Pitkästä aikaa Blood Bowlia, 7.7.2016


Mukava sää helli niin joukkueita kuin katsojiakin New Orc Rangersin ja Verenjanon Vankien kohdatessa toisensa Kerttu Areenalla. Katsojia oli 22 000, joista niukka enemmistö kannatti vihreää punaisen sijaan. Verenjanon vangit valitsivat verta kentälle, Bloodweiser Babe heille avuksi, mutta toinen valinta, vaelteleva vesipoika, vähän vesitti tätä suunnitelmaa. Aloituksen he toki saivat ja käyttivätkin sen tehokkaasti hyväkseen lähtien jo aloituspotkun aikana eteenpäin.

Vakavia vammoja ei tullut kummallekaan, mutta Vangit saivat pallon ja tulivat oikeaa laitaansa eteenpäin. Valmentaja olisi halunnut pelata hieman aikaa, mutta vihreä vyöry oli sen verran suuri ja lähellä, että puolivälissä jaksoa syntyi lopulta avausmaali. Rangers lähti hakemaan tasoitusta (lähtien liikkeelle jo aloituspotkun aikaan) ja nyrkit heiluivat ilmassa. Khornen poikia löytyi niin turpeesta kuin taukotuvaltakin, pallo taasen päätyi Rangersien näppeihin. Omaa vasenta laitaa hyökkäys eteni nätisti ja jakson loppuhetkillä oltiinkin jo maalintekotilanteessa keskellä päätyä. Kovaonninen örkki kuitenkin tyrmäsi itsensä helpohkossa taklausyrityksessä ja tuomari vihelsi puoliajan päättyneeksi tilanteessa 1-0.

Toisen jakson alku

Toisen jakson alku

Toinen jakso alkoi liki identtisesti örkkien edelliseen aloitukseen nähden. Taas pelaajat lähtivät hyvissä ajoin liikkeelle ja nyrkit heiluivat ilmassa. Moogor Ironhand innostui jopa tappamaan yhden vastustajan ihmispelaajista. Vasenta laitaa tultiin taas, tällä kertaa maalinteossa onnistuttiin vähän puolivälin jälkeen, kun Ugg Fast kipitti pallon maaliin. Tätä ennen vastustajan rivejä oli harvennettu urakalla taukotuvalle ja tappoipa Grung Stoner siinä sivussa yhden vastustajistakin, ei regeneraatio näissä pirskeissä auttanut. Tässä kohtaa olisi ollut pieni hetki pelata aikaa, mutta örkkivalmentaja haki ennakkoluulottomasti voittomaalia ja piti kiirettä.

Seuraavassa aloituksessa pysyttiin paikoillaan, mutta molempien joukkueiden valmentajat pitivät tiukat puhuttelut joukkueilleen. Vangit pitivät palloa pitkään takakentälle, mutta lähtivät sitten nopeasti etenemään. Rangers sai torpattua pelaajan irti pallosta ja pallon vielä Unpret Boltille, mutta irtautuminen vastustajasta ei enää onnistunut. Vangit olivat tässä kohtaa pahasti alivoimaisia, Reaghor Rockjaw ja Dirr Flash teloivat kumpikin vastustajan mieheen ulos ottelusta. Pieniä tällejä oli toki tullut Rangersillekin ja yksinäinen Vanki pääsi keskeltä läpi. Sen jälkeen hänelle saatiin vielä heitettyä hienosti pallokin ja voittomaali siinsi hänen edessään. Rangersilla oli kuitenkin vielä hyvät mahdollisuudet estää maali. Mustaörkki vain juoksemaan karkulaisen vierelle, sen jälkeen taklataan ylivoimalla Fou Speed vapaaksi vartijastaan ja parilla askeleella sitten ryntäämään karkulainen nurin. No eihän se mustaörkki sinne viereen ehtinyt, vaan kompastui maahan. Verenjaon Vangeille aivan loppuhetkillä 2-1 -voittomaali.

Tappiosta huolimatta kassaan kilahti 70 000 kultakolikkoa eivätkä fanitkaan ottaneet tappiosta nokkiinsa. Parhaaksi pelaajaksi valittiin Moogor Steelhand. Hän pääseekin ylimääräisiin harjoituksiin, vähän erilaisiin vieläpä tällä kertaa, mutta tarkka sisältö ei ole vielä tiedossa. Maalin tehnyt Grung Stoner pääsee niin ikään jonkunlaiseen lisäoppiin.


Pientä ruostetta oli otteissa pitkähkön tauon jälkeen, mutta ihan hyvin peli lopulta rullasi. Pääsääntöisesti nopat toimivat hyvin, mutta ratkaisevilla hetkillä tuli sitten juuri se, mitä ei pitänyt. Yhden nopan blokista kallo, kun kaikki muu olisi kelvannut ensimmäisen jakson lopulla maalipaikassa ja toisella jaksolla epäonnistunut Go For It maalipaikkaa estäessä. Ei vastustajakaan kaikessa onnistunut, ykkösiä pyöri sielläkin. Esimerkiksi Bloodthirster ei oikein ymmärtänyt blitzien ideaa, lisäksi ensimmäisellä jaksolla kolme rerollia kuluivat ensimmäisen kolmen vuoron aikana.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s