Kunnian palautus, 3.2.2016


IMG_6882

Alkutilanne

Edellisen taistelun jälkeen muutama pakoon päässyt haltia tiesi kertoa, että Maeggorm oli heidän viime näkemänsä perusteella ollut vielä hengissä, joskin pahoin haavoittuneena. He eivät kuitenkaan kyenneet häntä auttamaan pelastaessaan itsiään. Tämän kuultuaan Aegrod keräsi nopeasti toimintakykyisistä haltioista pelastusryhmän, toiseksi kapteeniksi mukaan lähti Turgol. Heidän oli toimittava ripeästi, sillä ennen auringonlaskua he saattaisivat päästä taistelupaikalle ennen hiisiä, jotka arvatenkin olisivat tulossa paikalle keräämään saalista ja häpäisemään ruumiita.

IMG_6883

Kakkosvuorolla

Haltiajoukon lähestyessä taistelupaikkaa he saivat nopeasti Maeggormin hahmon näkyviinsä, mutta hänen takaansa näkyi jotain masentavampaa. Pieni joukko Rhudaurin mäkimiehiä oli liittoutunut Morian hiisien kanssa ja olivat niin ikään rynnistämässä kohti Maeggormia. Haltiat lähtivät nopeasti juoksuun kohti haavoittunutta kapteeniaan jousiampujien jäädessä suojaamaan sivustoja ja harventamaan vihollislaumaa.

IMG_6884

Haltiat hidastamassa hiisiä

Haltiat pääsivät kuin pääsivätkin ensimmäisinä Maeggormin luokse, kaksi rotevaa haltiasoturia nappasi kapteenin kantoonsa muiden muodostaessa muuria vihollismassaa vastaan. Vihollisia oli yli kaksinkertainen määrä ja kaksi haltiaa oli vielä kantamassa haavoittunutta kapteeniaan, joten pelastusjoukko oli pian melko lailla saarroksissa. Jousetkaan eivät tehneet suurempaa vahinkoa ja pian koko joukko oli käsikähmässä.

Urhoollinen lipunkantajakin astui eturiviin paikkaamaan aukkoa ja vetämään vihollisia kimppuunsa turvatakseen haavoittuneen kapteenin perääntymisen. Lippu painui lyhyen taistelun jälkeen maahan samoin kuin moni urhoollinen haltia. Ylivoima painoi vaakaa hiisien ja ihmisten puolelle, haltiat onnistuivat monesti torjumaan hyökkäyksen, mutta tappaminen ei onnistunut. Päälle rynnivät hiiden puolestaan onnistuivat taistelun voitettuaan yleensä nujertamaan yksinäisen haltian laumansa alle.

IMG_6885

Turvassa

Haltiakapteenit pitivät kuitenkin pintansa ja vastustajan komentajat saivat vammoja haltiamiekoista. Samaan aikaan saattajat saivat vietyä kapteenia aina vain kauemmas ja kauemmas taistelusta. Moni haltia uhrautui iskujen tielle eikä taistelu siinä mielessä sujunut kovinkaan menestyksellisesti. Tällä kertaa tärkeintä oli kuitenkin haavoittuneen pelastaminen, ja se sujuin mallikkaasti. Musertavat tappiot olivat jo käydä haltioiden moraalin ja rohkeuden päälle, mutta haltiat pitivät pintansa. Lopulta Maeggorm oli saatu riittävän kauas ja Aegrod komensi nopeasti jäljellä olevat joukkonsa hajaantumaan ja poistumaan paikalta.

IMG_6886

Taistelun tuoksinaa

Puolet haltioista oli kuollut tai haavoittunut, hiisiä ja ihmisiä oli puolestaan saatu nujerrettua vain kourallinen. Tärkein asia tuli kuitenkin saavutettua ja Aegrod pystyi palaamaan pystypäin Gilgaladin luokse. Molempien puolien kärsimien tappioiden vuoksi suurempia kahinoita ei lähiaikoina ole odotettavissa, hiidet ovat palanneet luoliinsa eivätkä mäkimiehetkään ole tämän tappion jälkeen varmaankaan innokkaita heti haastamaan haltioita. Haavoittuneiden kapteenien täytyy ensin nuolla haavansa puhtaaksi ennen kuin saavat käskettyä joukkonsa taisteluihin.


Tomin hiisiä

Eilen taisteltiin taas Keskimaassa, tällä kertaa skenaariona oli Hobbitin Desolation of Smaug -kirjasta löytyvä ”Seize the Prize” pienillä muutoksilla. Artifakti oli tällä kertaa haavoittunut haltiakapteeni, pistelaskuun teimme pieniä muutoksia ja käyttämäni haltiatkin olivat hiukan muunneltuja (yhden parempi voima ja pisteen kalliimpi). Muuttuneista haltioista ei liiemmälti ole kerrottavaa, nopanheitoistani kun tuli pääsääntöisesti 1, 2 tai 6…

Hiisien ja mäkimiesten lista alla, oma haltialistani taas löytyy täältä:Suurhaltiat 350p
Rhudaurin mäkimiehet: Kapteeni, 6 soturia (1 lippu), 4 linko-orjaa, 2 berserkkiä
Hiidet: Örkkikapteeni, 9 örkkiä
Örkkinoita, 9 örkkiä

Pelipaikkana oli jälleen Sotakoneen bunkkeri ja koko taistelu päättyi jo kuudennella vuorolla alle kahden tunnin taistelemisen jälkeen. Jäi vähän hassu vaikutelma tuosta meidän taistelusta, pääsin ensimmäisenä kohteeseen kiinni ja sain suojattuakin sen vielä niin, ettei Tomi päässyt kantajiin käsiksi. Tämän jälkeen kantajat pääsivät juoksemaan täyttä vauhtia pakoon eivätkä muutamat hiisinuolet tehneet vahinkoa. Muu armeija jäikin sitten taistelemaan ja hidastamaan vihollista. Ehkä skenaario ei ollut täydellinen meidän joukoillemme tai muutoksille tai sitten tällä kertaa vain sattui käymään näin.

Jousiampujat jättivät jälleen vähän valjun kuvan, vaikka tällä kertaa vastassa oli vihollisia, joiden olisi kuvitellut kaatuvan kuin heinää. Tosin nopanheittoni oli muutenkin melko heikkoa, sain esimerkiksi vain kerran prioriteetin tasatuloksella. Taisteluissakin kävi yleensä niin, että mikäli voitin, niin harvemmin sain haavoja aikaan, kun taas hiidet tappoivat voitettuaan melko varmasti. Tosin hiisillä oli ylivoima, joten haavoittamiseenkin saivat yleensä heittää useampaa noppaa.

Mutta joo, tietyllä tapaa saatiin tämä draamankaari nyt päätökseen, seuraavalla kerralla vaihtelun vuoksi varmaan jotain muuta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s