Pääasiassa kääpiöitä, 17.11.2016


img_7201

Marrasmaalauksen toinen erä

img_7202

Dwarf Miners

img_7203

Sinipunakeltatriadi

Tässä on viime päivinä ollut vähän hektistä, joten blogissa on ollut vähän hiljaista. Koitetaan purkaa kirjoitelmasumaa. Marrasmaalauksen toisena teemana oli triadi, jota piti vähän selvitellä. Kyseessä ei ole siis kiinalainen rikollisjärjestö vaan värioppiin liittyvä kolmio, jossa siis väriympyrään laitetaan tasasivuinen kolmio, jonka kärjet määräävät käytettävät värit. Perinteinen koulussa opetettu päävärien ja välivärien väriympyrä ei kuulemma pidä paikkaansa, vaan uudet teoriat ovat uusien väriympyröiden kannalla. Päätin kuitenkin lähteä perinteisin meneltelmin liikkelle ja valitsin triadikseni punaisen, keltaisen ja sinisen. Kohteeksi valikoitui kääpiökaivajat, tai ehkä ensin valikoitui figut, ja sitten värit.

Päätin lähteä rakentamaan tätä triadia siten, että käytän yhtä väriä yhteen figuun sen sijaan, että tunkisin kaikkia kolmea yhteen. Näin figuista ei tule sillisalaattia. Lisäksi nuo värit tuovat vähän yksillöllisyyttä univormuttomiin kääpiöihin, mutta muiden värien (puu, metalli, iho, parta) pysyminen samana sitoo kuitenkin (koon lisäksi) joukon mukavasti yhteen. Figut muuten valmistuivat jo perjantaina, mutta vasta nyt siis ehdin niistä tänne kirjoittaa.

Onnistuin kolmessa figussa aika hyvin, vaikka parannettavaa tietenkin aina jäi. Foorumilla kommentoitiin, että haarniskaosat kaipaisivat ehkä tummaa washia. Katsotaan ehkä seuraaviin figuihin.

Viime viikolla oli aikaa, joten päätin kolmen figun lisäksi maalata pari muutakin kaivajaa, jotta saan niitä heti pelikelpoisen yksikön. Päätin näissä jatkaa samalla triadilla, mutta siten, että nyt käytin kahta väriä kolmesta kussakin figussa. Laskeskelin, että näillä väriyhdistelmillä saan maalattua yhteensä yhdeksän figua, joka on juurikin se määrä, mikä minulla näitä on. Näiden lisäksi kolmen figun komentoryhmä, joihin ajattelin sitten laittaa kaikkia kolmea väriä, niissä kun on enemmän yksityiskohtia ja krumeluureja.

Kääpiökaivajia

Kääpiökaivajia

Elf Command & Eorl the Young

Elf Command & Eorl the Young

Kolmas teema marrasmaalauksessa on kontrasti, joka on luonnollisesti aika lähellä tätä triadia, koska siellä väriympyrässä taas seikkaillaan. Tai sitten kontrastia voi hakea valosta ja varjosta, erilaisista tekstuureista ja ties mistä. Itsekin päätin hypätä rohkeasti ulos väriympyrästä ja lähteä soveltamaan kontrastia itseä kiinnostavalla tavalla. Kohteeksi valikoitui Crooked Dicen natsit. Heistä enemmän sitten viimeistään ensi viikolla, joskin instagrammista löytyy jo kuvia alkuvaiheesta.

Kun tässä vähän ollaan laiskoteltu kirjoitusten suhteen, niin ympätään tämän viestin loppuun vielä viimeisimmät ostokset. Nämä kaupat tuli tehtyä keskiviikkona. Laskennallisesti maksoin näistä kahdesta blisteristä yhteensä 22 euroa, mutta käytännössä annoin vastineeksi figuja – niitä viime viikolla ostamiani petomiehiä sekä kääpiösurmaajia.

Maalaamattomien figujen määrä siis vähenee tavalla jos toisellakin. Vielä kun saisi pidettyä näppinsä kurissa, eikä ostaisi yhtään lisää… Tosin on tässä jo taas yksi pieni myynti sovittukin, joten oikeaan suuntaan ollaan menossa. Vielä kun pääsisi taas normaaliin arkirytmiin ja ehtisi viime viikkojen tapaan maalaamaan. Ja pelaamaan. Huomiseksi koitan kirjoitella raportin tiistaisesta kauden päätösottelustani Blood Bowlissa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.