Keisarillista kirveskaartia, 28.12.2015


IMG_6793

Imperial Halberdiers

Joulupäivänä sain nämä taistelijat valmiiksi. Kolme vanhaa hilparimiestä punavalkoisissa uniformuissaan ja kotkakilvissään. Näillä siis avasin Painting Challengen tänä vuonna. Vähemmän yllättäen haasteen ylläpitäjällä on pitänyt kiirettä joulun aikaan (samoin kuin itsellä), joten sen takia nämä pääsivät tänne omaan blogiini vasta tänään.

Värivalinnat juontavat juurensa sieltä parinkymmenen vuoden takaa. En aikanaan halunnut maalata kaikkia kirvesmiehiä saman värisiksi laatikon kannen mukaan, jotta ne olisi tarvittaessa helpompi erottaa. Onneksi Blood Bowlin sääntökirja tarjosi värivinkkejä. Pari kirvesmiestä saikin siis värikseen Reikland Reaversin värit, muillekin löytyi kirjasta esimerkit. Nämä punavalkoiset seuraavat värityksessään ”The Marauders”-joukkueen värejä. Sen enempää en tiedä, että mistä kolkasta keisarikuntaa nämä tulevat, mutta punavalkoinen väritys on ollut kovin suosittua GW:llä ainakin myöhempinä vuosina. Itsehän olen punavalkoisen värityksen valinnut myös militiaani ja muutamaan muuhunkin keisarilliseen taistelijaan.

IMG_6791

Keisarillinen kirveskaarti kenollaan

Nämä olivat ikään kuin nopeasti maalattavia, värejä ei ole oikeastaan paljoa, eikä yksityiskohtiakaan, mutta kun valkoista joutuu maalaamaan useamman kerran, jotta tulee järkevän näköistä. Metallinkin maalaan kahteen kertaan ja punaista nyt joutuu tietenkin korjaamaan, kun aina tulee suttua. Mutta ihan kivoja näistä kuitenkin tuli, silmätkin onnistuivat melko lailla kivasti. Valaistus kuvissa onkin sitten taas tuttua ja turvallista hämäryyttä, mutta ehkä näistä nyt sen verran erottaa. Vastaavia kavereita mulla on maalinpoistossa vielä kymmenkunta, osa saanee ylleen nämä punavalkoiset värit, osa jotain muuta. Värivalintoja suurempi ongelma on kuitenkin nuo kilvet. Näille kolmelle meni nimittäin viimeiset kotka-siirtokuvat, mitä mulla oli jäljellä siitä 20 vuotta vanhasta paketista. Tuollaisia kotkia en kyllä edes yritä itse maalata, joten jotain muuta täytyy keksiä.

IMG_6792Tässäpä siis kaikille lukijoilleni vinkki: Mikäli laatikoista löytyy tällaisiä kotka-siirtokuvia (tai muita vastaavantyylisiä keisarikunnan tunnuksia), niin ei muuta kuin kirjepostia tähän suuntaan. Lupaan maksaa ainakin postimerkin – ja vähän niistä siirtokuvistakin.

Hilparifigut jäävät siis odottamaan aikaa parempaa (eli siirtokuvia tai jotain muuta ratkaisua) ja maalaan seuraavaksi jotain muuta. Keskittynen ensimmäiseen bonus-kierrokseen eli Nostalgiaan. Sinällään ei liene ongelmallista löytää kriteerit täyttäviä figuja, haastavampaa on saada figut maalattua tämän viikon aikana sunnuntaihin mennessä. Tai no, yksikin figu siis riittää, mutta mulla olisi kaksi mielessä. Katsotaan kuinka käy.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s