Toinen tasapeli, 1.11.2016


Tänään Bunkkeri Areenalle kerääntyi kauniissa säässä vaivaiset 11 000 katsojaa seuraamaan New Orc Rangersin ja Pieksämäen Pirujen välistä Blood Bowl -ottelua. Valtaosa yleisöstä kannatti örkkejä ja kaaosjoukkueelle annettiinkin tasoituksena tähtipelaaja Lord Bolag sekä apuvalmennusta. New Orc Rangers lähti ensimmäiselle puoliajalle hyökkääjänä.

img_7185

Hyökkäys etenee

Pallon kaartaessa ilmassa taivaalle ilmestyi myös kivi, joka asui yhtä petomiestä jalkaan. Hajonnut polvi vainonnee häntä vielä kauan. Tämän aukon Rangers pyrki hyödyntämään, ja kun taklauspelikin toimi, niin hyökkäys eteni nätisti enemmän tai vähemmän häkkimuodostelmassa. Pirut laittoivat pirusti kampoihin, ja Grung Stoner sai kokea kovia. Apteekkari levitteli käsiään, ei tuollaisen rivipelaajan takia jaksa vaivautua lääkintätehtäviin. Grung Stoner siirtyi näin ollen vihreämmille pelikentille. Joka tapauksessa hyökkäyksen ehtiessä aivan maaliviivoille Lobb Longway heitti lyhyen syötön juoksun sijaan Dirr Flashille, joka nappasi pallon kainaloonsa ja riensi maaliviivan ylitse tehden 1-0 -maalin.

img_7186

Yleisöryntäyksen jälkeen

Jos avauspotkun aikana kentälle lensi kivi, niin toisen potkun ollessa ilmassa kentälle vyöryi koko yleisö. Kolme Pirujen ja Neljä Rangersin pelaajaa makasi kentän pinnassa, kun peliä vihdoin päästiin jatkamaan. Tasoitusmaali roikkui ilmassa, mutta kun syöttöpeli ontui, niin maali jäi näkemättä. Tauolle siis tilanteessa 1-0.

Toiselle jaksolle lähdettäessä Rangers-valmentaja piti puhuttelun joukkueelleen ja painotti johtoasemasta huolehtimista. Kun laidalla pelannut Dirr Flash kuitenkin tyrmäsi itsensä kaikesta huolimatta, niin oikea laita jäi auki. Sieltä pari petomiestä rynnisti läpi ja pallokin onnistuttiin heittämään maalintekoalueelle. Dirr Flash hoiperteli ylös ja rynnisti petomiehen perään hieman kompuroiden, mutta pääsi kuitenkin iholle asti. Valmentajan kuviot eivät olleet kaikesta huolimatta aivan selviä, koska Unpret Boltilla olisi ollut hieno mahdollisuus juosta pallonkantaja kiinni ja tyrmätä hänet turpeeseen. Dirrin juoksentelun seurauksena hän ei kuitenkaan päässyt perille asti vaan kompastui maahan juuri ennen taklausta. Tämän jälkeen petomiehet tyrmäsivät Dirrin ja tekivät tasoitusmaalin.

img_7187

Toista jaksoa

Toista jaksoa oli jäljellä yli puolet ja Rangers-valmentaja koulutti taas joukkuettaan. Hyökkäyskuvio saatiin nätisti aikaiseksi ja kaaossotureita saatiin nurmeen. Lord Bolagkin sai maistella turvetta pariin kertaan. Keskelle kenttää muodostui melkoinen avopallo, jossa iskuja vaihdettiin, mutta pallon pysyessä kuitenkin hyvin örkkien hyppysissä. Epäonnistuneen väistön jälkeen puolustukseen aukesi aukko, joka välittömästi hyödynnettiin. Riittävän pitkälle pakoon ei kuitenkaan päästy, ja pallo päätyi nurmelle pyörimään. Aikaa oli vielä maalintekoon reilustikin, mutta kun hyvistä yrityksistä huolimatta pallo jäi nurmen pintaan, niin voittomaali jäi tekemättä. Ottelu päättyi siis tasan 1-1.

Örkkifanit kaipasivat voittoa ja tulistuivat ottelun jälkeen, kaikkia heitä ei ensi ottelussa nähtäisi. Kassaan kuitenkin tuli rahaa 70 000 kultakolikkoa, joilla palkattaneen Grungin tilalle uusi pelaaja. Toisaalta tästä ottelusta sivussa ollut Moogor Steelhand on jälleen ensi pelissä pelikykyinen ja joukkue siten minimivahvuudessa. Palloa useasti kantanut Thr Farball valittiin ottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi. Maalin tehnyt Dirr Flash puolestaan pääsee opettelemaan, miten lyödään lujaa. Ehkä hän ei sen jälkeen enää töpeksi puolustuspään taklauksissakaan.


Kalloja ja uudelleenheitettyjä kalloja nähtiin taas, samoin kuin epäonnistuneita lisäaskelia. Kovin epätasapainoisesti nopat eivät kai kuitenkaan pyörineet. Tasoitusmaali jäi harmittamaan, en ollenkaan huomannut riittävän ajoissa, että Unpret Bolt olisi pystynyt yhdellä väistöllä ja kahdella lisäliikkeelle blitzaamaan pallonkantajan – nyt siirsin ensin tuupertuneen Dirrin pallonkantajan viereen kahdelle lisäliikkeellä, joihin meni reroll. Tämän jälkeen Unpret olisi myös kaivannut rerollia, mutta eipä sitä enää ollut. Ylivoimablokki block-kyvyllä blockitonta vastaan ja Strib Ball -kyvyllä olisi voinut hyvinkin estää maalin syntymisen. Voittomaali ei ollut kaukana toisen jakson lopulla, mutta kun se pallo kerran tipahti turpeeseen, niin ei sitä siitä enää ylös saatu, vaikka muuten kaikki onnistuikin kuin tanssi. Kaksi tappiota ja kaksi tasapeliä, nouseva käyrä – ehkä runkosarjan viimeisessä pelissä tulee sitten se voitto?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.