Veden valvoja, 1.3.2016


IMG_6928

The Watcher in the Water

IMG_6927

Kala kuivalla maalla

Veden valvoja

Veden valvoja

IMG_6931

Tomillakin menee sormi suuhun

IMG_6926

Pelimattoalusta näyttää myös hyvältä

IMG_6929

Kukkuu

IMG_6932

Kokovertailu

Aiemmin lonkerotölin kanssa poseerannut Veden valvoja sai lauantaina lopullisen värityksensä ja olen siihen ihan tyytyväinen. Kirjassa Valvoja kuvataan vaaleanvihreäksi, mutta päädyin itse siniseen väriin, se kun on jotenkin sopivampi (ja mielestäni jopa helpompi maalata). Kyseessä on siis Citadel Finecast -hartsifigu, ja siis ensimmäinen resiinifigu, minkä kanssa olen askarrellut. Kaikenlaisten kauhutarinoiden jälkeen kokoaminen oli aika helppoa, en saanut figua rikki eikä osissakaan ollut mitään kummempaa vikaa. Ihan täysin kohdalleen eivät saumat tietenkään menneet, mutta enpä usko että saman kokoluokan muovi- tai metallifigukaan olisi ihan napsahtamalla kasaantunut. Lonkeroissa oli olevinaan kiinnitystapit ja -reiät, mutta ne eivät toimineet, tai siis ne oli valettu huonosti. Lonkeroiden liimaaminen oli siis hieman työn takana, mutta onnistui lopulta pikaliiman ja green stuffin kanssa.

Maalaaminen oli melko suoraviivaista, mitä nyt olisi varmaan kannattanut tällainen figu jättää liimaamatta alustaan kiinni ennen maalausta… Vähän oli työlästä vatsan ja kaikkien alapintojen ja sisäpintojen maalaaminen. Samoin alusta jäi vähän hutiloiden maalatuksi, kun ei niitä kääpiöruumiita oikein päässyt kunnolla tekemään. Hölmön näköinenhän tuo on, kun noiden samojen kivinen yli kiipeilee koko ajan, mutta ehkä tämä on enemmän vitriini- kuin pelifigu loppujen lopuksi. Täytyy tätä joskus pelissäkin kokeilla, että kuinka toimiva on, mutta vähän hankala tätä on geneeriseen armeijaan istuttaa.

Väritykseksi valitsin tosiaan tummansinisen. Jalkoja ja ruumista ympäröivän ihon harjasin harmaan kautta valkoiseen, kun taas lonkerot korostin vaaleammalla sinisellä. Tuli vähän eloa ja vaihtelevuutta figuun ja ehkä tuo kuori nyt näyttää sitten lopulta enemmän kitiiniltä ja lonkerot pehmeältä iholta. Tiedä häntä.

Maalaushaasteessa tämä otus siis osallistuu Nautical-bonuskierrokselle ja kommenttien perusteella tästä on tykätty, joten ehkä ääniäkin tulee tällä kertaa enemmän kuin neljä.

Tuo lonkerohirviö on oikeasti hyvin iso, senpä takia pariin kuvaan otin mukaan Tom Bombadilin, jotta tuo koko havainnollistuu. Tom nyt sattui olemaan lähettyvillä, tuore ja hyvä maalaus, niin pääsi poseeraamaan. Mielenkiintoistahan olisi nähdä nuo kaksi pelikentälläkin ottamassa mittaa toisistaan.

Pelikentästä puheen ollen, tällä kertaa otin pelimaton alustaksi kuviin, ja täytyy sanoa, että hyvältä näyttää. Ruskean sävyt ovat aika lähellä ja kyllähän tuo paremmalta näyttää joka tapauksessa kuin yksivärinen kangas.

Tämmöistä siis tällä kertaa. Tänään illalla on luvassa Blood Bowl -ottelu, josta pyrin raportoimaan huomenna. Lisäksi pitäisi viimeistellä pari figua taas maalaushaasteeseen, ne saanen raportoitua sitten ylihuomenna. Maalauspöydällä on jatkossa lähinnä LotR-figuja, ne kun sopivat noihin haasteisiin, niitä on mukava maalata ja niille löytynee joskus käyttöäkin. Toki tarvetta olisi varmaan myös muutamalla kääpiölle, varsinkin lipunkantajille ja muusikoille, mutta ne vaativat sitten vähän askartelua. Keskityn ehkä konversioihin sitten tämän maalaushaasteen jälkeen, kun ei ole niin tiukka aikataulu valmistumisen kanssa. Vaikka ei siinä mitään, hyvin aikataulu motivoi maalaamaan. Siinä vaan muut harrastukset, velvollisuudet ja yöunet tuppaa kärsimään…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s