Kostoretkellä, 13.1.2016


IMG_6822

Alkuasetelmat

Alhaisten hiisien pääseminen haavoittamaan haltiakuningas Gil-galadia oli hänen vartiokaartinsa kapteeneille, urhealle Aegrodille ja kuumaveriselle Maeggormille liikaa. Kun taistelun tomu oli hälvennyt ja Gil-galad saatu turvaan, lähtivät nämä kaksi pienen haltiaryhmän kanssa antamaan opetuksen ja kostoiskun hiisille.

IMG_6823

Aegrodin joukot

Jotain meni kuitenkin pieleen, hiidet olivat saaneet nuoltua haavansa ja kerättyä hieman apuvoimia – kaiken lisäksi jahti sai huonon käänteen, kun tarkkasilmäiset haltiat melkein juoksivat hiisien joukon keskelle. Aegrod sai kuitenkin oman osastonsa asemiin vanhan muurinpätkän ja pienen kukkulan väliin, Maeggorm jousimiehineen puolestaan vetäytyi metsän siimeksiin havaittuaan hiisien seurana olleen luolapeikon.

IMG_6824

Ensikosketusta odottaen

Hiidet lähtivät juoksemaan kohti haltioita, jotka ryhmittyivät nopeasti puolustusasemiin. Aegron laittoi miehensä kahteen riviin ankkuroiden toisen sivustan muuriin sekä lähetti muutaman taistelijan valtaamaan kukkulaa ja suojaamaan selustaa. Maeggormin lähinnä jousin varustautuneet taistelijat ottivat hiidet kohteikseen ja tappoivatkin heti kättelyssä pari niistä. Kaksi haltiaa lähti miekoin hidastamaan hiisien etenemistä antaen jousimiehille aikaa tehdä lisää tuhoa.

Aegrodkin olisi hyötynyt muutamasta jousimiehestä, sen verran kauan kesti hiisien rynnäkkö avomaan yli. Nyt hän joutui odottamaan lähitaistelua. Samalla hän huomasi muutaman suden ja susiratsastajan, jotka pyrkivät nähtävästi kiertämään kukkulan ja iskemään hänen selustaansa. Muutama taistelija lähetettiinkin pysäyttämään näitä, jotta joukko ei puristuisi kahden joukon väliin.

IMG_6825

Sudet kiertomatkalla

Kun hiidet olivat sopivan lähellä, komensi Aegrod joukkonsa hieman eteenpäin antaakseen ensi-iskun hiisille. Hiisien hyökkäys saatiin pysäytettyä, mutta suurta tuhoa ei saatu aikaiseksi. Vastaavasti kukkulan lakea puolustanut haltia joutui taipumaan hiisihyökkäyksen edessä. Maeggormin osastolla meni kuitenkin vieläkin huonommin, vaikka yksinäinen susiratsastaja ratsuineen saatiinkin taltutettua käsikähmässä, niin jousimiehet eivät saaneet vahinkoa juokseviin vihollisiin. Luolapeikkokin alkoi olla jo käden ulottuvilla. Maeggorm lähti itsekin taistelemaan hiisiä vastaan saavuttamatta kuitenkaan merkittävää menestystä.

IMG_6826

On niillä(kin) luolapeikko

Liekö takaa-ajo uuvuttanut haltiat vai oliko hiisinoidalla näppinsä pelissä, mutta taistelu oli kovin tuskallista haltioille. Vaikka aina silloin tällöin saatiinkin hiisi nujerrettua, niin lähes poikkeuksetta kaatui myös haltia. Aegrod oli myös vaarassa joutua piiritetyksi kahden joukon väliin susiratsastajien kaartaessa hänen taakseen. Hän huusikin urhoollisesti joukkonsa perääntymään ja siirtymään kehämuodostelmaan lipunkantajan ympärille lähemmäs susia. Ajatuksena oli, että mikäli määrällisesti vähäisemmät sudet saataisiin taltutettua, niin voitaisiin sen jälkeen taas taistella määrällisesti ylivoimaisempaa hiisijoukkoa vastaan murehtimatta taustasta.

