Tulivoimaa, 14.1.2016


IMG_6835

Loader, Officer, Bolt Thrower, Norse Dwarf

Tässä nyt niitä pari päivää sitten lupaamiani figuja, nämähän valmistuivat siis jo tiistaina.

Nyt löytyy sitten kääpiöllenikin hieman pitkän kantaman tulivoimaa, kun sain pari nuolipyssyä maalattua. Niin aseet kuin miehistökin on vähän sekalaista, mutta ihan toimivaa. Nuo sotakoneethan ostin tuossa jokin aika sitten huuto.netistä, niitä oli yhteensä 2½ sekä epämääräinen läjä figuja miehistöksi, joka ei kuitenkaan ollut oikeaa miehistöä yhtä lukuunottamatta. Kolmen hengen miehistön kasaamisessa pitikin sitten käyttää vähän mielikuvitusta ja muita figuja, mutta onneksi ihan kelpo ehdokkaat löytyivät. Jos myöhemmin tulee vastaan sopivampia aseen käyttäjiä, niin saan nämä helposti siirrettyä muihin tehtäviin.

IMG_6836

Dwarf Bolt Thrower

Ensimmäinen nuolipyssy on hyvin, hyvin vanha, vuodelta 1985. Siihen mukaan sain alkuperäisen lataajankin, eli tuon sinivalkoraitaisen (viiksettömän) kääpiön. Keltavihreä upseeri on uudempaa tuotantoa, mutta sopii kohotetun kätensä kanssa hyvin antamaan tulikäskyä. Kolmanneksi jäseneksi valikoitui vuoden 1988 Norse Dwarf puolustamaan konetta mahdollisia tunkeilijoita vastaan. Viimeksimainitulla on mielenkiintoinen suomuhaarniska, täytyy katsoa loputkin pohjankääpiöni läpi ja tutkia, että onko heillä samantapainen varustus. Kaksi muuta saivat tuttuja kirkkaita värejä ylleen, tuosta pohjankääpiöstä tuli ehkä vähän turhan tumma haarniskansa ja tummansinisten ja punaisten vaatteiden kanssa.

IMG_6833

Bumbo/Gomorax & Bolt Thrower with crew members

Dwarf Bolt Thrower

Kirkkaat ja selkeänväriset vaatteet

Toinen jousipyssy on sekin vanha, mutta aavistuksen uudempi kuitenkin kuin ensimmäinen. Tähän ei löytynyt oikeaa miehistöä, mutta kaksi jäsentä kuitenkin seuraavan sukupolven miehistöstä, eli lataaja ja tähystäjä. Kirvestä heiluttava kaveri puolestaan on Bumbo vuodelta 1987. Joissain luetteloissa hänet on nimetty Gomoraxiksi, mutta alustassa luki Bumbo. Imperial Dwarf -sarjaa sieltä historian hämäristä, Perry-kaksosten tekele kuten tuo pohjankääpiökin. Näistä tuli hyvinkin vaaleita ja kirkkaita, johtuen paljolti tietenkin värivalinnoista ja käytetyistä washeista. Käytin kaikkiin kuuteen kääpiöön punaista, jota on myös kaikissa kääpiökilvissäni, joten se sitonee figuja mukavasti yhteen. Vaikken rajoitetusta paletista voikaan ehkä puhua, niin silti pyrin käyttämään kutakin väriä useammassa kääpiössä, jotta ei tulisi ihan liian riemunkirjavaa joukkoa.

Sotakoneet itsessään ovat sitten sitäkin tylsempiä, ne kun ovat pääosin ruskeaa puuta. Korostin muutamia yksityiskohtia punaisella, värjäsin naruosat vaaleammalla ja metallit tietenkin metallilla. Ihan käyttökelpoisia niistä tuli ja kokonaisuudessaan siistejä figuja. Kyllä näiden kanssa aika pitkää päivää painettiinkin, että sain tiistaiseen aikarajaan mennessä valmiiksi. Onneksi oli viikonloppuna hyvin harrastusaikaa.

IMG_6832

Ryhmäkuva

Lopuksi vielä ryhmäkuva molemmista sotakoneista miehistöineen. Onhan noissa sotakoneissa kyllä eroa kokonsa puolesta, toinen jää näkyvistäkin. Oli vähän kiire ottaa kuvia, tarjottakoon se selitykseksi.

Seuraavalla kerralla sitten jotain muuta, mutta pitkän kantaman joukkoja kuitenkin. Jääkää jännityksellä odottamaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s