Jatkoajalta pronssipeliin, 4.5.2016


Keväisellä Kerttu Areenalla nähtiin kauden ensimmäinen välieräottelu New Orc Rangersin ja Sigevifin välillä. Rangersillä oli hieman pelaajahuolia ottelun alla, linjamiehet Grung ja Grang eivät olleet pelikykyisiä. Grangin loukkaantuminen oli sen verran paha, että hänelle ei nähty tulevaisuutta joukkueessa, ja veljekset Kuurt ja Krek Wall värvättiin joukkueeseen. Katsojia kertyi 21 000, joista selvähkö enemmistö kannatti ihmisiä. Muutenkin Rangers oli alakynnessä, joten tuttu kokki ja pari veritypyä suuntasi joukkueen huoltoalueelle. Rangers pääsi aloittamaan pelin hyökkäyksellä.

Kokki keitteli pienet keitokset ja ilma oli kaunis. Pieni tuulenvire nähtiin ilmassa ja pallo leijailikin hyvin lähelle Rangers-heittäjä Lobb Longwayta. Koko ottelua leimannut kankeahko ja kevyt taklauspeli alkoi jo heti ensi hetkillä, mutta jonkunlaista hyökkäystä saatiin kuitenkin aikaiseksi oikeasta laidasta. Rangersin vikkelät ja kovanyrkkiset juoksijat olivat koko lailla pimennossa ja päätyivät melko runsaslukuisina heräämönkin puolelle yleisön suosiollisella avustuksella. Örkit tekivät pienen suunnanmuutoksen ja rakensivat hyökkäystä keskeltä, mutta laidasta vapautunut lumipeikko teki tämän suunnitelman tyhjäksi. Toisaalla Darrog onnistui tyrmäämään yhden tytöistä liki kuoliaaksi, mutta joukkueen apteekkari parsi hänet kuntoon. Pallo päätyi Sigevifille, joka lähti parin pelaajan kanssa karkumatkalle. Örkit ehtivät hyvin mukaan jarruttamaan hyökkäystä ja lisäapujen saapuminen paikalle onnistuttiin estämään, mutta kun karkuun juossutta tyttöä ei saatu millään nurin (päinvastoin häntä taklatessa päädyttiin itse nurmeen), niin ensijakson loppu näki Sigevifin johtomaalin.

Rangers sai heräämöstään kaikki pelaajat kentälle, kun lähdettiin kääntämään puolustusta hyökkäykseksi. Pallo leijaili kevyessä tuulessa liki keskiviivalle ja puolituiskokki jatkoi hämmentämistään. Tällä kertaa Sigevifin taklauspeli ontui pahasti ja pallo jäikin melko lailla vapaaksi laitaan. Darrog tirpaisi toisen tytön sairaalakuntoon pikkuvamman kera ja pallo napattiin kyytiin. Oikeassa laidassa taisteltiin kovasti ja pitkään, pallo vaihtoi omistajaa ja lyöjät iskuja. Yksi tytöistä törmäsi vauhdilla Reaghorin nyrkkiin ja päätyi paikattavaksi kentän laidalle. Häntä ei taideta saada pelikuntoon seuraavaan otteluun. Rangers pääsi pikkuhiljaa niskan päälle, kokki sekoitti sen verran Sigevifin valmennusjohtoa, että kovin paljoa ei kentän laidalta pystytty huutelemaan. Tyttöjäkin alkoi kertyä kiihtyvällä tahdilla heräämön puolelle ja Rangers saikin pallon jo maalintekoetäisyydelle. Tässä kohtaa kontrolli puri eikä tasoitusmaalia tehty heti, vaan odoteltiin ajan kulumista ja jatkoaikaa. Tytöt hieman ahdistelivat, mutta lähinnä päätyivät nurmeen. Lobb Longway lopulta siirtyi maalilinjan paremmalle puolelle aivan viime hetkillä tasoittaen pelin.

New Orc Rangers - Sigevif

New Orc Rangers – Sigevif

Jatkoaika alkamassa

Jatkoaika alkamassa

Jatkoajan alkaessa jännitettiin kokoonpanojen suhteen, Sigevifillä ei ollut varsinaisen peliajan päättyessä kentällä kuin viisi tai kuusi pelaajaa, mutta saivat lopulta kentälle kahdeksan. Rangers sai täyden kentällisen, mutta joutui puolustusasemiin. Sigevif-valmennuskin heräsi ja psyykkasi joukkueensa parempaan lentoon jatkoajalle. Rangers-valmentaja puolestaan oli viisaasti säästellyt keuhkojaan ja hänellä riitti vielä hieman puhtia.

Sigevif ryhmittyi epäsymmetriseen muodostelmaan ja onnistuikin heti työntämään Ugg Fastin yleisöön. Rangersin tasaisesti levittynyt puolustuskuvio joutui heti siirtymätaipaleelle pitääkseen tytöt kurissa. Jonkun aikaa tässä onnistuttiinkin, mutta vaisu taklauspeli nosti taas päätään – molemmat joukkueet taisivat olla väsyneitä. Yksi nappiin mennyt Sigevif-vuoro avasi kuitenkin hyvät mahdollisuudet heille edetä finaaliin.  Kun sitten karkuun päässyttä pallonkantajaa taklaamaan lähtenyt  örkkipelaaja näki jälleen sen tutuksi tulleen kallon, niin tytölle ei löytynyt enää pysäyttäjää. Sigevifille siis 2-1 -voitto ja Rangers pronssipeliin. Altavastaajana otteluun lähtenyt Rangers miellytti kuitenkin faneja sen verran, että katoa ei käynyt ja kassaankin saatiin 40 000 kolikkoa. Fou Speed valittiin jostain syystä pelin parhaaksi Rangers-pelaajaksi. Pronssipeliin päästään täydellä kokoonpanolla eikä mitään lisäharjoittetakaan ole luvassa.

Ottelua leimasi ainakin Rangers-puolelta alussa pieni hajamielisyys ja uneliaisuus, edellisestä pelistä oli sen verran aikaa, että oli vähän hakemista. Toki niitä kallojakin tuli roppakaupalla. Block-kykyiset vastustajat, joilla oli sitten kaikenlaista Frenzyä ja Stand Fastia ja Fendiä aiheuttivat myös pieniä ongelmia. Toisella jaksolla sitten peli alkoi sujua ja noppakin pyöri mukavammin, mikä näkyi tuloksessa. Jatkoajasta olisi voinut tulla hyvin toisenlainen, jos Rangers olisi päässyt hyökkäämään, mutta puolustusasetelmassa vajaalukuinenkin vastustaja pystyi käyttämään nopeutensa hyväkseen. Yksi nappiin mennyt vuoro toki auttoi paljon. Tuli niitä kalloja vastapuolellekin, mutta ei ihan sellaista määrää. Peli oli kuitenkin hieman hapuilevaa, joten ansaitusti pronssipeliin. Vielä on kuitenkin mahdollisuus mitalisijoille avauskaudella, joten Rangers lähtee kovasti psyykattuna viimeiseen otteluun.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s