Täpärä tappio, 22.2.2016


Sunnuntaina kauniin sään vallitessa ehkä Kaarinan kreikkalaistyylisimmällä areenalla New Orc Rangers ja Fast and FURious ottivat yhteen Blood Bowl -ottelun merkeissä. Katsojia kertyi tasan 20 000, joista karvan verran enemmän oli karvaisten rottaotusten kannattajia. Örkit saivat kuitenkin aloitusvuoron täydennettyään ensin hieman rivejään. Bomber Dribblesnot, Scrappa Sorehead, Bloodweiser Babe, vaelteleva apteekkari sekä velho liittyivät Rangers-joukkoon. Näin joukkueelle jäi muutama varamieskin.

Ensimmäisen vuoron jälkeen

Ensimmäisen vuoron jälkeen

Karvaturrien valmentaja oli juuri saanut päätöksen jatkokurssin joukkueen valmentamisesta, mutta lisäopinnoille saattaa silti olla tilausta. Kevyessä tuulessa rotat asettuivat varsiin tiiviiseen muodostelmaan, ja heti aloitusvihellyksen jälkeen Rangers-velho viskasi tulipallon viiden karvaturrin keskelle. Tässä kohtaa valmentaja oli hieman epäuskoisen näköinen, mutta savun hälvettyä kaikki viisi skavenia olivat pystyssä vain karvat käryten. 150 000 kultakolikkoa rikkaampi velho kaikkosi nopeasti paikalta. Rangers-joukkueen eturivi näytti kuitenkin, mikä oli pelin idea: mustaörkit murjoivat puolustajia turpeeseen ja Reaghor Rockjaw pyöräytti linjarotta Ramenalin ulos ottelusta. Tämän jälkeen Bomber viskasi mustaörkkien selkien takaaa pommin rottarykelmään, jossa hämmentynyt Hisz sai hieman haparoiden pommin napattua ilmasta kiinni. Sen enempään hän ei kuitenkaan pystynyt, vaan takaisinheitto tipahti hänen jalkoihinsa. Kolme skavenia lisää nurmenpintaan. Takakentällä keskityttiin lopulta palloon, mutta vaikka heittäjä kaikkensa yritti, niin pallo luiskahteli näpeissä. Ei sitä saanut vartioiva mustaörkkikään kiinni, joten pallo lennähti lopulta varsin avonaiseen paikkaan. Tässä siis ensimmäisen jakson ensimmäisen vuoron ensimmäinen puolisko.

Vikkelät skavenit toipuvat aloituksesta ja juoksija Zulbash loikkii hakemaan pallon, väistää sivummalle ja heittää pallon taaksepäin juoksija Girchille. Örkkivalmentaja taputti tyytyväisenä käsiään, pallo oli nyt lähempänä maalia.

Bomber heitti toisen pommin, mutta tällä kertaa vain yksi rotta lensi nurin. Vastapalveluksena hänet torpataan maahan. Örkit keskittyvät siihen, mikä heidän pitäisi osata, mutta linjarotta Skreezulz ei oikein ymmärrä – häntä taklataan neljästi, mutta hän jää pystyyn. Bomber taklataan taukotuvalle ja Girch kipittää pallon maaliin ennen kuin ensimmäinen jakso on puolessa välissäkään.

Tasoitusmaali

Tasoitusmaali

Seuraavassa aloituksessa skaveneilla on samanlainen tuttu aloitus, mutta kun velho on kadonnut ja Bomber seurustelee veritypyn kanssa, niin örkit keskittyvät lyömään Skreezulzia – kolmannella kertaa hänet saadaan kanveesiin. Hieman innokkaina örkit ottivat jo pallon ollessa ilmassa ensimmäiset askeleensa kohti vastustajiaan. Skavenit tyrmäilevät itseään koittamalla juosta, kun örkit rakentelevat häkkiä oikealla laidalla. Hitaasti, mutta varmasti edetään, kun skavenit koittavat välttää ihokosketusta. Pallonkantaja antaa lopulta pallon örkkisalama Fou Speedille, joka rynnistää maaliviivalle, hieman siinä tarvittiin taas lisäkeskittymistä, mutta pystyssä pysyen lopulta saatiin se tasoitusmaali aikaiseksi.

