Uusi kausi, 23.10.2015


Kausi 27 käynnistyi Reikland Reaversin ja Pyhän Mansikan Palloilijoiden välillä kirkkaassa auringonpaisteessa 32 000 katsojan seuratessa Kerttu Areenan lehtereillä. Niukka enemmistö kannattajista oli ihmisten puolella, haltiat puolestaan saivat veritytön puolelleen. Reavers kokoonpanossa oli pieni muutos tappiollisen finaalin jälkeen, Helmut oli joukkueen uusi juoksija.

Ottelu käynnistyi dramaattisesti, kun katsomosta heitettiin kivellä Reaversin keskiviivalle kumartunutta pelaajaa. Aloituspotku tuli samoille tienoille. Pallon ympärille kerättiin nopeasti pelaajia hyökkäystä suunnittelemaan ja muualla nujakoitiin. Pallo päätyi lopulta Reavers-pelaajien hyppysiin haltioiden tönittyä pelaajia sen verran, että pallo pompsahti ilmaan. Haltiat tämän jälkeen vielä tönivät pallonkantajaa kohti omaa maaliaan, joten vähemmästäkin valmentaja hämmästyy.

Taisivat hämmästyä haltiatkin, kun pienen kähinän jälkeen tähtihyökkääjä Günther oli raivannut itsensä takakentälle ja parin auttajan kanssa oli siellä aivan vapaana. Pallo saatiin ojennettua taaksepäin heittäjä-Kurtille, joka juoksi keskelle kenttää ja häikäisevästä auringonpaisteesta huolimatta päätti yrittää pitkää heittoa Güntherille. Pahaksi onneksi haltioiden jättimäisen mansikkapensaan takana kyyristeli haltia, joka nappasi pallon ilmasta kiinni. Tämän jälkeen pallo siirrettiin melko nopeasti ihmisten päätyyn ja pienen tohinan jälkeen pallo saatiin maaliin, 1-0 haltioille. Tätä ennen pari Reavers-pelaajaa oli tönitty katsomoon, mutta he palasivat seuraavaan aloitukseen naarmuitta.

Muutenkin yleisö oli ihmisten puolella ja kannusti rajusti omiaan, vaikka aikaa ei ollut paljoa jäljellä. Hyökkäyskuvio saatiin käyntiin ja pallo hyppysiin. Pallon eteen saatiin kudottua hieno sahalaitakuvio estämään haltioiden lähentelyt, mutta samalla unohdettiin juoksuttaa pelaajia takakentälle tekemään maalia. Puolustuskuvio teki kuitenkin tehtävänsä, kun uhkarohkea haltioiden tanssija päätti hypätä sen yli taklaamaan pallonkantajaa vain tullakseen pää edellä alas. Apteekkari sai kaivettua kaverin pään mudasta ylös ennen kuolemaa, mutta seuraavaankaan otteluun ei ole vielä tällä kaverilla asiaa. Haltioiden puolustus jäi tämän takia aika lailla auki ja parin taklauksen myötä saatiin selkeä aukko. Pallo ojennettiin Maxille, joka otti sen ja juoksi minkä kintuistaan pääsi ja pääsi niukin naukin tasoittamaan ottelun. Ensimmäisen jakson lopuksi vielä haltiat saivat vielä murjottua ihmisiä, Jürgen huilaili loppupelin.

Toiselle jaksolle lähdettiin tasamiehityksellä, mutta tilanne alkoi nopeasti kääntyä haltioiden eduksi. Ihmiset puolustivat tiukasti, mutta pelaajia myös tyrmättiin. Walther oli kuolla vammoihinsa, mutta apteekkari sai hänet pelastettua. Haltiat hyökkäsivät vasenta laitaa pitkin ja pääsivät melko pitkälle. Molemmat kopparit sekä potkaisija Petrus ehtivät kuitenkin hätiin. Lopulta Jesper sai napattua pallon maasta ja viskattua sen puolen kentän tuntumaan, jossa Hugo sitä odotteli. Pallo lensi ilmassa miten sattui, mutta Hugo sai sen hyppysiinsä ja pinkaisi raihnaisilla jaloillaan kohti haltiapäätyä. Vaikka haltioilla olikin ylivoima pelaajien suhteen, monet heistä olivat tekemässä maalia toisessa päässä kenttää tai sitomassa muita pelaajia. Mansikka oli jo aikaa sitten juurtunut kentälle keskeisten pelitapahtumien ulkopuolelle.

Hugo saatiin kuitenkin kiinni ja lopulta irti pallosta, mutta sitä ennen hänen avukseen oli ehtinyt vähän apuvoimia. Günther oli myös rientämässä hänen avukseen, mutta epäonnistunut loikkaus haltian ja Mansikan juurelta päättyi yhtä nolosti kuin haltiatanssijan hyppy ensimmäisellä jaksolla. Günther onneksi selvisi tyrmäyksellä. Hugo onnistui taistelemaan pallon uudestaan itselleen eivätkä haltiat saaneet häntä kammettua nurin. Niinpä hän onnistuikin väistämään kolmen haltian keskeltä vain yhden haltian ulottumattomiin ja siitä vielä täysin vapaaksi. Maaliviiva jo häämötti tämän raihnaisen ja hitaan pelaajan edessä, kun hän kaiketi auringon häikäistessä menetti tasapainonsa. Äärimmilleen yrittäen hän yritti korjata tilannetta, mutta lopulta hän kellahti maalialueelle ilman palloa. Haltiat keskittyivät estämään ihmisten maalintekoa, kun oman maalin teko näytti epätoivoiselta. Samaa totesivat ihmisetkin, joten ottelun loppu meni kevyeksi läiskinnäksi ilman sen suurempia vaurioita.

Ottelu päättyi siis tulokseen 1-1 ja osa ihmiskatsojista vaihtoi itselleen mansikka-aiheiset fanihuivit. Reavers kassaan kertyi rahaa mukavasti 60 000 kultapalikkaa ja ottelun parhaaksi Reavers-pelaajaksi palkittiin viimeiseen asti maalia yrittänyt Hugo. Valmennusjohto suunnittelee parhaillaan Hugolle räätälöityä harjoituspakettia.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s