Ithaquan tuulet, 4.11.2015


Michael

Michael McGlen tositoimissa

Tämäkin tapahtui jo viime viikon lauantaina eli 31.10.2015. Ja tämä oli siis Arkham Horror -peli, jota elävöitimme Mansions of Madness -pelin figuilla.

Meitä oli neljä pelaajaa, hahmoiksemme tuli Michael McGlen, Kate Winthrop, Joe Diamond ja Amanda Sharpe (minä) ja suureksi muinaiseksi Ithaqua. Pelasimme käytännössä peruspeliä, mutta otimme mukaan Dunwich Horrorin tutkijat, suuret muinaiset, hirviöt ja suurinpiirtein kaikki pikkukortit. Edellisestä pelistä oli jo yli vuosi aikaa, säännöt vähän ruosteessa ja sitä rataa, joten päätimme kokeilla pitkästä aikaa ihan pelkkää peruspeliä.

Jo alku oli lupaava, saimme satunnaistavaroista pääosin hyviä välineitä, tavallisia ja maagisia aseita. Kyvytkin olivat kivoja, itse sain nopeutta ja Michael taistelua. Hänestä tulikin heti aikamoinen tappokone, kun päähän löytyi vielä muukalaisesine, joka auttoi taistelussa. Tähän pohjalle ja ennalta hyvät taistelukyvyt ja konepistooli ryyditettynä hyvällä vahingonkestolla. Häntä eivät Ithaquan kylmät tuuletkaan juuri haitanneet, joten hänen roolikseen tuli ennen kaikkea katujen putsaus. Pelin edetessä hän sai apuja niin kirkolta, Silver Twilight Lodgelta, FBI:ltä ja rikollisilta, joten kaduilla oli pääsääntöisin turvallista kulkea.

Katen flux stabilizer oli myös varsin hyödyllinen. Alkupelissä kahdella peräkkäisellä vuorolla jäi portti aukeamatta Katen oltua oikeassa paikassa. Hyvin nopeasti tuli vielä kolmaskin onnistuminen. Samaan aikaan kun sitten Joe ja Amanda saivat kaksi ensimmäistä porttia sinetöityä, niin Arkhamissa oli aika leppoisaa. Vaarallinen huhu lähti leviämään alkupelissä, mutta saimme sen pysäytettyä uhraamalla loitsuja. Michaelilla oli välillä ongelmia mielenterveytensä kanssa hirviöiden parissa, mutta muista löytyi onneksi tarvittaessa apuja pelottavimpien mörköjen kanssa.

Joe sai ostettua Elder Signin ja Amanda sai kerättyä tarpeeksi johtolankoja toisen porttinsa sulkemiseen, joten pian meillä oli jo neljä sinetöityä porttia. Peruspelissä ei tarvitse edes pelätä, että portit räjähtäisivät auki, joten oli melko turvallista. Kate esti sattumalta jossain kohtaa neljättä kertaa porttia avautumasta, saattoi viideskin osua kohdalle ennen pelin loppua. Sinetöidyt portit kestivät kerran toisensa jälkeen. Arkhamissa oli siis melko rauhallista, joten Amanda keskittyi pari vuoroa etsimään ainutkertaisia tavaroita haaveissaan Elder Sign. Sellainen löytyikin hyvin nopeasti ja kohta oli viideskin portti sinetöity. Samaan aikaan Kate onnistui keräämään läjän johtolankoja ja lähti sinetöimään kuudetta porttia.

Muut jäimme Arkhamiin lähinnä pysyttelemään erossa ikävyyksistä ja odottaman kuudennen portin sinetöitymistä. Ja näppärästi se sinetöityikin, joten voitto oli meidän. Tuomiomittari oli tässä kohtaa jossain seiskassa tai kasissa, kauhutaso jossain kolmosessa tai nelosessa. Vähän jäi vaisu maku voitosta, kun suurta muinaista vastaan ei päästy taistelemaan eikä muutenkaan ollut oikein iso hätä missään kohtaa. Varsin mukava vajaa viisituntinen tämä peli kuitenkin oli, mutta ensi kerralla täytynee kokeilla taas jollain lisäosalla lisähaasteen toivossa. Toki tällä kertaa meillä kävi alusta pitäen aika hyvä tuuri ja kun uusia portteja ei aukeile, niin vahva alkupeli kantoi pitkälle. Pelkästään eri varusteilla olisi tullut ihan peri peli. Mansions of Madnessin figut olivat kiva lisä, harmillisesti kaikkia mahdollisia hirviöitä ei multa figuina löydy. Mutta ehkä niitäkin tulee jossain kohtaa lisää.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s