Tunaroitu tappio, 15.3.2016


Eilen vihernahat tunaroivat Kerttu Areenalla 17 000 katsojan edessä mukavassa pelikelissä. Vastakkain siis New Orc Rangers ja Peat Bog Beat Boxers, joista ensimainitulle osoitettiin aloitusvuoro ja puolituiskokki. Puolituiskokki keitteli ihan kohtuulliset keitokset, mutta aloituspotkun kaartaessa ilmassa goblin-fanit tasoittivat tilanteen.

Aloituspotkusta puheen ollen, se kaarteli pitkälle örkkien puolelle aivan kentän takalaitaan. Niin kauas, etteivät heittäjät päässeet kuin viereen asti. Keskikentällä vähän murjottiin, Reaghor Rockjaw mainittavan rajusti. Goblinit kuitenkin olivat ovelia, toinen peikoista viskasi pikkutirriäisen ilmaan ja kauas örkkirintaman taakse muutaman lisäpompun suosiollisella avustuksella. Tästä pieni vihreä pinkaisi maalialueen kautta örkkien viereen ja nappasi pallon käsiinsä aivan maaliviivan vieressä. Toinen heittäjistä onnistui kuitenkin tinttaamaan kaverin maahan, toinen otti pallon ja lähti oikeaa laitaa nousuun. Pikkuhiljaa siihen ympärille saatiin häkki ja häkkiä pikkuhiljaa eteenpäin, vaikka jouksupeli olikin välillä örkeille (ja valmentajalle) vaikeaa. Goblineita kertyi taukotuvan puolelle ja Rangers oli ikään kuin tekemässä maalia.

Beat Boxers sai kuitenkin häkin lopulta aika lailla tahmaistettua sekä ajettua häkin sisällekin pari gobboa. Rangers sai kuitenkin häkin putsattua ja pallon kantaja oli vapaa liikkumaan. Samoin neljä muuta örkkiä. Valmentaja katsoi tarkkaan kentältä paikan, jonne pallonkantaja ehtii hyvin juoksemaan. Kohteen ympärille määrättiin häkki, jonka örkit onnistuivat täydellisesti suorittamaan. Ei puuttunut enää kuin pallonkantaja sieltä keskeltä. Tässä kohtaa liikkumisiin ei oltu tarvittu vielä yhtään noppaa, pari taklausta oli tehnyt tehtävänsä ja väylä oli vapaa. Paitsi että takakulmaörkki seisoikin yllättäen pallonkantajan edessä, joka joutui tekemään pienen kaarroksen sillä seurauksella, että kompastui ja pallo lensi häkin ulkopuolelle. Valmentaja manasi itsensä ja joukkueensa. Pienen kahakan jälkeen Beat Boxers sai pallon vielä ylös ja peikko sai pallonkantajan heitettyä maalintekoetäisyydelle, mutta alastulo oli sen verran raju, että apteekkarin oli tehtävä parhaansa karsiakseen goblinin vielä pelikuntoon. Tauolle siis tilanteessa 0-0.

Toiselle jaksolle saatiin molemmin puolin täydet joukkueet, goblineille vieläpä nippu salaisin asein varustautuneita. Kokki keitteli jälleen keitoksiaan, tällä kertaa Beat Boxers -valmennus paikkasi tilanteen tasaiseksi. Pallo päätyi jälleen kauas takakentälle, itse asiassa maalialueelle asti. Rangers-pelaajat olivat tyytyväisiä, maali oli enää pallonnoston päässä. Ei se mennyt kuitenkaan niin yksinkertaisesti, goblinit saivat pallon ylös ja lähtivät vasenta laitaa ylös. Örkit olivat vähän huonosti sijoittuneita ja innokkaita hyökkäämään, joten laidassa oli tilaa. Parista täpärästä tilanteesta vielä selvittiin, mutta muutamaa hetkeä ennen ottelun loppua Beat Boxers sai juostua pallon maaliin.

IMG_6969

Tasoitusmaalia hakemaan

Kun maali alkoi näyttää väistämättömältä, niin örkit keskittyivät murjomaan vastustajiaan heikentääkseen tulevaa puolustusta. Tässä onnistuttiinkin aika hyvin, aloitukseen kerääntyi vain kahdeksan goblinia. He asettuivat pääsääntöisesti takakentälle. Tämä ei ymmärrettävästi miellyttänyt reilua peliä kaivannutta yleisöä, joka marssi kentälle ja pisteli pelaajia ketoon puolin ja toisin. Pallo laskeutui lopulta ihan inhimilliseen paikkaan, mutta kun sitä ei saatu ylös (eikä heitettyä), niin haaveet nopeasta maalista saatiin unohtaa. Omalla vuorollaan goblinit peruuttivat kauas pois. Örkit pääsivät kerran lyömään, mutta vailla suurempaa tulosta. Palloa ei saatu taaskaan heitettyä, joten peli päättyi Beat Boxersille 1-0.

IMG_6970

Yleisörynnäkön jälkeen

Ottelun jälkeen Grung Stoner valittiin parhaaksi Rangers-pelaajaksi – jo kolmatta kertaa tällä kaudella. Reaghor laitettiin Anger Management -kurssille opettelemaan tunteidensa hallitsemisen välttelemistä. Fanijoukko pysyi entisellään ja kassaankin kilahti 30 000.

Beat Boxers -valmentaja kirosi noppiaan ja oli ensimmäisellä jaksolla jo häviämässä ottelun huonojen nopanheittojen eikä taidon puutteen vuoksi. Lopulta kuitenkin kävi vähän niin kuin päinvastoin, Rangers-valmentaja heitti ihan ok, mutta munasi pelin pelaamalla taitamattomasti. Kahdesti pelaajia liikutettiin typerässä järjestyksessä, jälkimmäisellä kerralla kriittisesti. Tuossa tilanteessa joku olisi saattanut lähteä peruuttelemaan siirtojaan (nopanheittoja kun ei tehty), mutta tällä mentiin tällä kertaa. Pari kertaa unohdin myös sen, että goblinit ovat heikkoja, eikä siihen viereen tarvitse siirtää avustajaa taklaukseen. Ihan lopussa olisin vielä voinut pelata viimeiset vuorot järkevämmin edesauttaakseni tasoitusmaalin tekemistä. Blitzeri tai pari olisi pitänyt juoksuttaa puoliväliin gobbojen kenttäpuoliskoa, jolloin viimeisellä vuorolla maalia olisi voinut yrittää vielä pallon nosto, heitto ja ojennus -metodilla. Nyt lähdin heti heittämään, mikä epäonnistui. Epäonnistui heittäminen toki viimeiselläkin vuorolla, joten sinällään siihen ei peli kaatunut, mutta järkevämmin olisi voinut pelata. Toki Beat Boxersillakin oli omat mahdollisuutensa tehdä maaleja, peikon heittämillä gobboilla olisi voinut tulla kaksi maalia enemmänkin, mutta ei tällä kertaa. Viimeiseen otteluun täytyy lähteä tarkasti, 3 voitolla ja 3 tappiolla saattaa vielä päästä pudotuspeleihinkin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s