Memoir’in tankkeja, 18.1.2016


fds

Memoir ’44 Panzer IVs

Tällä kertaa maalaushaasteen bonuskierroksen aiheena oli ”Epic Failure”, johon aasinsiltojen kautta valitsin maalattavaksi Panzer IV -panssarivaunuja Stalingradin taisteluiden aikaisissa talvimaaleissa. Stalingradin taisteluthan muodostivat eräänlainen käännöskohdan Saksan tekemälle Moskovan valloitusretkelle. Ja vaikkei Panzer IV nyt välttämättä mitenkään erityisesti ollut esillä Stalingradissa, niin läsnä olivat kuitenkin, sen eri mallit olivat saksalaisten käytössä koko sodan ajan.

IMG_6847

Nämä 24 panssarivaunua ovat Memoir ’44 -lautapelistä, ne ovat muovisia noin 10mm-skaalan tankkeja. Todella rasittavia maalata, koska ovat pehmeää ”lelumuovia”, johon maali ei meinaa tarttua. Sprayllä pohjamaali olisi ollut varmastikin hyvä ratkaisu, mutta ei Suomen talvi antanut siihen tällä kertaa mahdollisuuksia. Pohjamaalikerroksen jälkeen näitä oli kuitenkin ihan miellyttävä maalata. Tai niin miellyttävää kuin mitä väsyneenä silmät ristissä maalaaminen voi olla.

IMG_6837

Maalauksen eri vaiheet

En ole aiemmin tämän skaalan figuja maalannut, enkä ole oikeastaan maalannut mitään historiallisiakaan figuja koskaan, enkä ole koskaan oikein mitään maastokuviointiakaan maalannut, joten siinä mielessä olen kyllä tyytyäväinen lopputulokseen. Hammastikulla maalasin vielä kaikkiin yksilöllisen vaununumeronkin sekä saksalaisten käyttämän ristin. Tyytyväinen myös siihen, että sain kaikki maalattua, ihan hetkeen ei varmaan kiinnostaisi maalata loppuja, jos niitä olisi jäänyt. Toki nyt vastapuoli joutuu pelaamaan maalaamattomilla, mikä on tietenkin mälsää. Jalkaväki on myös maalaamatonta, mikä on mälsää. Lisäksi nuo talvitankit joutuvat taistelemaan lumivalkoisina myös Normandian maihinnousun taisteluissa kesäkuussa, mikä on mälsää. Kaikesta mälsyydestä huolimatta ihan mielenkiintoinen kokemus ja lopputulemana kuitenkin ihan hyvä mieli. Katsotaan nyt, että ropiseeko äänestyksessä miten pisteitä. Eiväthän nuo nyt varsinaisesti mitään mestariteoksia ole…

IMG_6845

IMG_6844

IMG_6846

IMG_6848

IMG_6838

IMG_6839

IMG_6840

IMG_6841

IMG_6842

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s