Kolmen tonnin rekka, 23.1.2017


img_7305

Neuvostoliittolainen kolmen tonnin rekka

img_7307

Tämä on oikeastaan pienoismalli, pohjakin on mallinnettu

img_7304

A Soviet 3 ton truck

img_7306

Ikkunat ja ovimerkinnät ovat ehkä vähän tuhruiset, mutta muuten tykkään tästä kyllä

3 ton truck

Pressun voi ottaa irti

Maalaushaasteen toinen teema oli itä, jotenka päätin käyttää tilanteen hyväkseni ja maalasin viimeisen neuvostoliittolaisen Flames of War -ajoneuvon. Aiemmista poiketen tämä on muovia ja valmistaja on Zvezda. Tämä on oikeastaan 1:100 -pienoismalli, konepellin alla on moottori ja alapuolikin on nätisti mallinnettu. Tämä toki tarkoitti sitä, että osia oli toistakymmentä.

Kokoamisessa meni luonnollisesti hetki, samoin kuin maalaamisessakin – ei mennyt yhtä vikkelään kuin aiemmat panssaroidut härvelit, mutta lopputulokseen olen kuitenkin hyvin tyytyväinen. Saamani vinkit käyttää ”liian kirkasta väriä” korostamiseen näyttää toimivan hyvin, ajoneuvo näyttää kuvissa suuremmalta mitä onkaan eikä luonnossakaan ole hassumpi. Tähän laitoin vähän vähemmän ruskeaa tomua ja kuraa, koska järkeilin tämän ajoneuvon viihtyvän vähän paremmilla teillä ja kauempana toiminnasta kuin varsinaiset taisteluajoneuvot.

Ikkunoiden heijastuste kanssa en ihan onnistunut, mutta on tuo lopputulos silti parempi kuin tasainen pinta. Toisaalta joku muu väri kuin tummansininen olisi saattanut myös toimia. Oviin maalasin numeroita, mutta niistä tuli kanssa aika suttuisia – tosin ovat silti ehkä parempia näin kuin ilman. Muuten olen varsin tyytyväinen, kuten totesin. Saa nähdä onko tälle mitään pelikäyttöä koskaan, toisin sanoen pelaanko koskaan 15mm:n skaalassa Toista Maailmansotaa ja näkeekö pelissä kuorma-auto toimintaa… Ehkä mun täytyy ostaa joku tykki mitä tämä voi vedellä tai jotain sellaista. No, en hirveästi ajatellut tähän aikakauteen juuri nyt panostaa, mutta saa nähdä.

Tämä kun siis valmistui, niin samalla sain maalattua kaikki Toisen maailmansodan figuni. Kaikki kolme siis. Ei mikään varsinainen suurtyö, mutta tulipa samalla tutustuttua siis 15 mm:n skaalaan, joka oli uusi tuttavuus, samoin kuin aikakausi (jos siis ei lasketa joitain takavuosina maalattuja isompia pienoismalleja). Battlefrontin figut olivat kädessä mukavan raskaita ja tukevia, tämä täysmuovinen tuntui taas hiukan lelulta, mutta näyttäisi yksityiskohtien puolesta olevan parempi.

Tämmöistä tällä kertaa, keskiviikkona taas Age of Sigmar -liigaa, joten loppuviikosta on luvassa peliraporttia. Lisäksi keskiviikoksi valmistuu taas uusia figuja Maalaushaasteeseen, joten nekin hedelmät tulee varmasti esiteltyä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.