Toinen peli Age of Sigmaria, 27.10.2016


Eilen pelasin toisen pelini Age of Sigmaria Turun Lohikäärmeenluolassa, tällä kertaa sitten jo ihan omilla figuilla. Ihan loppuun asti en saanut niitä maalattua valmiiksi, mutta pelikentälle kelpasivat, kun ei parempaakaan ollut mulla tarjolla. Oma 500 pisteen Slaves to Darkness porukkani sai kaverikseen saman verran Hosts of Slaaneshia ja vastapuolelle 1000 pistettä Seraphoneja. Skenaarioksi arpoutui Gifts from the Heavens. Vastustaja sai valita kenttäpuoliskon ja meille jäi kuolettava järvi sekä pari mystistä rakennusta. Slaaneshin joukot laitettiin melko lailla kaikki keskelle demoniprinssiä lukuunottamatta, joka tuli oikealle laidalle oman ratsastavan kaaoslordini ja kaaossoturiyksikön kanssa. Toinen yksikköni kaaossotureita otti vasemman laidan.

img_20161026_185159

Toista kierrosta

img_7177

Kolmatta kierrosta

Ensimmäisellä vuorolla Seraphonit lyllersivät hieman eteenpäin ja heittelivät läjän taikoja. Meidän vuorollamme mystinen rakennus koitui slaaneshilaisten kohtaloksi ja he jäivät jumittamaan. Kaaossoturit lähtivät pihtiliikkeeseen molempia reunoja pitkin ja komentajat rynnivät vihollista.

Toisella vuorolla Seraphonit jatkoivat loitsintaa ja ottivat puolustusasemat meitä vastaan, koska heidän meteoriittinsä oli pudonnut mukavasti juuri pikkuliskojen taakse. Slaaneshin demonit pääsivät rakennuksesta ulos, mutta rynnäkkö jäi vajaaksi. Toisaalta meteorikin oli sinne taloon pudonnut, joten hyvä siitä oli pitää kiinni. Komentajamme sekä toinen kaaossoturijoukkomme sentään pääsivät vastustajan iholle ja vahinkoja saatiin puolin ja toisin.

Kolmannella kierroksella saimme lopulta aloituksen heitettyämme noppia ainakin viidesti. Taistelumme kuitenkin kilpistyi varsin tehokkaasti vastustajien panssareihin, eikä vakavia vahinkoja saatu aikaiseksi. Vastapalloon tulikin sitten lujaa, vuoron päätteeksi kentällä ei ollut yhtään Slaaneshin demonia ja Seraphoneita oli yllättäen ilmaantunut selustaamme meteorin luokse.

Neljännen kierroksen aluksi yritin vasemman laidan kaaossotureilla vielä rynnäkköä kohti meteoria vahtivia liskoja, mutta lyhyeksi jäi. Laskimme, että mikäli Seraphonit neljännen kierroksen vain möllöttävät paikoillaan, niin emme voi saada enää pisteissä heitä viidennellä vuorolla kiinni. Totesimme siis pelin hävityksi ja keräsimme figut pois pöydältä.


Vähän mulla oli kaikki hakusessa, varsinkin aluksi, kun viimeisestä sääntöjen luvustakin oli hetki aikaa ja ensimmäisestä pelistä vielä enemmän. Allegiance Abilitiesin unohdin kokonaan pari ensimmäistä vuoroa, mutta kyllä nekin sieltä sitten tulivat käyttöön. Taktiikassa olisi ollut parantamisen varaa, liskojen yllättävään esilletuloon olisi pitänyt varautua, mutta toisaalta kuvittelimme onnistuvamme päihittämään jo pöydälle olleet liskot taistelussa. Vastustajan tehokkaat loitsut, kestävät yksiköt ja hyvät nopanheitot veivät kuitenkin terän iskuistamme.

Vasemman laidan kaaossoturiporukka oli aika tarpeeton, haahuili pelin ajan saamatta mitään aikaiseksi. Tosin, jos meteorit olisivat osuneet jonnekin muualle, niin lopputulos olisi voinut olla jotain muuta. Nyt liskojen alueelle pudonnut meteori tipahti kätevästi juuri heidän joukkojensa taakse, ja liskot saivat koko armeijansa sitä puolustamaan. Me emme saaneet kuin noin puolet, kun demonitkin liikkuivat luvattoman hitaasti. Kaaossoturini kestivät hyvin iskuja ja saivat niitä ihan hyvin perillekin asti, mutta taikuudella buustattuihin panssareihin valtaosa iskuista tyrehtyi.

Täytyy ennen seuraavaa peliä hieman keskittyä noihin Allegiance Abilitiesseihin sekä muistaa sitten pelissä pelata sitä skenaariota. Katsotaan, koska seuraavan kerran ehdin pelaamaan. Lähitulevaisuudessa olisi tarkoitus saada viimeisteltyä noiden pelissä käytettyjen figujen maalaus.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s