Tähtien sotaa, 31.1.2016


IMG_6869

Poe Dameronin X-Wing ja First Orderin TIE Fighterit

Eilen illalla testattiin naapurin kanssa joulupukilta saamani Star Wars X-Wing Miniatures Game – Force Awakens Core Set. Pari vuotta sitten pelasin sitä alkuperäistä peliä pari peliä, mutta nyt oli käsittelyssä siis tämä uusi painos. Pelasimme ihan peruspelin aluksilla peruspeliä 36 pisteen laivastoilla ja ripottelimme asteroideja kentälle. Ensimmäisessä pelissä olin Resistance ja lennätin Poe Dameronia.

”Meneepä tää pitkälle.” ”Onpa tiukka käännös.” ”Oho, tossahan on asteroidi.” ”Tulipa törmättyä.” ”Ai, avaruuden reuna onkin jo tossa.” ”Niin tosiaan, jonkun toiminnonkin olisi voinut tehdä.” ”Väärä käsky!”

Tuon tapaisia lausahduksia, ei nyt välttämättä sanatarkasti, oli varsinkin alkupeli täynnä. Sääntöjä jouduttiin toki selaamaan kerran jos toisenkin, jotta saatiin selville, että mitä mikin toiminto oikein teki, mitä aiheutti toiseen alukseen törmääminen tai asteroidiin osuminen. Lopuksi molemmat TIE-Fighterit olivat vielä kunnossa, kun Poen alus poksahti. Hyvin heitti kyllä väistönoppia vastustaja, ei siinä mitään. Hämmästelimme muuten sitä, että TIE-Fightereissa oli suojat… Tutoriaali ei näitä maininnut eikä niitä esimerkkialoituksessakaan näkynyt, mutta pelasimme niillä silti, kun säännöissä niin luki. Ehkä First Order oli tämän takia kovempi ja siksi hävisin?

IMG_6870

Resistance askeleen päässä voitosta

Toiseen peliin otin sitten TIE-Fighterit Epsilon-ryhmästä ja lähdin juonimaan voittoa. Hävisin. Pelasimme vielä kolmannen pelin, olin jälleen Poe ja tällä kertaa BB-8 oli myös mukana, hävisin.

Kiva peli tämä on, vaikka näinkin pienillä laivastoilla meni useampi tunti kolmeen peliin. Eniten ehkä harmitusta aiheutti se, että Upgrade-kortteja oli kovin vähän. Ja se, että 36 pisteen laivastoilla ei Resistance-pelaajalle oikein ollut muita vaihtoehtoja pilotiksi kuin Poe. Täytynee kokeilla ne paketin varsinaiset tehtävät läpi vielä ja ostaa kenties muutama alus lisää tulevia iltoja varten. Kyllä tätä varmaan tulee pelattua, vaikkei mikään järisyttävä kokemus vielä ollutkaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s