Haltiakirja ja kaupanpäälliset, 21.4.2016


IMG_7022

Warhammer Armies High Elves 5th Edition

Huomasin alkuviikosta, että Turun seudulla on myynnissä vanha haltioiden armeijakirja Fantasy Battleen vitosella myynnissä, joten päätin käydä sen ostamassa, kun ei tule postikulujakaan. Alkuviikosta harmittelin myös sitä, että kirpparilla tuli vastaan pari vanhaa Dark Elves -armeijakirjaa yhteishintaan 5 euroa, kun itse juuri ostin ne viidellä eurolla kappale. No, välillä sitten käy varmaan toisinpäin. Esimerkiksi eilen vaakakuppi kallistui taas vähän toiseen suuntaan.

Kun pienen etsimisen jälkeen lopulta löysin oikean osoitteen, niin kaupat syntyivät rivakasti. Samalla myyjä lykkäsi käteeni tuon pahvilaatikon ja kertoi, että jos mulla on jotain käyttöä sille, niin saan kaupanpäälliseksi. Hänellä kun ei sille ole mitään tarvetta. Nopeasti katsoin, että jotain haltioita, hevosia ja yksi lohikäärme siinä näyttää olevan. Nyökkäsin myöntyvästi, eiköhän noille jotain käyttöä keksi.

IMG_7023

Kaupanpäällisfigut

IMG_7024

Kaupanpäällismaalit

Seuraavaksi tarjottiin seuraavaa muovilaatikkoa, joka oli pullollaan maaleja. Saisin nekin, jos haluan, vaikka valtaosa maaleista varmaan onkin jo kuivahtaneita. Päätin ottaa nekin vastaan, mukana oli kuitenkin muutama Miniature Paintsin lasipurkki, jotka yleensä ovat kestäneet aika hyvin aikaa. Onhan siinä nippu pensseleitä myös.

Tässä kohtaa sitten oli kaupat valmiit, vitosella olin saanut aikamoisen läjän tavaraa – joskin osittain varmaankin tarpeetonta, mutta kuitenkin. Kyllä näillä korvaa sen mielipahan, joka melkein ehti syntyä Dark Elves -kirjojen takia.

Illalla ennen nukkumaanmenoa ehdin sitten vähän penkomaan, että mitä sitä tuli ostettua. Yhteensä 35 purkkia maaleja ja ainakin 6 pensseliä. Kuntoja en ehtinyt sen enempää vielä tutkia, mutta osa maaleista oli vielä juoksevassa kunnossa ja osa ropisevassa… En tästä laatikosta hirveästi odottanutkaan, mutta käyn näitä jossain kohtaa tarkemmin läpi. Musteet ainakin ovat ihan käyttökelpoista tavaraa, saattaa joku muukin maali vielä herätä eloon. Juuri tosin ostin niitä Coat d’Armsin maaleja, että mitään pakottavaa tarvetta ei ole lähteä näitä elvyttämään.

IMG_7025

Kaikki ostokset

Pensselit tosin saattavat osoittautua vielä ihan käyttökelpoisiksi, täytyy ne pestä huolella ja katsoa, että onko niistä mihinkään. Voi olla, että ainakin Fine Detail Brushit ovat säilytyksessään kärsineet sen verran, että niillä ei juuri yksityiskohtia enää maalaile, mutta katsotaan.

Mutta siirrytään sitten niihin figuihin. Kuten sanottua, niin lohikäärme ainakin löytyy laatikosta. Se osoittautui lopulta Imrikin lohikäärmeeksi, itse Imrikkin laatikosta myös löytyi. Tunnistusta helpotti se, että figut oli pakattu Imrin laatikkoon. Figua ei ole ihan täysin edes koottu, osa osista on edelleen muovirasian sisällä.

IMG_7026

Maalit ja pensselit

Valtaosa muista figuista oli sitten hevosia. Niin hyvin en tunne haltioiden yksiköitä, että osaisin sanoa, että mitä hevosia nämä ovat, mutta aika nippu niitä kuitenkin on. Kaikille ei löytynyt ratsastajaa, mutta osalle kyllä. Kymmenkunta ratsastajaa kaiken kaikkiaan, osa oletettavasti jotain sankareita, päälliköitä tai muita sellaisia, en ehtinyt perehtymään. Sitten löytyi yksi kotka. En tiennytkään, että suurhaltiat käyttävät kotkia – kuvittelin niiden olevan metsähaltioiden juttuja. Ja voihan se niin ollakin, eksynyt vaan tähän laatikkoon. Luultavasti on kuitenkin ihan suurhaltioiden käytössä oleva olento, oma asiantuntemukseni vaan ei tällä kertaa ole riittävä.

IMG_7027

Figulaatikon sisältö

Vielä rangoissaan kiinni, tosin osittain pohjamaalattuna löytyy sitten vielä kahdeksan keihäshaltiaa ja nippu kilpiä. Kilpiä oli myös aika nippu irrallaan, joten niitä pitäisi ainakin olla nyt riittävästi. Keihäshaltioille löytyy rangoista nähdäkseni myös torvea ja muuta, joten niistä saanee komento-osaston aikaiseksi. Todettakoon vielä, että vaikka haltiakirja onkin vitoslaitosta, niin kaikki nämä figut näyttävät olevan huomattavasti uudempaa tuotantoa. Olihan myyjällä kutoslaitoksenkin haltiakirja myynnissä, mutta se multa jo löytyy.

Muoks: Eiväthän nuo mitään keihäshaltioita ole, vaan hopeakypäriä niin kuin nuo muutkin ratsastajat. Eli hevosille löytynee siis ratsastajat, taitaa jäädä muutaman hevosen vajaaksikin…

IMG_7028

Imrik ja ratsastajat

Figujen lisäksi laatikossa oli kymmenkunta isoa neliskanttista alustaa sekä paksu nippu siirtokuva-arkkeja. Yksikään arkeista ei tosin ole juuri sellainen, mitä olisin kaivannut (Altdorfin hilparimiesten siirtokuvia), mutta saattaa näille jotain käyttöä silti olla. Osa arkeista on ainakin bretonnialaisille, mutta eiköhän siellä jotain keisarikunnallekin sopivaa ole. Lisäksi oli yksi arkki paperilippuja haltioille sekä kaksi pahvista askarreltua liikutusalustaa.

Kaiken kaikkiaan varsin mainiot kaupanpäälliset, ei ihan sitä, mitä itse varsinaisesti tarvitsisi, mutta jotain kuitenkin. Kyllä näitä kauppatavarana ainakin voi jatkossa käyttää. Tästä tulikin mieleeni tuo oikealla olevan laskurin päivittäminen. Varsinaisestihan en näitä figuja ostanut, mutta lisään ne kuitenkin tuohon ostettujen listaan, koska myydessä nämä pois merkkaisin ne sinne ainakin. Nopeasti laskien 10 ratsastajaa, kotka, lohikäärmeratsastaja ja 8 keihäshaltiaa tekee yhteensä 20 ostettua figua. Irtonaiset hevoset päätin jättää laskuista pois.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.