Pelipöytä Ikeasta, 22.8.2015


Linnmon & Adils

Linnmon & Adils

Mielenkiintoisia ostoksia jälleen, tällä kertaa Ikeasta. Kyllähän sitä pelipöytä pitää olla, kai. Ainakin toistaiseksi kun on sopiva huone, jonne sellaisen sijoittaa, niin sellainen myös löytyy. Eilen kävin Ikeasta ostamassa kaksi Linnmon-pöytää Adils-jaloilla. Yhden pöydän koko on 60×200 cm ja kun noita on kaksi vierekkäin, niin koko on 120×200 cm. Toisinsanoen siis 4 jalkaa leveyttä ja 6 jalkaa 8 tuumaa pituutta. Joskus ainakin Warhammeria pelattiin 6″x4″ -pöydällä, joten tuohon mahtuu vierelle sitten vielä sääntökirja, nopat ja pari tuoppia kaljaa.

Pelipöytä Ikeasta

Pelipöytä Ikeasta

Jääaavikkona tai jäätikkönähän tuo menee tuollaisenaan, vihreällä kankaalla verhoiltuna se muuttuu nurmikentäksi. Tuohon pari puuta, talo ja kukkula, niin eikös siinä ole jo pelikenttä.

Yksi pöytälevy maksoi 30 euroa, jalat 2,50 euroa kappale. Ostin jalkoja suositusten mukaan viisi per pöytä, niin kestää sitten Mordian Iron Guardinkin painon ja vähän nojailua. 85 euroa siis kaiken kaikkiaan. Lisäksi pöytää voi toki käyttää muuhunkin kuin pelailuun, mahtuu sen ääressä syömäänkin, pöydät voi erottaa ja tehdä pitkän kapean pöydän tai kaksi pöytää. Tai pistää päällekäin, niin vie vähemmän tilaa. Figupelien lisäksi onnistunee Arkham Horror ja A Game of Thrones -lautapelit ongelmitta, päädyssä voi vaikka koota palapeliä samaan aikaan kun on Blood Bowl -peli kesken tai muuta sellaista. Kyllä tuon rahasumman kai olisi huonomminkin voinut käyttää ja kun ostos ei ole rajoitettu pelkkään figukäyttöön, niin eiköhän tämä ole hintansa väärti.

Pöytä on lisäksi ihan älyttömän kevyt, jalkojen kiinnittämisen jälkeen oli hyvin helppoa yksinään kääntää pöytä oikeinpäin ilman mitään vaaratilanteita. Pelikäyttöä en ole vielä testannut, mutta ehkä sekin jossain välissä koetaan. Toistaiseksi pöytä ainakin tuntuu hyvinkin tukevalta, joten kalliimpia jalkavaihtoehtoja ei ainakaan tässä kohtaa tule ikävä. Oli muuten sitten viimeiset kaksi pöytälevyä eilen Raision Ikeassa, että sieltä ei välttämättä löydä. Tosin on noita muun värisiäkin, joten saattaa onnistaa. Kannattaa katsoa netistä ensin.

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Pelipöytä Ikeasta, 22.8.2015

  1. Itselläkin samat pöydät käytössä ollut jo monta vuotta ja ei sinäänsä juuri valittamista. Raskaampi nojailu pöydän pitkään reunaan saa välillä pöytien välin irvistämään ja heiluttelee täten lautapeliä tai maastokappaleita hieman, mutta se on pieni asia näin edullisessa täysimittaisesssa pelipöydässä. Ja itsellä nämä tosiaan pian viitisen vuotta selvinneet pelikäytössä, joten ei huono sijoitus ollenkaan!

    Tykkää

    • Sellainen unohtui tuosta kirjoituksestani, että jos parilla nippusiteellä niputtaa jalat yhteen, niin kestänee tönimistä hieman enemmän. Pöytä on tosiaan sen verran kevyt, että aika pienestä liikkeestä tärähtää.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s