Mustaa ja valkoista, 15.11.2015


IMG_6741

Mustaa ja valkoista

IMG_6742

Pakenevatko kauhuissaan?

Marrasmaalauksen tämän viikon teema oli siis Mustaa ja valkoista. Valitsin tälle viikolle kolme Mansions of Madness -tutkijaa, koska niistä oli alunperinkin tarkoitus tehdä yksi musta ja yksi valkoinen. Kolmannelle olin suunnitellut väriksi harmaata, joka sekin on siis hyvin lähellä mustaa tai valkoista.

En lähtenyt noudattamaan ”oikeita” värejä tässäkään kohtaa, vaan lähdin pohtimaan, että minkä värisinä mikäkin toimii parhaiten ja vielä siten, että kokonaisuus on toimiva kolmikon osalta. Melko nopeasti totesin, että vaikka Joe Diamond näyttäisi tyylikkäältä mustassa puvussa, niin samalla se olisi myös hyvin tylsä. Harmaa toimii suurinpiirtein yhtä hyvin ja on varmaankin ajankuvalle uskollinen. Mustaa ja valkoista toin esille vielä siten, että paita on valkoinen, muut asusteet sitten mustia.

Kate Winthrop olisi kai ollut ihan kotonaan valkoisessa tutkijanpuvussaan, mutta musta ei mielestäni sopinut Gloria Goldbergille ollenkaan, joten päädyin valitsemaan toisin päin. Gloriasta tuli oikein nätti, mielestäni. En käyttänyt puhtaan valkoista, vaan pikemminkin ehkä luonnonvalkoista tai jotain sinne päin. Mukana on siis rusehtavan sävyjä, mutta kuivaharjauksen myötä figu on kuitenkin selvästi valkoinen. Musta tukka olisi näyttänyt liian rajulta, joten tein hänestä keltatukkaisen, mutta laukusta tein sitten mustan. Kate sai siis päälleen pikkumustan ja valkoisen alusmekon. Mustassa tukassaan ja polvet paljaana ei ehkä näytä siltä perinteiseltä 1920-luvun tiedenaiselta vaan ehkä enemmänkin joltain nörttipojan märältä unelta. Koitin mustaa kuivaharjata ja korostaa tummansinisellä, mutta kuvissa se ei näy kyllä lainkaan. Ei kyllä ehkä figussakaan.

IMG_6743

Ashcan Pete, Joe Diamond, Kate Winthrop, Gloria Goldberg

Mansions of Madness -tutkijat

Mansions of Madness -tutkijat

Ylitin itseni ja maalasin lisäksi neljännen ja viimeisen tutkijan. Ashcan Pete otti pienen varaslähdön ja sudin häneen vähän ruskeaa jo ennen haasteen alkua, koska hän ei haasteeseen kuulunut. Hänen värinsä on siis ruskea eri sävyissään. Kun aiemmin valmistui sininen, keltainen, punainen ja vihreä tutkija, niin nyt on sitten värikavalkadi valmis ja jokainen pelinappula on oman värisensä, mikä helpottanee huomaamista laudalla.

Silmiä suttasin näille taas, osa onnistui paremmin ja osa huonommin, mutta kai ne olisi ollut parasta jättää vaan kokonaan väliin. Muuten nuo onnistuivat mielestäni aika hyvin ja tuohon Glorian valkoiseen pukuun olen erityisen tyytyväinen. Kirkkaanvalkoisena ei olisi näyttänyt ollenkaan niin hyvältä, uskoisin.

Kuten olen aiemminkin sanonut, niin nämä figut ovat pehmeää muovia, ne taipuvat ja joustavat. Pysyvät varmaan paremmin ehjinä, mutta toisaalta valusaumojen poistaminen perinteisin menetelmin on liki mahdotonta. No, saipa Kate sittenkin ainakin autenttiset 1920-luvun saumalliset sukkahousut… Kuten tarkkanäköiset huomaavat, vaihdoin kattolampun tänään ja kuvat ovat entistä huonompia. Valon määrä siis väheni. Täytyy pyrkiä käyttämään luonnonvaloa (marraskuussa Suomessa, jep jep) tai sitten viritellä joku studiontapainen johonkin nurkkaan.

Ensi viikon haastetta ja uutisia odotellessa, kiitoksia lukemisesta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s