Kääpiökonversiot, 16.5.2016


IMG_7051

Vaihe 1

Tuossa taannoin tosiaan kirjoittelin, että kääpiöitä on työn alla, ja tässäpä niitä. Vasemmalla on lähtökohta, eli neljä koskematonta muovikääpiötä jostain sieltä neljännen tai viidennen laitoksen ajoilta. Kahdesta näistä tulee ihan tavallisia sotureita, kahdesta muusta sen sijaan lipunkantajia omiin yksiköihinsä. Naksuttelin siis ensin varovasti figut irti rangoistaan ja siloittelin valusaumat. Minulla oli jonkunlainen kuva siitä, että miten tästä jatkan, mutta ihan loppuun asti en ollut kaikkea miettinyt, jotta luovuudelle ja virheille jää tilaa.

IMG_7052

Vaihe 2

Helppoa olisi ollut napsaista kirves irti ja laittaa tilalle lipputanko, mutta se olisi näyttänyt varmaankin hölmöltä, kun lippu olisi pönöttänyt vinossa. Kääpiöllä on kuitenkin melko selvä seisoma-asento, joten päätin tehdä lipunkantajista vähän staattisempia. Niinpä veistin väkivalloin kirveskäden poikki suurinpiirtein hartialinjalta. Tämä näkyy kuvassa kaksi. Hiukan sitten veistetään tuolta kyynärpään paikkeilta muovia pois, jotta käsi taipuu helpommin pystyasentoon.

IMG_7053

Vaihe 3

Sen jälkeen napsaistaan kirves siististi poikki käden ylä- ja alapuolelta ja porataan käteen cocktail-tikun mentävä reikä. Koitin ensin tehdä poraamatta kahdesta palasta, mutta sillä tavalla ei kyllä saanut suoraa tankoa millään. Sen jälkeen sitten siis tanko paikoilleen. Seuraavaksi sovitellaan, että miten käsi saadaan sopivasti paikalleen siten, että tanko mahtuu suurinpiirtein alustalle, mutta ei mene varpaiden päälle ja että käsi näyttää suurinpiirtein luontevalta. Sitten vähän liimaa ja greenstuffia olkapään paikkeille ja toivotaan parasta. Joku olisi varmaan pinnannut nuo kaksi osaa yhteen tukevuuden nimissä, mutta itse jätin tuon vaiheen väliin. Saa nähdä, että kadunko. Greenstuffia sitten tosiaan sillä tavalla, että aukko peittyy ja luo illuusion ehjästä kädestä ja viitasta. Joku osaa sen homman paremmin, joku huonommin, minä selvisin mielestäni hyvin ja uskon lopullisen maalauksen hämäävän nopeaa silmää.

IMG_7054

Vaihe 4a

IMG_7055

Vaihe 4b

Seuraavaan vaiheeseen valitsin kaksi erilaista reittiä, ensin liimasin poikkipuun tangon kärkeen ja muotoilin greenstuffista kangasta muistuttavan lipun. Tähän päätin liimata pari kilpikoristetta tuomaan arvokasta 3D-kirjontaa kankaaseen. Ajattelin liimata ensin kilvet koristeineen yläreunaan, mutta ajattelin tämän toimivan ehkä paremmin. Toiseen vaihtoehtoon päätin käyttää ylijääneet kirveenterät. Liimasin ne yhteen ja alaosaan porasin tangolle reiän. Hoplaa, ja mahtipontinen lipputanko koristeineen on valmis. Mietin, että olisinko tuohon tehnyt vielä liehuvan lipun greenstuffista, mutta päätin laiskuuttani toisin. Tuskin tuota kukaan aseeksi kuvittelee, vaan ymmärtää kyseessä olevan lipunkantaja.

Vaihe 5

Vaihe 5

Tässä viimeisessä kuvassa näkyy sitten lipunkantajat pohjamaalin jälkeen. Askarteluni tulos on kauniisti sulautunut alkuperäiseen, uskoisin. Sitten vaan maalia päälle ja seuraavaan taisteluun. Huomenna tosin on Blood Bowl -liigan pronssiottelu ja Suomen lätkämatsi, joten mennee loppuviikon puolelle, että saan mitään aikaiseksi. Onneksi toki pohjamaalasin ne pari muutakin kääpiötä siinä samalla, niin on taas maalattavaa ja tulee kerralla enemmän. Toki ehkä vähän hitaammin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s