Jakson loppuun jäi aikaa vielä hetki, örkkien korkeaa potkua ei saatu kiinni ja ainoaksi merkittäväksi tapaukseksi jäi yli-itseluottamusta nauttineen Skreezulzin taklausyritys Reaghoria vastaan, mikä päätti Skreezulzin ottelun.

Toisella jaksolla tuuli jatkoi kevyttä puhalteluaan ja pallo laskeutuikin liki keskilinjalle. Näppärähkö Sitz Musta ei kuitenkaan saa palloa millään kyytiinsä. Syntyy aikamoinen hässäkkä, jossa pelaajia on pallon ympärillä kuin meren mutaa ja vastustajaa lyödään kuin vierasta sikaa. Siinä sivussa pallo pomppi ja pomppi, mutta kukaan ei saanut sitä oikein kiinni. Viimein se karkasi avoimeen maastoon, josta Urduz Sarvipää kävi sen noukkimassa ja kiisi kauas örkkien alueelle. Muutama örkki lähti perään ja muut keskittyivät olemaan uhkaavan näköisiä rottien vieressä. Urduz tekee aikailematta maalin, mikä ei miellytä pelaajia eikä katsojia. Tuomari ei uskalla puuttua ajan kulkuun.

Tasoitusmaaliin on kuitenkin vielä mahdollisuus, pallo napataan ylös maasta ja ojennetaan Scrappa Soreheadille, joka parkkeeraa itsensä hitaan häkin keskelle. Pikkuhiljaa hivuttaudutaan laitaa pitkin eteenpäin, mutta aika on käymässä vähiin. Rotat ovat vähän hätää kärsimässä eivätkä ehdi paikkaamaan aukkoja, joten valmentaja komentaa Scrappan maalintekoon. Pomppuihme irtautuu häiritsijästä ja loikkii laitaa pitkin. Vieterit äärimmilleen venytettynä Scrappa pomppii niin pitkälle kuin pääsee – pientä haparointia on ilmassa (ja varsinkin alastulossa), mutta varmat jalat auttavat eteenpäin. Maaliviivan ylittäminen onnistuu kuitenkin vain naama edellä, kun valmentajan komennot eivät millään mene perille. Scrappa tyrmääntyy saman tien ulos pelistä ja yleisö pompottelee nurkassa palloa kolmesti, kunnes se päätyy skavenin käsiin. Hän ei saa sitä häirittynä kiinni, mutta pallo pomppii kuitenkin väljemmille vesille. Siitä se saadaan kuskattua väljemmille vesille, eikä Rangersille jää muuta vaihtoehtoa kuin turhautumisen purkaminen pariin mitäänsanomattomaan taklaukseen.

Ottelu päättyi 2-1, voittaja kerrytti kassaansa 30 000 kultakolikolla, häviäjä joutui tyytymään 10 000. Darrog Ironhand palkittiin Rangers joukkueen arvokkaimpana pelaajana, hän olikin monessa mukana eturivissä. Tasapeli leijui ilmassa, mutta tappio jäi käteen. Seuraavaan otteluun päästään kuitenkin täysivoimaisena, koska ainoan vakavamman vamman kärsi Scrappa telottuaan itsensä.

Todettakoon vielä lopuksi, että velho ei saanut siis aikaiseksi mitään. Ei edes pelotetta, koska vastustaja ei häntä muistanut aloituksessa. Vaeltavaa apteekkaria ei tarvittu mihinkään eikä verimaljatyttökään vaikuttanut pelaajien palautumiseen mitenkään. 300 000 tasoitusta meni siis kankkulan kaivoon. Siinä valossa 2-1 -tappio yli puoli miljoonaa arvokkaampaa joukkuetta vastaan ei tunnu niin pahalta, mutta nälkähän kasvaa syödessä…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s