Kauden avaus kaislikkoon, 15.9.2016


Eilen tutulla Kerttu Areenalla kohtasivat New Orc Rangers ja Konnankoivet. Bloodweiser Babe liittyi Konnankoipien joukkueen vahvuuteen, 18 000 tuhannesta katsojasta kaksi kolmasosaa oli niin ikään Konnankoipien puolella, joten ennusmerkit eivät olleet Rangersin puolella tässä kauden avausottelussa. Aloitusoikeuden örkit kuitenkin saivat ja päättivätkin lähteä hyökkäämään.

Säätila oli varsin normaali, mutta aloituspotkun lentäessä ilmassa oikealle, käskytti sammakkovalmentaja pelaajansa uuteen järjestykseen. Odotetut turpakäräjät laimentuivat kovasti, mutta pallo sentään saatiin heittäjän näppeihin. Pientä tönimistä ja yksi sammakoista taukotuvalle, mutta niin vaan sieltä liukkaat sammakot tulivat läpi ja pienen heittelyn jälkeen taululla oli lukemat 0-1.

img_7146

Tasoitusmaalia lähdettiin hakemaan turhan innokkaasti

img_7147

Ensimmäisen jakson loppuhetkiä

Puoliajasta oli kulunut vasta puolet, joten tasoitusmaaliin oli hyvin vielä aikaa. Aloitus oli liki identtinen edelliseen verrattuna. Pallo kaartoi tällä kertaa aavistuksen enemmän oikealle, mutta aloituspotkun aikana Konnankoivet järjestivät itsensä totutusti uuteen järjestykseen. Tällä kertaa Thr Farball ei päässyt palloon käsiksi, vaan kaatui sen päälle nenälleen. Konnankoivet riensivät kärppinä paikalle, mutta eivät pystyneet kovin suuriin haittatekoihin. Pari onnistunutta taklausta, väistöjä, pallonnosto, epätarkka heitto, sen kiinniotto ja muuta pientä mahtui yhteen vuoroon. Pallonkantaja saatiin kuitenkin hyvin liimattua kiinni – toki Unpret Bolt oli muutenkin vastustajan tiukassa vartioinnissa koko ajan. Taklauksin saatiin vähän liikkumatilaa, mutta kun jäljelle jääneistä ei päästy irti, niin hyökkäys tyrehtyi. Konnankoivet koettivat vielä tehdä toista maalia, mutta päättivät jättää turhat riskit väliin ja tyytyivät 0-1 -taukolukemiin varmistuttuaan siitä, että New Orc Rangerskään ei pystyisi enää tasoittamaan ottelua.

Toiselle jaksolle örkit lähtivät puolustamaan varsin syvässä muodostelmassa, kaikkialle loikkiviin sammakoihin oli jo totuttu liiankin hyvin. Molemmat valmentajat keskittyivät taktiikoiden mieleenpainamiseen ja pelaajat olivatkin kentällä hyvin kurinalaisesti. Konnankoivet saivat toki pallon ja tönivät hiukan örkkejä maahan tai taukotuvalle, mutta eivät sen kummempaa. Pallonkantaja pysytteli takakentällä. Örkit tekivät taklauksen siellä, toisen täällä, mutta pitivät tiukasti puolustusasemansa. Molemmat joukkueet odottelivat sopivaa tilaisuutta. Yllättäen se avautui örkeille, kun pikkusammakko kaatui. Välittömästi örkkirivistö hyökyi puolustuskannalle joutunutta sammakkolinjaa vastaan ja pari örkkiä saatiin linjan taakse ja palloon käsiksi. Pallo saatiin välillä jopa käsiinkin asti, mustaörkkikin kanniskeli sitä ansioituneesti. Taklaukset molemmin puolin olivat kevyitä, eikä suurempia vammoja tullut kummallekaan. Yksi pikkusammakoista kompuroi itsensä taukotuvalle, mutta apteekkari lähetti hänet takaisin kentälle. Loppuun asti yritys oli tiukkaa, välillä nähtiin hetkittäin hienoja onnistumisten sarjoja, välillä taas yllättävän epäonnisia kömmähdyksiä. Viimeisillä hetkillä örkeillä oli vielä mahdollisuus tasoitukseen, mutta kun palloa kantanut pikkusammakko pysyi sitkeästi pystyssä, niin pelinrakentelua ei päästy edes aloittamaan. Lopputuloksena siis 0-1 -tappio.

Fanit olivat kuitenkin maltillisia viihdyttävän ottelun jälkeen, rahaakin valui kassaan taas 50 000 kultakolikkoa. Joukkueen parhaaksi pelaajaksi valikoitui käytännössä koko toisen jakson taukotuvalla huilannut Darrog Ironhead, jonka taklauskyvyille olisi kyllä ollut käyttöä kentälläkin.


Hiukan haparoivaa oli peli puolin ja toisin, tuplaykkösiä nähtiin, samoin tuplakalloja, eli uusintaheittoja kului. Pitäisi ehkä taas jatkossa lähteä siitä liikkeelle, että niitä Go for Ittejä ei lähdetä ottamaan ellei ole aivan välttämätön pakko. Samoin vastustajan taidot olisi hyvä muistaa, Diving Tacklet ja muut inhottavuudet. Ei omassa pelissä muuten mielestäni sen suurempaa vikaa ollut, noppa ei pyörinyt aina kivasti ja kun kummaltakaan puolelta ei tipahtanut pelaajia taukotupaa kauemmas, niin aika vaikeaa oli pelaaminen. Toisen jakson alussa molemmat keskittyivät aika moiseen kyttäilyyn, josta aukesikin örkeille hyvä tilaisuus, mutta sitä ei saatu hyödynnettyä. Taitavaa pelaajaa vastaan pitäisi noissa onnistua, paikkoja kun ei liikaa tule.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s