Vihreät vihreällä veralla, 20.7.2016


Bunkkeri Areena oli eilen näyttämönä, kun New Orc Rangers kohtasi toisen viherhipiäisen joukkueen, eli liskomiesten Sotek’s Skitterers -joukkueen. 24 000 katsojaa olivat veljellisesti tasan kummankin joukkueen kannalla. Aloitusvuoro ja sitä kautta ensimmäinen hyökkäys myönnettiin örkeille. Liskomiehet koittivat taluttaa kentälle kovasti kipsattua kroxigoria ja paria muuta liskoa, mutta virkamiehet ehtivät väliin. Näiden tilalle värvättiin yleisöstä nopeasti pari harrastelijaskinkkiä. Sen verran heikolta näytti liskomiesten esitys tässä vaiheessa, että kiertelevä velho sekä tähtisaurus Slibli liittyivät joukkueeseen.

Vaihtopenkki kannustaa

Vaihtopenkki kannustaa

Liekö nämä ennakkoasetelmat olleet syynä, sillä aloituspotkun aikana yleisö hurrasi suuresti örkeille. Peli lähtikin örkkien kannalta hienosti käyntiin, eturivin saurukset tuupittiin nurin ja pallon kanssa lähdettiin vasemmalta laidalta nousuun. Pallonkantaja saatiin kuitenkin nurin, ja pallo päätyi Reaghor Rockjaw’lle, joka ei ole tuttu pelillisistä ansioistaan. Siinä sivussa Dirr Flash sai sen verran köniinsä, että siirtyi paikattavaksi. Hienosti Reaghor raivosi kuitenkin eteenpäin, kunnes hänet saatiin nurin. Pomppiva pallo tarttui sauruksen näppeihin. Seuraavien taklasten myötä pallo päätyi jälleen mustaörkin varmoihin käsiin. Hyökkäys oli siirtynyt pallon pomppiessa oikeaan laitaan ja tie näytti selvältä. Tässä kohtaa kuitenkin velho heitti tulipallon, joka kaatoi pallonkantajan viereltä kolme örkkiä, jättäen kuitenkin pallonkantajan ja maassa maanneen liskon koskematta. Tämän jälkeen yksinäinen örkki oli helppo kaataa, jonka jälkeen skinkki noukki pallon maasta. Laita oli melko tyhjä, joten liskot pääsivät melko helposti karkuteille. Hiukan päästiin iholle, mutta ei riittävästi. Peli 1-0 liskoille. Avausjaksoa oli vielä sen verran jäljellä, että nopeaan maaliin oli vielä aikaa. Liskomiehet saivat kuitenkin avauspotkun aikana muutettua puolustustaan sen verran, että kovin helppoa siitä ei tullut. Lobb Longway sai kuitenkin pallon maasta ja onnistui sen heittämäänkin eteenpäin, Unpret Bolt puolestaan tirpaisi skinkin sairastuvalle, mutta maalia ei saatu ennen taukoa tehtyä.

Toisen jakson alku

Toisen jakson alku

Maali roikkuu ilmassa

Maali roikkuu ilmassa

Toiselle jaksolle örkit ryhmittäytyivät puolustusasemiin. Örkkimielinen yleisö sen sijaan heitti kivellä Sliblitä, ja tähtipelaaja kannettiin kentän laidalle toipumaan. Pallo kaarsi takakentälle, josta sen skinkit nappasivat mukaansa ja heidän vasemmalle laidalleen muodostui hyökkäyskuvio. Fou Speed sitä kävi sen verran pehmentämässä, että yksi pelaaja kannettiin pelistä ulos. Muut örkit keskittyivät pitämään hyökkäyksen paikoillaan. Niin sieltä kuitenkin vain vikkelät skinkit murtautuivat takanurkasta irti ja hyökkäyksen painopiste olikin nopeasti oikealla laidalla. Sinne saatiin vielä hieman puolustusta, mutta sen verran olivat örkit toistensa tiellä, että hyvä yrityskin jäi vähän vajanaiseksi. Skinkit saivat tehtyä tilaa, ja 2-0 -maali syntyi nopeasti.

Tässä kohtaa alkoi olla jo kiire, niinpä örkit heittivät kentälle Twou Small -goblinin debyyttiotteluunsa. Örkkivalmennus oli muutenkin iskussa ja motivoitunut joukkue lähti hakemaan kavennusta harvalukuista liskolaumaa vastaan. Pienten ongelmien jälkeen pallo saatiin lopulta ylös ja heitettyäkin pitkälle kohti karkuun karannutta Twou Smallia, mutta palloa ei vain saatu kiinni. Kaikki toivo ei kuitenkaan ollut vielä menetetty, sillä sen verran harvalukuinen oli liskojen puolustus. Twou Small näytti mistä hänet on tehty tirpaisemalla vastaanasettuneen skinkit kentän pintaan niin suurella voimalla, että suojuksetkin saivat siinä rytäkässä kyytiä. Harmillisesti hän kolautti itseäänkin sen verran, että jäi kentälle makaamaan. Liskot nappasivat pallon ja viilettivät vielä nopeaan 3-0 -maaliin. Lopuksi vielä hieman nujakoitiin vailla suurempaa tuhoa.

Ottelu päättyi siis liskoille 3-0, örkkien kassaan kertyi 30 000 kultakolikkoa, eivätkä fanitkaan vielä lyöneet hanskoja tiskiin. Twou Small nostettiin ottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi ja hänen kentällä esittämänsä voimannäytteet eivät nähtävästi jää viimeisiksi – sen verran näytti lihasta olevan. Unpret Bolt puolestaan sai lisäoppia siitä, että miten pallo – tuo tuikitärkeä peliväline – napataan vastustajalta näppärästi pois.


Ottelu lähti ihan mallikkaasti käyntin, vaikka hieman ruosteessa oltiin puolin ja toisin. Nopatkaan eivät tuntuneet olevan mitenkään puolueellisia. Avausmaalin teko tyrehtyi velhon tulipalloon, joka käänsi ottelun nopeasti. Toisella jaksolla en oikein osannut puolustaa nopeita skinkkejä vastaan, vaikka vähän sitä yritin. Siitä syntyi sitten toinen maali. Lopuksi hain vielä kavennusmaalia riskillä, mutta se epäonnistui ja vikkelät vastustajat tekivät vielä yhden maalin. Oli tuo nyt ehkä lopputulosta tiukemman oloinen ottelu. Runkosarjan päätteeksi on sitten tulossa vielä yksi ottelu toista örkkijoukkuetta vastaan, kovin vihreissä merkeissä siis mennään.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s