Avauspiste, 11.10.2016


Eilen perinteinen Kerttu Areena sai todistaa perinteisen ihmisten ja örkkien välisen välinselvittelyn Turun Blood Bowl -liigassa. New Orc Rangers sai vastaansa siis henkiinherätetyn Laupeuden Veljeskunnan, jäljellä ei joukkueesta ollut oikeastaan muuta kuin nimi ja värit. Örkkifanit tulivat runsain joukoin odottamaan kauden ensimmäistä voittoa, 18 000 katsojasta vain 3 000 oli ihmisten puolella. Muutenkin vaakakuppi oli kallellaan, sitä tasoitettiin velholla, apteekkarilla, parilla Bloodweiser-typyllä sekä Ragwald Pylväskilvoittelijalla.

Tilanne yleisörynnäkön jälkeen

Tilanne yleisörynnäkön jälkeen

Kauniissa säässä hyökkäysvuoro arvottiin ihmisille. Tämä taisi olla liikaa yleisölle, joka ryntäsi kentälle. Neljä örkkiä tuupertui kentän pintaan sekä peräti seitsemän ihmistä. Tämä luonnollisesti hieman tyrähdytti ihmisten hyökkäyshaluja. He kävivätkin vain noukkimassa pallon ja perääntyivät takakentälle odottelemaan sopivaa tilaisuutta edetä. Tätä ei kuitenkaan koskaan tullut, vaan örkit painoivat päälle, potkivat maassa makaavia ihmisiä, saivat pallon ja Fou Speed kantoi pallon maaliin. Ensimmäistä jaksoa oli kuitenkin vielä sen verran jäljellä, että tasoitusmaali oli mahdollinen. Ihmiset ryhmittivät hyökkäyskuvionsa vasempaan laitaansa ja niinpä avauspotku potkaistiinkin oikealle. Samalla aurinko tuli pilvien takaa esiin aiheuttaen harmaita hiuksia varsinkin ihmisille, jotka hakivat nopeaa maalia. Hyökkäyskuvio oli vasemmalla ja sieltä ihmiset lähtivät etenemään. Pieniä hankaluuksia oli pelaajilla ymmärtää kuviota, mutta kun ensimmäinen pelaaja sai valmentajan huutoryöpyn seurauksena ensimmäisen palasen paikoilleen, niin muutkin pelaajat onnistuivat sen kummemmitta murheitta muodostamaan häkin örkkien kenttäpuoliskolle. Sen jälkeen pallo maasta, ojennus ja koppari juoksi häkin keskelle. Örkit liimautuivat häkin ympärille sen minkä pystyivät, Twou Small ryntäsi häkkiin ja tinttasi pallon kantajan nurmikkoon. Onnistuneilla taklauksilla ihmiset saivat kuitenkin tarvitsemansa tilan ja saivat tehtyä tasoitusmaalin. Jakson lopulla vielä örkit yleisön hurratessa hieman pehmensivät ihmisiä, Ugg Fast teki auringonpaisteesta huolimatta hienon syötön ja Grung Stoner potkaisi maassa maanneen ihmisen ulos ottelusta. Tauolle lukemissa 1-1.

