T-60, 10.1.2017


Battlefront T-60

Battlefront T-60

Flames of War T-60

Flames of War T-60

Brum brum

Brum brum

Maalaushaasteen ensimmäisen bonuskierroksen teemana oli Armour. Joskus taannoin ostin Fantasiapelien alennusmyynnistä muutaman Flames of War -peliin tarkoitun ajoneuvon, mutta ne ovat sen jälkeen odotelleet laatikossa aikaa parempaa. Tämä oli kuitenkin oiva syy kaivaa ne esiin ja maalata. Ajoneuvoista vain yksi oli panssarivaunu, tuo vieressä näkyvä kevyt T-60 -tankki, jota käytettiin vielä sodan alkupuolella, kunnes se auttamattoman vanhentuneena ja käyttökelvottomana poistui sodan puolivälin jälkeen pois käytöstä.

Alunperinkin tämä oli vähän turhan kevyttä kauraa saksalaisia vastaan, ja vaikka tämä kyseinen figu onkin paranneltua kakkoslaitosta, niin ei siitä silti suurempaa vastusta ollut. Pääasiallisina puutteina riittämätön panssarointi ja tehoton ase. Panssarointia lisättiin tähän paranneltuun versioon, jonka seurauksena tankista tuli entistä hitaampi ja kömpelömpi, muttei silti riittävän kestävä ottamaan osumia vastaan. Mielenkiintoinen tarina siis tämän pikkutankin taustalta löytyy. Löytyy paljon muutakin, netistä löytyy vaikka kuinka, etsikää sieltä lisää.

En ole koskaan aiemmin maalannut tämän mittakaavan (1:100 tai 15mm) figuja enkä oikeastaan toisen maailmansodankaan figuja pois lukien muutama panssarivaunu ja lentokone joskus nuorempina vuosina. Figu on osittain metallia ja osittain resiiniä, muutama osa oli helppo liimata yhteen, mitä nyt tornin liimasin väärinpäin ja tykin liimaaminen oli sitten vähän vaikeampaa, kun oli väärä kohta. Mutta se siitä, olisi pitänyt lukea ohjeita tai katsoa kuva valmiista figusta ennen kuin alkoi leikkimään superliiman kanssa.

Figu oli varsin mukavan oloinen kädessä, sopivan painava ja yksityiskohtia ja muita oli aika lailla sopivasti. En niitä hirveästi poiminut esiin, niiden kun olisi kai tarkoitus olla käytännössä aika piilossa tosi toimissa. Maastokuviointia en maalannut, sellaista ei näille hirveästi nähtävästi harrastettu löytämieni kuvien mukaan. Tuollainen tummanvihreä, mudan sotkema, väritys näyttäisi olleen melko tyypillinen vuoden 1942 keväälle, johon tämä tankki suurinpiirtein sijoittuu. Valkoinen numerointi on ihan itse keksitty ja varmaan historiallisesti väärä.

Pelottavinta oli kuitenkin se, että tämän maalaaminen oli tosi mukavaa puuhaa, valmista tulee nopeasti, kun on pieni figu ja yksityiskohdatkin saa pienellä kosketuksella esiin. Jopa tuon pienen komentajan maalaaminen tuntui helpolta ja mukavalta. Pitääkö tässä nyt heivata kaikki 25/28-milliset fantasia- ja scifi-figut mäelle ja siirtyä pieniin historiallisiin figuihin? Vähän mieli tekisi, mutta ei ehkä kuitenkaan… 9 euroa näyttää olevan käypä hinta yksittäisestä tankista uutena, joten katsellaan alennusmyyntejä ja käytettyjä. Eihän näitä mitään tarvetta ole ostaa enempää, kun ei näillä kuitenkaan pääse mitään pelaamaan.

img_7287

Gotrek & Felix -kirjat

Loppuun sitten vielä kuva ”uusista” kirjoista. Nämä tulivat siis samassa kaupassa niiden viimeviikkoisten codexien myötä, mutta saapuivat eri paketissa vasta eilen. Neljä Gotrek & Felix -kirjaa englanniksi yhteensä 20 euroa. Oikeasti hieman vähemmän, kun postikulut sisältyivät hintaan. Nämä ovat kaiki aika paksuja, yksi kirja kun on oikeastaan kolme yhteennidottua kirjaa. Onneksi sain Game of Thronesit juuri vuoden lopulla luettua pois, niin voin näitä sitten lueskella jossain välissä. Ensimmäisiä kirjoja olen joskus taannoin lukenutkin, mutta luetaan nyt kaikki sitten taas, kun joskus ehditään.

Seuraavaksi sitten taas lisää valmiita figuja, pelaamaankin olisi tarkoitus päästä ensi viikolla, kun Turun Fantsussa alkaa AoS-liiga.

2 kommenttia artikkeliin ”T-60, 10.1.2017

  1. 15mm ajoneuvoja on kyllä pirun mukava maalata. Varsinkin yksivärisiä syntyy nopeasti ja tuntuu että joukkoja saa aikaiseksi vauhdilla. Tosin maastokuviolla varustettujen kanssa sitten saa näpertää loputtomiin.

    Pitäisikö muuten yhdistää voimat tuohon maalaushaasteen ”pääsymaksuun” nyt jollain tapaa? Mut löytää esim. Sotusta Nysse nickin takaa jos siellä yksityisviesteillä helpompi kommunikoida 🙂

    Tykkää

    • Yksiväriset ainakin tuntuu mukavilta, täytyy niihin totutella ensin, kun en maastokuvioita ole oikein isompiinkaan figuihin maalaillut. Tai niin, maalasinhan mä ne Memoir ’44:n pikkutankit talviväreihin viime vuonna.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.