Unohtuneet haltiat, 2.4.2016


Haltioita

Haltioita

Nämäkin valmistuivat yli kaksi viikkoa sitten maalaushaasteeseen, mutta jäivät silloin julkaisematta, kun oli niin paljon kaikkea muuta. Sitten vähän niin kuin unohtuivat tai olivat ihan kohta -listalla. Mutta enemmittä puheitta sitten itse figuihin. Tutun näköisiä jousihaltioita, mutta jotain eroa kuitenkin. Aiemminhan olen maalannut haltioille harmaan kangaskappaleen tuohon vyötäisille, mutta näillä se onkin vihreä. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että vihreää olen käyttänyt sankareilla ja kapteeneilla ja nämä haltiasoturit tuovatkin kentälle sopivaa lisäväriä (monella tapaa). Heitä on tarkoitus käyttää Gil-Galadin King’s Guardina.

IMG_6972

Eli siis Gil-Galadilla on erikoissääntö, jonka perusteella armeijassa olevia haltioita voi haluamansa määrän päivittää yhdellä pisteellä kuninkaankaartilaisiksi. Nämä haltiat ovat parempia taistelemaan, heidän lähitaistelukykynsä on yhden parempi. Sinällään melko kosmeettinen lisä, koska haltiat ovat lähtökohtaisesti parempia taistelijoita kuin muut jo muutenkin, mutta jotain sankareita ja erikoismörköjä vastaan tuolla saattaa olla merkitystä. Kaikkein tehokkainta ei liene päivittää jousiampujia tällä tavoin, ainakaan ensimmäisenä, mutta olen havainnut, että kyllä jousiampujatkin joutuvat lähitaisteluun yllättävän usein.

IMG_6973

Haldir

Tässä kohtaa kävi sitten myös yksi aivopieru. Samalla kun maalasin näitä jousiampujia, päätin maalata myös Haldirin jousella, koska siinä samallahan se menee. Jostain syystä mulla oli päässäni tässä kohtaa ajatus, että Haldir on suurhaltia eikä metsähaltia. Hänestä tuli nyt sitten ihan väärällä teemalla maalattu – tosin en mä muita metsähaltioita omista saati ole maalannut, joten vielä ei ole vahinko tapahtunut… Voinhan lisäksi käyttää häntä jousellisena haltiakapteenina, jos haluan. Muutenkin Haldir elää vähän eri aikana kuin esimerkiksi Gil-Galad, joten yhteensulauttaminen on siinäkin mielessä hankalaa.

IMG_6971

Koko porukka

Kaikesta huolimatta olen tyytyväinen Haldirin maalaukseen, varsinkin kasvot onnistuivat hyvin – lähinnä sen takia, että maalasin ensin ihon liian tummaksi vahingossa, mutta siitä tulikin sitten hyvä pohjaväri vähän vaaleammalle iholle. Kuvassa kontrasti näyttää vähän jyrkemmältä kuin luonnossa, mutta ei tuo luonnossakaan nyt siis mikään mestariteos ole.

Nyt on saatu kaikki vanhat jutut pois alta, joten seuraavaksi sitten uusia juttuja. Viimeistelen tuossa ensi töikseni muutaman figun, joita ehdin aloittaa haasteen aikana, mutten saada päätökseen. Niitä pääsette ihailemaan jo varmaankin huomenna. Sen jälkeen hyökkään kaiketi kääpiöiden ja maaston kimppuun.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s