Neljänneksi, 19.5.2016


Tiistaina pelattiin tosiaan Blood Bowl -liigan mitalipelit, New Orc Rangers oli osallisena pronssipelissä, mutta mitalit jäivät saamatta. Ottelut käytiin Kerttu Areenalla kauniissa säässä. Pronssipeliin kertyi katsojia 29 000, joista vain reilu kolmannes kannatti isompia vihreitä. Isompia vihreitä vahvisti tällä kertaa tuttu velho sekä tähtipelaaja Bomber Dribblesnot, joka laitettiinkin heti kentälle Rangersien saatua aloitusvuoron.

Ottelu alkoi lupaavasti, vaikka pallo kaartelikin kauas takakentälle. Pallon kaarrellessa örkit ottivat kuitenkin muutamat askeleet eteenpäin ja valmistelivat hyökkäyskuviota. Bomber lähti heittämään pommia, mutta oli hieman ruosteessa kaveri ja valmentaja joutui tosissaan huutamaan, että pommi lähti perille. Ei mainittavampaa vaikutusta kuitenkaan, taklauspeli tyssäsi myös heti alkuunsa. Peli takelteli yleisesti ottaen kaikinpuolin, jatkossakin Bomberin heittopeli aiheutti ongelmia enemmän hänelle itselleen kuin vastustajalle. Reaghor onnistui yhden goblineista tappamaan, mutta kun samaan aikaan vikkelät juoksijat pelasivat itsensä katsomoon tai muuten vaan vaihtopenkille, niin ylivoima kallistui goblineille. Puolivälissä erää pallo oli saatu jo heittäjälle, mutta hän joutui nopeasti goblineiden ympäröimäksi ja kaatamaksi. Velho päätti heittää tulipallon toipilasta päähän toivoen käristävän ympäriltä goblineita. Vaikutus ei ollut kovin kova, kovimmat iskut otti kovaonninen heittäjä. Tämän jälkeen goblinit sitten kantelivatkin palloa kohti maaliviivaa hitaasti, mutta varmasti. Viime hetkillä Bomber vielä yritti heittää pallonkantajaa pommilla, mutta räjäyttikin itsensä. Goblinit saivat tehtyä helposti 1-0 -maalin.

Toisella jaksolla goblinit lähtivät hyökkäämään ja tälläkin kertaa aloituspotkun kaartaessa ilmassa otettiin ensimmäiset askeleet. Örkkien taklauspeli teki tulosta, Darrog, Unpret ja Lobb tirpoivat vuoron perään vastustajan sairaalakuntoon, mutta samaan aikaan keskellä puolustusta oli aukko, josta goblinit kävelivät läpi ja tekivät nopean 2-0 -maalin puolivälissä erää. Örkeillä oli vielä teoreettiset mahdolliset tasoittaa ottelu varsinkin kun toinen peikoista oli tyrmätty jo ulos, goblineita oli vain kourallinen ja örkkejä täysi kentällinen. Tuuli lennätteli palloa vielä parempiin asemiinkin, joten kavennusmaali näytti mahdolliselta. Palloa ei kuitenkaan saatu onnistuneesti hyppysiin, vaan se pomppi pelaajien näpeissä. Lopputuloksena se kuitenkin jäi hyppysiin, mutta silti. Hyökkäys lähti hitaasti laitaa pitkin, toinenkin peikko tyrmättiin pois, mutta Rangersien pelaajat eivät olleet riittävän nopeita. Pari hassua goblinia sai pallon irti kantajalta ja pian se lensikin jo kauas toiseen päähän. Sieltä sitä ei kuitenkaan saatu enää kiinni, mutta kummallakaan ei ollut enää maalintekomahdollisuuksia.

New Orc Rangers

New Orc Rangers

Peat Bog Beat Boxers

Peat Bog Beat Boxers

Ottelu päättyi siis 2-0, mikä oli siinä mielessä outoa, että Rangersilla oli lopuksi kaikki 13 pelaajaa tolpillaan (vain tähtipelaaja Bomber oli joukosta poissa), kun taas vastapuolella oli 5 pelaajaa kentällä, joista 3 tolpillaan… Raaka voima ei näemmä pelkästään riitä voittoon.

Kassaan tuli rahaa kuitenkin 40 000 kultakolikkoa – mitäköhän niilläkin oikein tekisi? Lobb Longway palkittiin hyvistä yrityksistä parhaana pelaajana ja hän pääseekin ylimääräisiin harjoituksiin ennen ensi kautta. Fanimäärä pysyi ennallaan.

Mitä tästä opimme? Parempi pelaaja voitti. Toki ykkösiä ja kalloja tuli tälläkin kertaa, mutta liian innokas hyökkäily kostautui myös. Lisäksi blitzereita tulee pelattua liian rohkeasti laidoilla, jonne ne jäävät jumiin tai lentävät katsomoon pelin pyöriessä keskellä kenttää.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s