Toinen jakso alkoi örkkien hyökkäyksellä ja valmentajan taktiikkapalaverilla. Ihmisten taktiikka oli hieman hakusessa avauspotkun jäädessä lyhyeksi. Pallo annettiin supertähti Unpret Boltille, jonka ympärille rakennettiinkin hieno häkki. Vaelteleva velho harjoitteli tulipalloa ihmisten vaihtopenkillä, mitä örkit jäivät ihmettelemään. Ihmettelivät sen verran, että kun tulipallo sitten hetken päästä läjähti kenttään, niin viidestä örkistä neljä kellistyi maahan pallonkantaja mukaanlukien. Ihmiset käyttivät tilaisuuden hyväkseen ja ryntäsivät pallon luo. Örkkejä ei enää riittänyt hyökkäystä pysäyttämään, vaan jakson puolivälissä Veljeskunta siirtyi 2-1 -johtoon. Seuraavaa aloitusta odotellessa molemmat valmentajat kävivät kuumina jakaen uusia taktiikoita pelaajilleen. Örkit lähtivät hyökkäykseen, Thr Farball noukki pallon maasta ja kuvio alkoi rakentua. Aurinko häikäisi kuitenkin sen verran, että heittopeliä ei uskallettu vielä aloittaa, vaan linjoja tiivistettiin ensin. Lopulta pallo kuitenkin lensi hienosti Boltin hyppysiin, joka lähti vasenta laitaa etenemään. Muut örkit keskittyivät pieksemään ihmisiä, mutta pahaksi onnekseen Moogor Steelhand sai kokea kovia murtuneen niskan muodossa. Dirr Flash maksoi kuitenkin hetikohta perään potut pottuina tyrmättyään yhden ihmisistä ulos pelistä. Hyökkäys eteni pikkuhiljaa, mutta ihmiset saivat koko ajan painetta hyökkääjiin, eikä läpijuoksu onnistunut. Twou Small päättikin rynnätä keskelle kenttää, jossa oli hyvin tilaa. Bolt huomasi tämän ja teki nopean käännöksen ja kaarsi Twoun luokse. Hänen oli tarkoitus juosta vielä hieman pidemmälle ja jäädä Twoun eteen seisomaan samalla kun antaisi hänelle pallon. Kenttä oli kuitenkin huonossa kunnossa, ja hän päätyi turvalleen maahan. Kenttä ei suosinut ihmisiä sen paremmin ja pienen tönimisen jälkeen tie oli auki Twoulle. Ei muuta kuin pallo ylös ja juosten kohti maalilinjaa. Pientä hapuilua oli viime metreillä, mutta valmentajan opeilla pallo saatiin kuin saatiinkin kannettua peliajan puitteissa maalilinjan ylitse. Aivan toisen jakson lopulla tilanne siis 2-2. Örkkivalmentaja antoi vielä viimeiset neuvot puolustukseen, mutta ne taisivat mennä kuuroille korville avauspotkun lennetettyä pallon katsomoon. Aikamoisen nujakan ja nyrkkipiirin Veljeskunta sai vielä keskelle kenttää, mutta suurempia vahinkoja ei sattunut.

Ottelu päättyi siis 2-2 -tasatulokseen, joka ei Rangers-faneja miellyttänyt. Kassaan kilahti kuitenkin taas mukavasti kultakolikoita, 40 000. Moogor valittiin parhaaksi pelaajaksi, mutta hän jättää siis seuraavan ottelun väliin. Maalin tehnyt Fou pääsee ehkä tavallista erikoisempaan oppiin lisäharjoitusten myötä, syöttöpisteen saanut Ugg pääsee niin ikään lisäoppiin.


Nyt tuli ainakin pisteitä pelaajille ja tasapelistä yksi piste joukkueellekin. Johtomaalin jälkeen tuntui hyvältä, lopun tasoitusmaalin jälkeen ehkä vielä paremmalta. Ensimmäisen jakson lopulla tein vähän turhan löyhän puolustuskuvion, kun ajattelin vastustajan keskittyvän lyömiseen yrittämättä vaikeaa tasoitusmaalia. Mutta siinä vastustaja sai kaikki nappulat oikeaan paikkaan, vaikka reroll meni jo ensimmäiseen heittoon. Vaikka sainkin pallon sen jälkeen irti, niin silti onnistuivat tekemään tasoitusmaalin. Tässä kohtaa ei oikein ollut enää mitään tehtävissä paremmin.

Toisella jaksolla velho oli heittämässä tulipalloa kesken vuoron, mutta kun tämä hoksattiin, niin peruutettiin pallo ja nostettiin pelaajat ylös. Sen jälkeen omalla vuorollani otin Frenzy-örkillä riskin, ei kaatunut ensimmäisellä taklauksella vastustaja ja toinen taklaus menikin sitten muistaakseni yhdellä nopalla kalloksi. Häkki jäi siis aloilleen ja velho heitti tulipallon ”uudestaan” vielä suuremmalla teholla kuin aiemmin. Sen jälkeen olikin tyhjää kenttää tehdä maali. Otin riskin, se kostautui.

Ykkösiä ja kalloja tuli tässäkin pelissä aika lailla, varsinkin väistöt olivat ihmisille vaikeita, Go for Itit molemmille. Mutta nyt niitä epäonnistumisia tuli ainakin tasaisesti molemmille, samoin kuin onnistumisia, joten molemmille jäi hyvä maku pelistä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s