Age of Sigmar -liiga voittoisasti käyntiin, 20.1.2017


Oma armeijani

Oma armeijani

Turun Fantasiapeleissä pyörähti keskiviikkona Age of Sigmar Escalation -liiga käyntiin kuuden pelaajan voimin. Joitakin pelaajia on kuulemma liittymässä vielä myöhemmin mukaan, koska kaksi huonointa tulosta jätetään kuitenkin pois, niin joka kerta ei tarvitse osallistua. Pisteitä saa voittojen lisäksi maalatusta ja pyöreillä alustoilla olevista armeijoista. Liiga kestää 6 kierrosta, kaksi ensimmäistä on 500 pisteen pelejä, sitten 3 peliä 1000 pisteellä ja viimeinen kierros 2000 pisteellä. Skenaariot ovat ennalta tiedossa ja ensimmäisenä oli vuorossa Take and Hold. Pohdiskelin etukäteen, että mitenköhän mun kaksi melko eliittihenkistä 10 soturin ryhmää mahtaa pärjätä varsinkaan Major-voittoa ajatellen, mutta nähtävästi moni muu ei ollut ajatellut senkään vertaa. Omalla vastustajallani oli omassa listassaan vain 6 figua, joten major-voittoa hän ei voinut millään saada. Toki nämä olivat sitten astetta kovempia kavereita, mutta kuitenkin.

Puoliväliä

Puoliväliä

Vastustajani oli siis Beastclaw Raiders (tai jotain sinnepäin). Taktiikaksi hän taisi valita joukkojeni tuhoamisen nopeasti, koska muutakaan voittoa ei ollut tarjolla. Hän sai aloituksen ja rynnisti vauhdilla eteenpäin – molempien yksiköiden juoksuheitto oli 6. Hänen kenraalinsa sai tulla Hero-vaiheessa kentällä myöhemmilläkin vuoroilla, joten hän säästeli tätä jostain syystä. Koska vihollinen pääsi rynnistämään niin pitkälle, niin sain omalla avausvuorollani vaivattomasti rynnättyä kaikilla yksiköilläni lähitaisteluun. Ja pääsin toki lyömäänkin ensin, joten valitsin armeijani kenraalin, Lord Aquilan, lyöntivuoroon, joka heti päätti käyttää demoniaseensa demonivoiman ja Khornen suoman uusintaheiton jälkeen osuikin tehden hulppeat 7 haavaa. Vastapuoli sai tehtyä pari haavaa kenraaliin ja tapettua kai yhden sotureistani. Seuraavalla kierroksella sain aloittaa ja vuoron päätteeksi kärsin pari kuolonuhria, mutta vastustaja oli käytännössä siivottu pöydältä.

Lopputulos

Lopputulos

Vastustajan pomokin tuli kentälle, mutta auttamattoman myöhään. Mulla oli melkein koko armeija hengissä, joten sain juostua hänet kiinni ja lyötyä hengiltä. Sen verran pelasin upporikasta ja rutiköyhää, että neljännellä vuorolla päätin lähettää toisen soturiyksiköistäni kohti oman kenttäpuoliskoni objectiveä (vastustajan kenraali oli paennut omalle objectivelleni). Tarkoitus oli siis se, että jos saisin vastustajan pomon nopeasti tapettua, niin voisin tavoitella major-voittoa.

Näinhän siinä kävikin, neljännen vuoron lopuksi vastustajan kaikki yksiköt oli tapettu ja mulla oli vähintään viisi figua kummankin objectiven läheisyydessä. Hämmentävä major-voitto siis tupsahti taskuun. Maalauspisteitä saa vasta viimeisen pelikierroksen kohdalla, mutta vaikka 2000 pistettä ei koossa vielä olekaan, niin hyvältä ja toiveikkaalta näyttää niidenkin lisäpisteiden suhteen. Toki tässä kohtaa on myös selvää se, että jokaiselle kierrokselle en pääse osallistumaan ja kun jatkossa pelaajat paritetaan sveitsiläiseen tapaan, niin kovia vastuksia on jatkossa tulossa vastaan. Enpä tosin ennen liigan alkua kuvitellut mitään voittavani, joten kaikki on plussaa. Kaksi muuta ottelua päättyi minor-voitoilla, joten tässä kohtaa johdan yksinäni liigaa. Katsotaan miltä näyttää ensi viikon pelin jälkeen, jatkuuko voittoputki vai ei.

Grombrindal

Grombrindal

Samalla reissulla noukin mukaani taannoisen Puuhapäivän arvonnasta voittamani Grombrindal-figun. Täytyy kai Duardin-armeijakin jossain kohtaa sitten rakentaa legendaarisen sankarin johdettavaksi. Tai ehkä joku sekalaisempi Order-porukka voisi olla käytännöllisempi. Duardineille kun ei tällä hetkellä ole mitään Start Collectiong -laatikoitakaan kaupan. Mutta hoidetaan tuo Kaaos-porukka nyt ensin alta pois ja muita sekalaisia figuja ennen kuin tämän parin siirrytään.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.