli tasainen ja olisi voinut helposti päättyä toisinkin, mutta ensimmäisen jakson murhaava hetki käänsi ottelun kaaoskääpiöille. Miesylivoimaa ei enää saatu tasoitettua ja hitaammat kääpiöit onnistuivat sijoittumisellaan pitämään ihmiset kurissa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s