IMG_6827

Piiritettynä

Liike onnistuikin muuten hyvin, hiidet eivät pysyneet perääntyvien haltioiden vauhdissa mukana, mutta susia ei saatu hengiltä, vaikka niitä saatiinkin hätisteltyä vähän kauemmas. Oma joukko oli myös harventunut puoleen alkuperäisestä.

Kaikesta huolimatta huonommin meni Maeggormilla, joka luolapeikkoa välttäessään ajautui taisteluun paria hiittä vastaan, jotka pääsivät haavoittamaan häntä pahasti. Vähäisempi mies olisi jo kaatunut, mutta kohtalo oli varannut Maeggormille muunlaisen kohtalon. Kohtalo oli valitettavasti kovinkin murheellinen ja nopeasti saapuva. Haavoittunut Maeggorm joutui luolapeikon kohteeksi eikä haavoittuneena enää onnistunut pitämään puoliaan, vaan kaatui kuolettavasti haavoittuneena maahan.

daa

Loppu

Karu kohtalo oli näköpiirissä myös muille haltioille, ja Aegrod huomasi kostoretken epäonnistuneen pahasti. Hän komensikin jäljelle jääneet haltiat hajaantumaan ja palaamaan Gil-galadin leiriin omin voimin toivoen hiisien jäävän juhlimaan voittoaan ja päästämään pakenevat haltiat rauhassa poistumaan.

Itsevarmalle kostoretkelle tuli siis varsin nolo loppu. Kohtalo oli voimakkaasti hiisien puolella, yleensä niin sulavasti liikkunut miekka ei tänään löytänyt kohdettaan haltioiden käsissä. Liekkö kostonhalu sumentanut järjen ja näön, emme tiedä. Ehkä haltiat vielä palaavat noutamaan Maeggormin ruumista, emme tiedä sitäkään.


Yllä oleva taistelu on kuvausta eiliseltä ja jatkoa Gil-galad taistelee-tarinalle. Tämäkin taistelu käytiin Sotakoneen bunkkerissa, mutta tällä kertaa saimme pelin pelattua hyvissä ajoin ennen sulkemista. Tällä kertaa oli tosin pistemääräisesti pienemmät armeijat, mutta kun se käytännössä tarkoitti Gil-galadin vaihtoa kapteeniin ja toisen luolapeikon puuttumista, niin liikuteltavia figuureita oli suurinpiirtein yhtä paljon. Taistelu kuitenkin lähti käyntiin jouhevammin ja eteni muutenkin varsin nopeasti, viisi kierrosta kestänyt kärhämä kesti hieman alle kaksi tuntia.

Pelasimme jälleen Lords of Battle -taistelun, emme muistaneet että olimme sen pelanneet viimeksikin. Pistemääräksi sovimme tällä kertaa 400 pistettä, oma listani löytyy täältä: Suurhaltiat 400p. Aloitin itse sijoittamaan yksiköitäni, joten vastustaja pääsi mukavasti vastaamaan sijoituksiini, varsinkin kun sillä puolella oli yksi warband enemmän. Olisin halunnut omat jousihaltiani taaemmas, mutta noppa ei ollut suosiollinen. Noppa ei rehellisesti sanottuna suosinut sitten pelissäkään. Ykkösiä ja kakkosia tuli tuhoton määrä ja hävisin taisteluita jatkuvasti, vaikka Aegrodin joukkojen lippumies antoi heittää noppaa uudestaan ja haltiat ovat paperilla parempia taistelijoita. Taistelijoita kaatui alkuun tasatahtiin, mutta kun rintamalinjat kunnolla kohtasivat ja sudet ja peikko pääsivät lähitaisteluun, niin taistelu alkoi olla selvä.

Viidennen vuoron jälkeen yli puolet haltioista olikin sitten jo kuollut ja noppien heittelyni sai tuttua jatkoa, tuloksena 2 ja peli päättyi. Sinällään toki ihan hyväkin, ei pelissä hirveästi enää olisi ollut tehtävissä ja hiisiä olisi pitänyt onnistua tappamaan vielä muistaakseni neljä ennen kuin olisivat olleet alle puolivälin. Loppupisteet hiisille 22-11.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s